Η βασίλισσα Ελισάβετ γίνεται σήμερα 92 ετών, αλλά αυτά δεν είναι τα μοναδικά της γενέθλια

Η βασίλισσα Ελισάβετ γίνεται σήμερα 92 ετών, αλλά αυτά δεν είναι τα μοναδικά της γενέθλια Facebook Twitter
0

Η βασίλισσα Ελισάβετ γίνεται σήμερα 92 ετών, γιορτάζοντας τα 66α της γενέθλια από τότε που ανέλαβε το θρόνο το 1952, και το Παλάτι του Κένσιγκτον της ευχήθηκε μέσα από μια εορταστική ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Μόνο που αυτά δεν είναι τα μοναδικά γενέθλια που γιορτάζει φέτος, καθώς ως είθισται εκτός από την πραγματική της ημερομηνία γέννησης, γιορτάζει και την επίσημη ημερομηνία γέννησής της ως μονάρχης της Αγγλίας. 

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία, κόρη του Δούκα και της Δούκισσας του Γιορκ -μετέπειτα Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ' και Βασιλομήτωρ Ελισάβετ- γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926, οπότε σήμερα είναι τα κανονικά της γενέθλια. Ωστόσο, όταν έγινε βασίλισσα το 1952, μετά το θάνατο του πατέρα της, ξεκίνησε και να γιορτάζει τα επίσημά της γενέθλια. 


Ο εορτασμός των επίσημων γενεθλίων ενός μονάρχη είναι μια πρακτική που άρχισε πριν από περισσότερα από 250 χρόνια, το 1748 όταν ο Βασιλιάς Γεώργιος Β' αποφάσισε πως ήθελε καλύτερο καιρό στα γενέθλιά του από αυτόν που είχε πάντα στην ημερομηνία γέννησής του τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το BBC. Το πρόβλημα έλυσε συνδυάζοντας τον εορτασμό των γενεθλίων του με μια ετήσια στρατιωτική παρέλαση που γινόταν κάθε καλοκαίρι, ξεκινώντας έτσι την παράδοση των δύο γενεθλίων. 

Έκτοτε το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου έχει γίνει η συνήθης ημερομηνία για τα επίσημα γενέθλια κάθε Βρετανού μονάρχη. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα γιορτάσει τα σημερινά της γενέθλια, όπως κάθε χρόνο, με μια μικρή, οικογενειακή συγκέντρωση. Βέβαια έχουν προγραμματιστεί προς τιμήν της επετειακοί κανονιοβολισμοί σε τρία σημεία του Λονδίνου- Hyde Park, Windsor Great Park και Tower of London.



Τα επίσημα γενέθλιά της που φέτος πέφτουν στις 9 Ιουνίου θα γιορταστούν όπως κάθε χρόνο με την μεγάλη παρέλαση «Trooping the Colour» στο κέντρο του Λονδίνου, στην οποία συμμετέχουν 1.400 στρατιώτες, 200 άλογα και 400 μουσικοί. 

Με πληροφορίες από Time

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM