Η Κιμ Καρντάσιαν διαφήμισε στο Instagram ένα γλειφιτζούρι αδυνατίσματος και προκαλεί οργή

Η Κιμ Καρντάσιαν διαφήμισε στο Instagram ένα γλειφιτζούρι αδυνατίσματος και προκαλεί οργή Facebook Twitter
0

Σφοδρή κριτική για την επιλογή της να διαφημίσει ένα γλειφιτζούρι αδυνατίσματος μέσω Instagram δέχθηκε η Κιμ Καρντάσιαν

Η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός Τζαμέλα Τζαμίλ που προωθεί μία καμπάνια ευαισθητοποίησης για την αποδοχή όλων των σωματότυπων και μεγεθών, χαρακτήρισε «τοξική» την επιρροή της Καρντάσιαν στα νέα κορίτσια. 

Η δημοφιλής περσόνα της τηλεόρασης και των social media ανάρτησε στο Instagram μία φωτογραφία με την ίδια να δοκιμάζει το γλειφιτζούρι που υποτίθεται «κόβει την όρεξη για φαγητό». 

Η Κιμ Καρντάσιαν διαφήμισε στο Instagram ένα γλειφιτζούρι αδυνατίσματος και προκαλεί οργή Facebook Twitter


«Αντί να δοκιμάσετε τέτοια σκευάσματα που κόβουν την όρεξη, καλύτερα θα ήταν να τρώτε αρκετά για να τροφοδοτείτε τον εγκέφαλο σας με ενέργεια, να δουλεύεται σκληρά και να πετυχαίνετε τους στόχους σους», έγραψε στο Twitter η Τζαμέλα Τζαμίλ 

«Έτσι στο τέλος θα έχετε να πείτε για τη ζωή σας κάτι παραπάνω από το "είχα επίπεδο στομάχι"», πρόσθεσε. 


Η Τζαμίλ ξεκίνησε τη διαδικτυακή καμπάνια "I Weigh" που ενθαρρύνει άνδρες και γυναίκες να συγκεντρωθούν στις επιτυχίες τους αντί να νοιάζονται για την εμφάνισή τους και το βάρος τους. 


«Η επιρροή της στα νέα κορίτσια είναι τοξική και φρικτή (...) Θαυμάζω τις ικανότητες τους στην προώθηση προϊόντων (...) αλλά αυτή οικογένεια με κάνει νιώθω απόγνωση για την υποβάθμιση που σηματοδοτούν για το γυναικείο φύλο», σχολιάζει η Τζαμίλ.

Η εταιρεία Flat Tummy Co. που προωθεί τα αμφιλεγόμενα γλειφιτζούρια απευθύνεται σε όσους αντιμετωπίζουν συχνή και έντονη επιθυμία για φαγητό.

Ωστόσο στα «ψιλά γράμματα» του σκευάσματος διευκρινίζεται ότι οι ιδιότητές ευαγγελίζεται δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τον αρμόδιο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων. 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη απαγορευθεί οι διαφημίσεις αυτού του σκευάσματος ως ανεδαφικές και παραπλανητικές. 

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM