«Μιλούσε χυδαία και αυνανίστηκε μπροστά μου»: Τι λέει η γυναίκα που κατηγορεί τον Μάικλ Ντάγκλας για σεξουαλική παρενόχληση

«Μιλούσε χυδαία και αυνανίστηκε μπροστά μου»: Τι λέει η γυναίκα που κατηγορεί τον Μάικλ Ντάγκλας για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
0

Η συγγραφέας και δημοσιογράφος που κατηγορεί τον Μάικλ Ντάγκλας για σεξουαλική παρενόχληση μίλησε για πρώτη φορά για το περιστατικό, δίνοντας λεπτομέρειες της δικής της πλευράς της ιστορίας. 

Η Σούζαν Μπρόντι μίλησε για την εμπειρία της με τον ηθοποιό, που είναι σήμερα 73 ετών, σε μια λεπτομερή αναφορά, η οποία δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο The Hollywood Reporter. Η καταγγελία της βασίζεται σε αρχεία και σημειώσεις που κρατούσε όλα αυτά τα χρόνια καθώς και ένα «ημερολόγιο» πληρωμών του πρώην εργοδότη της. Επίσης υποστηρίζει πως είχε μιλήσει για τα συγκεκριμένα περιστατικά σε τρεις φίλους της εκείνη την περίοδο, ανάμεσά τους και ο γνωστός συγγραφέας Μίχαελ Βολφ, που έγραψε το αμφιλεγόμενο βιβλίο «Fire and Fury: Inside the Trump White House». 

Οι κατηγορίες της Μπρόντι κατά του ηθοποιού ήρθαν για πρώτη φορά στο φως όταν ο Ντάγκλας τις διέψευσε όλες προκαταβολικά σε μια συνέντευξή του στο Deadline. Εκεί εξηγούσε πως γνώριζε ότι μια πρώην υπάλληλός του, την οποία δεν κατονόμασε, σκόπευε να δημοσιοποιήσει επιζήμιες κατηγορίες εναντίον του, οπότε αποφάσισε να δώσει πρώτος την δική του οπτική για τα γεγονότα πριν η ιστορία της έρθει στη δημοσιότητα. Παρόλο που ο Ντάγκλας παραδέχθηκε πως χρησιμοποιούσε «χοντροκομμένη γλώσσα με τους φίλους του» και πως η Μπρόντι ενδεχομένως τον είχε ακούσει να μιλά έτσι, ο ίδιος αρνήθηκε πως την παρενόχλησε σεξουαλικά. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Σούζαν Μπρόντι, εργαζόταν για τον Ντάγκλας στη δεκαετία του 1980, όταν ήταν στα 40 της. Προσελήφθη για να διευθύνει το γραφείο της Stonebridge Productions στη Νέα Υόρκη, μιας εταιρία παραγωγής που ίδρυσε ο ηθοποιός ο οποίος τότε ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ. Στα καθήκοντά της ήταν «να διαβάζει σενάρια, να προσλαμβάνει και να επιτηρεί σεναριογράφους και, ίσως το πιο σημαντικό, να νταντεύει τον Μάικλ στο διαμέρισμά του», σημειώνει στην αναφορά της. 

Η Μπρόντι υποστηρίζει πως δέχθηκε «σεξουαλική παρενόχληση από τον Ντάγκλας που περιελάμβανε χυδαία και σεξουαλικά φορτισμένη γλώσσα, απαξιωτικά σχόλια για την εμφάνισή της, γλαφυρές συζητήσεις σχετικά με τις ερωμένες του και πολλά άλλα». Επίσης λέει πως ο ηθοποιός χρησιμοποίησε μια χοντροκομμένη περιγραφή για τα γυναικεία γεννητικά όργανα σε ένα μίτινγκ που είχαν οι δυο τους την πρώτη μέρα. 

Στη διάρκεια μιας συνάντησης στο διαμέρισμά του, που λειτουργούσε μερικώς και ως γραφείο εκείνη την περίοδο, η Μπρόντι υποστηρίζει πως ο Ντάγκλας αυνανίστηκε μπροστά της, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. 

«Μιλούσε χυδαία και αυνανίστηκε μπροστά μου»: Τι λέει η γυναίκα που κατηγορεί τον Μάικλ Ντάγκλας για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
Ο Μάικλ Ντάγκλας το 1989.

«Ο Μάικλ κατέβασε το φερμουάρ του παντελονιού του ενώ εγώ στο μεταξύ κάτι σημείωνα. Τον κοίταξα και τον είδα να βάζει και τα δύο του χέρια μέσα στο ξεκούμπωτο παντελόνι του. Με τρόμο συνειδητοποίησα πως έτριβε τα γεννητικά του όργανα. Μέσα σε δευτερόλεπτα η φωνή του έσπασε και μου φάνηκε πως είχε οργασμό», γράφει η Μπρόντι για το περιστατικό, που συνέβη το 1989. 

Όπως λέει, έφυγε αμέσως από το διαμέρισμά του. «Δεν είπα τίποτα. Μου έκανε εντύπωση που δεν κατέρρευσα παρόλο που είχε εξευτελιστεί. Συνειδητοποίησα πως μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε επειδή ήταν πολύ πιο ισχυρός από εμένα. Ο Μάικλ έτρεξε πίσω μου ξυπόλητος μέχρι το ασανσέρ, ανεβάζοντας το φερμουάρ του και κουμπώνοντας την ζώνη του. "Σ' ευχαριστώ, είσαι καλή. Με βοήθησες, σ' ευχαριστώ"», συνεχίζει η Μπρόντι στην αναφορά της, μεταφέροντας το λόγια του ηθοποιού.

Η ίδια φέρεται να μίλησε σε τρία άτομα για το συμβάν: τον Βολφ, την πρώην δημοσιογράφο του Newsweek Λιν Ποβίτσ και τον μοντέρ ταινιών Τζόσεφ Ρ. Ουέϊντρομπ, που αυτή τη στιγμή ζει με την Μπρόντι, σύμφωνα με το THR. 

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η Μπρόντι λέει πως η σχέση της με την ηθοποιό πήρε την κάτω βόλτα. Όπως υποστηρίζει, ο Ντάγκλας της ζήτησε να υπογράψει ένα σύμφωνο εμπιστοσύνης, κάτι που η ίδια αρνήθηκε. Έξι μήνες αργότερα, λέει πως απολύθηκε. 

Στην συνέντευξή του στο Deadline στις 9 Ιανουαρίου ο Ντάγκλας είπε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί μετά από 32 χρόνια αυτό βγαίνει τώρα προς τα έξω. Οπωσδήποτε ζητώ συγγνώμη αν την προσέβαλα με την γλώσσα που χρησιμοποιούσα το '80. Αλλά ότι αυνανίστηκα μπροστά της; Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Αυτό είναι εντελώς ψέμα, μια σκευωρία, δεν υπάρχει καμία αλήθεια». 

Όσο για τους λόγους που η Μπρόντι αποφάσισε να μιλήσει τώρα δημοσίως για όλο αυτό, ο Μάικλ Ντάγκλας λέει πως ίσως η καριέρα της δεν εξελίχθηκε όπως περίμενε και του κρατάει κακία. 

Η Σούζαν, απαντώντας στην αρνητική τοποθέτηση του ηθοποιού, σχολίασε: «Πιστεύω πως αυτό είναι μέρος του προβλήματος, όπως και το ότι οικειοποιήθηκε προκαταβολικά τον ρόλο του θύματος. Υπάρχουν λόγοι που τόσες πολλές γυναίκες δεν μίλησαν ποτέ δημοσίως για τις ιστορίες τους. Ένας Θεός ξέρει πως χρειάστηκαν 30 χρόνια και ένα κίνημα για βρω κι εγώ το κουράγιο να το κάνω». 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM