Σάλμα Χάγιεκ: Ο Γουάινστιν απείλησε να με σκοτώσει αν δεν έπεφτα μαζί του στο κρεβάτι

Σάλμα Χάγιεκ: Ο Γουάινστιν απείλησε να με σκοτώσει αν δεν έπεφτα μαζί του στο κρεβάτι Facebook Twitter
EPA
0

Η Σάλμα Χάγιεκ μετανιώνει που δεν μίλησε νωρίτερα για τη συστηματική σεξουαλική παρενόχληση που δεχόταν από τον Αμερικανό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Frida. 

Μιλώντας στο SuperSoul Conversations της Όπρα Γουίνφρεϊ, η Χάγιεκ αποκάλυψε πως οι New York Times είχαν επικοινωνήσει μαζί της από τον Οκτώβριο αλλά εκείνη «δείλιασε» να μιλήσει. 

«Οι Times με προσέγγισαν για να αποκαλύψω τις εμπειρίες μου σε εκείνο το πρώτο άρθρο» που έφερε στη δημοσιότητα το τεράστιο σκάνδαλο.

Σάλμα Χάγιεκ: Ο Γουάινστιν απείλησε να με σκοτώσει αν δεν έπεφτα μαζί του στο κρεβάτι Facebook Twitter

«Έβαλα τα κλάματα αλλά τελικά δεν πήγα, είπε στην Γουίνφρεϊ (...) Ντρεπόμουν και ένιωθα δειλή. Υποστήριζα τις κακοποιημένες γυναίκες για πάνω από δύο δεκαετίες και ξαφνικά έγινα μία δειλή»

Όταν δημοσιοποιήθηκαν οι υπόλοιπες ιστορίες, η Χάγιεκ ένιωσε πως ο δικός της πόνος ήταν συγκριτικά πολύ «μικρότερος» από το ψυχολογικό βάρος που κουβαλούσαν όσες γυναίκες μίλησαν.

Η Χάγιεκ, 51 ετών πια, θυμάται όσα πέρασε εκείνη με τον Γουάινστιν, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Frida για λογαριασμό της Miramax.

Σάλμα Χάγιεκ: Ο Γουάινστιν απείλησε να με σκοτώσει αν δεν έπεφτα μαζί του στο κρεβάτι Facebook Twitter
EPA

«Ο Γουάινστιν απειλήσει ακόμα και να με σκοτώσει αν δεν ανταποκρινόμουν σεξουαλικά».

Η Χάγιεκ είχε αποκαλύψει πριν από λίγο καιρό, πως ο Γουάινστiν είχε απαιτήσει από την ηθοποιό να γυρίσει μία σκηνή σεξ με άλλη γυναίκα, με τις δύο ηθοποιούς εντελώς γυμνές. Η πίεση που δέχτηκε από τον παραγωγό οδήγησε την Χάγιεκ να υποστεί νευρικό κλονισμό στο πλατό.

Ο Γουάινστιν συνέχισε, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, να επιχειρεί να ρίξει στο κρεβάτι τη δημοφιλή ηθοποιό.

Ο παραγωγός, που έχει κατηγορηθεί από δεκάδες ηθοποιούς για σεξουαλική παρενόχληση και ακόμα και απόπειρα βιασμού, έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες που του προσάπτει η Χάγιεκ, αν και παραδέχεται πως, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της Frida, είχε «ελαφρώς άξεστη συμπεριφορά».

Ο Γουάινστιν υποστηρίζει ότι έπρεπε να παλέψει για να πάρει τον ρόλο η Χάγιεκ και όχι η Τζένιφερ Λόπεζ και πως, οποιαδήποτε ένταση με την ηθοποιό στο πλατό, βοηθούσε το φιλμ να βγει καλύτερο.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM