ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

This Is America: To βίντεο - γροθιά που έχει κάνει τους πάντες να μιλάνε για τον Childish Gambino

This Is America: To βίντεο - γροθιά που έχει κάνει τους πάντες να μιλάνε για τον Childish Gambino Facebook Twitter
2

Ο 34χρονος Donald McKinley Glover Jr. είναι αμερικανός ηθοποιός, κωμικός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και τραγουδιστής γνωστός με το όνομα Childish Gambino.

Τις τελευταίες 24 ώρες το καλλιτεχνικό του όνομα είναι σε όλο τον διεθνή Τύπο και το διαδίκτυο, ξαφνιάζοντας όλη τη μουσική βιομηχανία με τη νέα του δουλειά.

Το γεμάτο συμβολισμούς βίντεο του «This Is America» σαρώνει στο ΥοuTube με εκατομμύρια views και όλα τα μμε αναλύουν τα μηνύματα που στέλνει ο καλλιτέχνης.

Οπτικά άρτιο, σε σκηνοθεσία του Hiro Murai, το βίντεο με τον Childish Gambino είναι εξολοκλήρου γυρισμένο σε μια τεράστια βιομηχανική αποθήκη, αλλά χωρά τόσα πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα που το κάνουν ένα γρίφο ως προς την ερμηνεία του.

Οπλοκατοχή, τρομοκρατία, ρατσισμός, αστυνομική βία, θρησκεία, όλη η εκρηκτική κατάσταση του αμερικανικού έθνους συνθέτουν το σκηνικό στην αποθήκη αυτή, από την οποία στο φινάλε ο Childish Gambino δραπετεύει.

Το βίντεο έχει εκτός από εντυπωσιακή χορογραφία με σημαντικές αναφορές στην αφρικανική κουλτούρα, και πολλές σκληρές σκηνές που ίσως σοκάρουν.

Το μυστικό για να αντιληφθείς κάποια ίσως από τα θέματα που θίγονται εδώ, είναι να δεις το βίντεο πολλές φορές. Την πρώτη φορά θα επικεντρωθείς στον πρωταγωνιστή, το πώς χορεύει και τις εκφράσεις του. Όλες τις υπόλοιπες προσπάθησε να τον αγνοήσεις και παρατήρησε όλα όσα συμβαίνουν γύρω του στην αποθήκη γιατί πίσω από τα φώτα είναι η ουσία.

Μάλλον αυτό είναι και το πιο ηχηρό μήνυμα του «Τhis is America»... 

 

Το Twitter είναι πάντως ενθουσιασμένο και κάνει λόγο για βίντεο- φαινόμενο.

Πολιτισμός
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μετά την αφή ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Τι έγινε στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Η πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο -χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας- Στέφανο Ντούσκο
NEWSROOM
2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM
Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα την επιλογή του νέου διευθυντή

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα στην επιλογή του νέου διευθυντή

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργός οικονομικών της χώρας επί κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον, Τζορτζ Όσμπορν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ικανοποιήσει το παράτυπο αυτό αίτημα του Ρίσι Σούνακ
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Χωρίς να είμαι ιδιαίτερα μεγάλη φαν της rap,παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον την καλλιτεχνική πορεία του Donald Glover/Childish Gambino.Έχει φρέσκια ματιά,ωραίο χιούμορ,είναι τσεκουράτος εκεί που πρέπει.Και πραγματικά μου αρέσει η μουσική και η έκφρασή του,φέρνει κάπως και σε old school rap.Το βίντεο είναι σπιντάτο,καταπληκτική δουλειά από Hiro Murai.Έχοντας βέβαια παρακολουθήσει 2 κύκλους της σειράς "Atlanta",δεν μου κάνει εντύπωση η εξαιρετική απόδοση. :)