Σεισμός

Η μεγάλη μέρα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ - Οι τελευταίες λεπτομέρειες του γάμου που αποκαλύφθηκαν

Η μεγάλη μέρα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ - Οι τελευταίες λεπτομέρειες του γάμου που αποκαλύφθηκαν Facebook Twitter
0

Σε λίγες ώρες η Μέγκαν Μαρκλ θα μπει μέσα στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου μια «κοινή θνητή» και θα βγει σύζυγος πρίγκιπα με τη Βρετανία να βρίσκεται ήδη από το πρωί στον φρενήρη ρυθμό του πολυσυζητημένου γάμου. 

Μεταξύ 9.30 και 11.00 (τοπική ώρα) θα αρχίσουν να καταφτάνουν οι υπόλοιποι καλεσμένοι και από τις 11.20 τα μέλη της βασιλικής οικογένειας- όλοι τους θα εισέλθουν στο παρεκκλήσι από συγκεκριμένη είσοδο, την Galilee Porch, με τα πόδια ή με αυτοκίνητο. Η γαμήλια τελετή αναμένεται να ξεκινήσει στις 12.00 (τοπική ώρα) ενώπιον 600 καλεσμένων και να διαρκέσει περίπου μια ώρα.

Η μεγάλη μέρα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ - Οι τελευταίες λεπτομέρειες του γάμου που αποκαλύφθηκαν Facebook Twitter

Την Μέγκαν Μαρκλ θα παραδώσει στον πρίγκιπα Χάρι ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, καθώς ο δικός της υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά και δεν θα είναι στο γάμο. Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής, που επιβεβαίωσε μέσω επίσημης ανακοίνωσης και το Παλάτι, προξένησε μεγάλη εντύπωση καθώς ουσιαστικά ο πεθερός θα παραδώσει τη νύφη στον ίδιο του το γιο. 

Το ζευγάρι αποφάσισε να ξεφύγει λίγο από τους παραδοσιακούς γαμήλιους όρκους, στους οποίους όπως έγινε γνωστό δεν θα περιλαμβάνεται ο όρος «obey» [σ.σ. υπακούω], όπως συνηθίζεται στη φράση «for better, for worse, for richer, for poorer, in sickness and in health, to love and to cherish, till death us do part». Να σημειωθεί πως το ίδιο είχαν κάνει και η Κέιτ Μίντλετον και η πριγκίπισσα Νταϊάνα στους γάμους τους. Επίσης ο γαμπρός θα φορέσει επίσης βέρα, κάτι που δεν συνηθίζουν οι άντρες της βασιλικής οικογένειας. 

Η μεγάλη μέρα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ - Οι τελευταίες λεπτομέρειες του γάμου που αποκαλύφθηκαν Facebook Twitter

Το Παλάτι του Κένσιγκτον είπε πως το ζευγάρι εξέτασε πολύ προσεκτικά τους ύμνους και τη μουσική που θα ακουστούν στην τελετή, στα οποία κατόπιν συνεννόησης και με τον πρίγκιπα Κάρολο θα περιλαμβάνονται το Symphony no 1 του William Boyce, το Fantasia του Ralph Vaughan Williams και το Chanson de Matin του Elgar. Στο τέλος της τελετής θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος. 

Στους δρόμους γύρω από το Ουίνδσορ αναμένεται να συγκεντρωθεί ένα πλήθος τουλάχιστον 100.000 ατόμων, τους οποίους θα χαιρετίσει το ζευγάρι μέσα από την άμαξα. 

Aπό νωρίς το πρωί χιλιάδες άνθρωποι έχεουν στρατοπεδεύσει ήδη στους δρόμους για να έχουν μια καλή θέση και να δουν την άμαξα που θα μεταφέρει τη νύφη.

Η μεγάλη μέρα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ - Οι τελευταίες λεπτομέρειες του γάμου που αποκαλύφθηκαν Facebook Twitter

Τα μέτρα ασφαλείας είναι από χθες δρακόντεια και ήδη η αστυνομία έχει εκδώσει σχετικές προειδοποιήσεις, συστήνοντας στο κοινό να ξεκινήσουν νωρίς για να γίνουν εγκαίρως οι έλεγχοι ασφαλείας ενώ απαγορεύτηκαν τα κομφετί για να μην δημιουργεί σύγχυση με τον ήχο πως πρόκειται για πυροβολισμούς. Να σημειωθεί πως από χτες ελεύθεροι σκοπευτές έχουν ακροβολιστεί στις στέγες κτιρίων και γίνονται συνεχείς περιπολίες στους δρόμους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα ξενοδοχεία της περιοχής είναι όλα κλεισμένα και δεκάδες ρεπόρτερ και φωτογράφοι από όλον τον κόσμο έχουν σπεύσει να καλύψουν το μεγάλο γεγονός. 

Ο πρίγκιπας Χάρι έλαβε σήμερα τον τίτλο του δούκα του Σάσεξ από τη γιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, λίγη ώρα πριν τον γάμο του.

Αυτό σημαίνει ότι μετά τον γάμο η Μέγκαν θα γίνει δούκισσα του Σάσεξ.

Επιπλέον στον πρίγκιπα Χάρι, έκτο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, δόθηκε ο τίτλος του κόμη του Μπάμπαρτον και του βαρόνου του Κιλκίλ, διευκρίνισαν τα Ανάκτορα στην ανακοίνωση.

Η μεγάλη μέρα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ - Οι τελευταίες λεπτομέρειες του γάμου που αποκαλύφθηκαν Facebook Twitter
Η Μέγκαν Μαρκλ με τη μητέρα της

Το πρόγραμμα του βασιλικού γάμου (Ώρα Ελλάδος)

11.30 – 13.00: Άφιξη των καλεσμένων.

13.20: Άφιξη των μελών της βασιλικής οικογένειας.

13.45: Άφιξη του Πρίγκιπα Χάρι με τον αδερφό του Πρίγκιπα Γουίλιαμ. Θα περπατήσουν μαζί προκειμένου να χαιρετήσουν τους πολίτες που θα έχουν συγκεντρωθεί για τον γάμο.

13.55: Άφιξη της Βασίλισσας, καθώς σύμφωνα με το πρωτόκολλο θα είναι το τελευταίο μέλος της βασιλικής οικογένειας που θα φτάσει.

13.59: Η Μέγκαν Μαρκλ θα φτάσει στην εκκλησία με αυτοκίνητο μαζί με την μητέρα της Ντόρια Ράγκλαντ. Θα χαιρετήσει το πλήθος μέσα από το αυτοκίνητο και όταν θα φτάσει έξω από την εκκλησία η μητέρα της θα την παραδώσει στον πρίγκιπα Κάρολο και τα παρανυφάκια και θα μπει από άλλη είσοδο.

14.00: Έναρξη της γαμήλιας τελετής.

15.00: Οι νεόνυμφοι θα βγουν από το παρεκκλήσι και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας επίσης για να τους χαιρετήσουν. Με άμαξα θα πάνε στο St George's Hall για την δεξίωση της βασίλισσας Ελισάβετ.

21.00: Η βραδινή δεξίωση με οικοδεσπότη τον Πρίγκιπα Κάρολο δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. 

* Μετά τις 12 συντονιστείτε στο LIFO.gr για να δείτε LIVE όλα όσα γίνονται στη Βρετανία και την τελετή

Πολιτισμός
0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM
Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.

Πολιτισμός / Ένα οργιαστικό ανοιξιάτικο σκηνικό από την Ελένη Κανελλοπούλου στη Βιτρίνα της Κριεζώτου

Tην Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00, το Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα παρουσιάζει τριαντάφυλλα, παπαρούνες και λεμόνια που μπλέκουν με φυλλώματα πάνω στον πηλό στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει».
NEWSROOM