Η Lena Dunham αποκάλυψε πως προχώρησε σε ολική υστερεκτομή

Η Lena Dunham αποκάλυψε πως προχώρησε σε ολική υστερεκτομή Facebook Twitter
0

Η Lena Dunham αποκάλυψε πως λόγω της χρόνιας μάχης της με την ενδομητρίωση, αποφάσισε να προχωρήσει ολική υστερεκτομή- η χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης τμήματος ή ολόκληρης της μήτρας.

«Εκτός από ενδομητρίωση έχω και ανάστροφη εμμηνορρυσία (retrograde menstruation), δηλαδή η περίοδός μου ρέει προς τα πίσω στη μήτρα οπότε το στομάχι μου είναι γεμάτο αίμα. Το μόνο ωραίο είναι πως το όργανο, που προορίζεται να μοιάζει σαν λάμπα, έχει σχήμα καρδιάς», λέει σε άρθρο που έγραψε για το τεύχος Μαρτίου του περιοδικού Vogue. 

Όπως εξηγεί, η απόφαση ήταν δύσκολη επειδή θα ήθελε να κάνει παιδιά, αλλά λέει ότι πλέον νιώθει περισσότερο αισιόδοξη για το μέλλον και ελπίζει πως έχει επιτέλους απαλλαχθεί από μια ασθένεια, η οποία επηρεάζει περίπου 176 εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

«Μπορεί πριν να ένιωθα πως δεν έχω επιλογές, αλλά πλέον γνωρίζω πως έχω. Σύντομα θα αρχίσω να ψάχνω αν οι ωοθήκες μου, οι οποίες παραμένουν κάπου μέσα μου σε αυτήν την ακαθόριστη σπηλιά οργάνων και ιστών, έχουν αυγά. Η υιοθεσία είναι μια συγκλονιστική αλήθεια που θα κυνηγήσω με όλη μου τη δύναμη», λέει η 31χρονη ηθοποιός.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM