Πέθανε ο Mark E. Smith των Fall

Πέθανε ο Mark E. Smith των Fall Facebook Twitter
2

Ο frontman των Fall, Mark E. Smith έφυγε από την ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 60 ετών. Την ανακοίνωση έκανε σε ένα λογαριασμό στο twitter η μάνατζερ του γκρουπ Pamela Van-Damned. Τα νέα επίσης επιβεβαίωσε η δισκογραφική εταιρεία του συγκροτήματος, Cherry Red Records.

Γράφει το ποστ στo twitter: «Η μέρα που φοβόμουν ήρθε. Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Mark E. Smith. Έφυγε από την ζωή σήμερα το πρωί στο σπίτι του..». 

Ο Smith ίδρυσε τους Fall το 1976 στο Prestwich και ήταν το μακροβιότερο μέλος του σχήματος. Οι Fall ήταν ένα από σημαντικότερα και πιο επιδραστικά συγκροτήματα της Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα με την Guardian, έχει μείνει στην ιστορία για την έντονη σχέση που είχε με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας που συχνά απέλυε ανάλογα με τις διαθέσεις του. Από τους Fall πέρασαν 66 διαφορετικοί μουσικοί από τα χρόνια της δημιουργίας τους – το ένα τρίτο άντεξε μόνο πάνω από χρόνο.

Ο Smith ήταν επίσης ένας από τους πολυγραφότατους μουσικούς της γενιάς του. Αυτή τη χρονιά οι Fall κυκλοφόρησαν το 32ο άλμπουμ τους με τίτλο, New Facts Emerge και έκαναν περιοδεία τους τελευταίους μήνες όποτε μπορούσε ο Smith που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Σε μια από τις τελευταίες τους συναυλίες ο Smith εμφανίστηκε πάνω στην σκηνή σε αναπηρικό καροτσάκι.

Το Αύγουστο, το συγκρότημα ακύρωσε διάφορες εμφανίσεις του στην Αμερική και ο Smith εισήχθει στο νοσοκομείο για προβλήματα που αντιμετώπιζε στο λαιμό του, στο στόμα του και στο αναπνευστικό του σύστημα. Εκείνη την περίοδο η μάναντζερ του γκρουπ είχε βγάλει μια ανακοίνωση που έγραφε: «Δυστυχώς δεν μπορούμε να ρισκάρουμε την υγεία του για να ταξιδέψουμε πουθενά για τους επόμενους μήνες». Είχαν να εμφανιστούν στην Αμερική για πάνω από μια δεκαετία. Το Δεκέμβριο ακύρωσαν πάλι την περιοδεία τους εκεί με την Vander να αναφέρει σαν αιτιολογία «ότι ήταν μια χρονιά στιγματισμένη από κακή υγεία».

Το 1983, ο Smith παντρεύτηκε της Brix Smith Start που ήταν μέλος του συγκροτήματος. Χώρισαν το 1989. Στην συνέχει παντρεύτηκε την Saffron Prior που ήταν υπεύθυνη για το fan club του γκρουπ. Η τρίτη και τωρινή του γυναίκα ήταν μια Ελληνίδα. Η Ελένη Πούλου που επίσης έπαιζε στο γκρουπ από το 2002 μέχρι το 2016.

Πέρσι το BBC είχε ανακοινώσει τον θάνατο του κατά λάθος την ημέρα των 60ων του γενεθλίων.

Τελευταία φορά που είχαν έρθει στην Ελλάδα ήταν το 2014 σε μια ιστορική εμφάνιση που ο Smith σταμάτησε το live μετά από ένα τέταρτο πάνω στην σκηνή για απροσδιόριστους λόγους. 

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο Mark E Smith άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο άκουγα μουσική.Ήταν πολύ ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη,ή θα τον μισούσες ή θα τον αγαπούσες.Ευτυχώς μας έχει αφήσει πολύ υλικό να χουμε να ακούμε.Άντε στο καλό και συ.