«Κυνήγι μαγισσών» βλέπει και ο Λίαμ Νίσον- Τι είπε ο σταρ για τις καταγγελίες σεξουαλική παρενόχλησης

«Κυνήγι μαγισσών» βλέπει και ο Λίαμ Νίσον- Τι είπε ο σταρ για τις καταγγελίες σεξουαλική παρενόχλησης Facebook Twitter
6

Ο Liam Neeson περιέγραψε το κύμα καταγγελιών περί σεξουαλικών παραπτωμάτων που σαρώνουν τη βιομηχανία ψυχαγωγίας ως «κυνήγι μαγισσών» σε μια συνέντευξη στην ιρλανδική τηλεόραση.

Μιλώντας στο «The Late Late Show» της RTE, ο σταρ είπε ότι «υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, διάσημοι άνθρωποι, που ξαφνικά κατηγορούνται ότι αγγίζουν το γόνατο ενός κοριτσιού ή κάτι τέτοιο και ξαφνικά βρίσκονται εκτός ή κάτι τέτοιο...».

Η δήλωση αυτή θυμίζει σε όλους τη θέση της Κατρίν Ντενέβ και 99 ακόμη γυναικών που αυτή την εβδομάδα άσκησαν έντονη κριτική στο κίνημα κάνοντας επίσης χρήση του όρου «κυνήγι μαγισσών».

Ο Νίσον ένας από τους αξιοσέβαστους αστέρες του Χόλιγουντ, αναφέρθηκε στην πρόσφατη περίπτωση του συγγραφέα και ραδιοφωνικού παραγωγού Γκάρισον Κέιλορ για να ενισχύσει τη θέση του.

Ο Κέιλορ απολύθηκε από το δημόσιο ραδιόφωνο της Μινεσότα στα τέλη του περασμένου έτους λόγω ισχυρισμών για ακατάλληλη συμπεριφορά από γυναίκα που συνεργάστηκε μαζί του.

Ούτε ο σταθμός MPR, ούτε το φερόμενο ως θύμα του Κέιλορ, δημοσιοποίησαν τις λεπτομέρειες των ισχυρισμών που οδήγησαν στην απόλυση του.

Στην συνέντευξη του, ο Νίσον επανέλαβε την εκδοχή του Κέιλορ για τα γεγονότα που οδήγησαν στους ισχυρισμούς εναντίον του, τα οποία ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε ως μια καλοπροαίρετη παρεξήγηση.

Ο Keillor είπε σε μια τοπική εφημερίδα μετά την απόλυσή του: «Έβαλα το χέρι μου στη γυμνή πλάτη μιας γυναίκας. Είχα την πρόθεση να την χαλαρώσω αφού μου είχε μιλήσει για τη δυστυχία της και το πουκάμισό της ήταν ανοιχτό και το χέρι μου ανέβηκε περίπου έξι ίντσες. Εκείνη ταράχθηκε. Απολογήθηκα. Της έστειλα ένα μήνυμα συγγνώμης αργότερα και απάντησε ότι με είχε συγχωρήσει ... Συνεχίσαμε να είμαστε φιλικοί έως ότου ο δικηγόρος της τηλεφώνησε».

Ερωτηθείς για το πώς αισθάνθηκε για τον Κέβιν Σπέισι και τον Ντάστιν Χόφμαν, ηθοποιοί που κατηγορήθηκαν για σεξουαλική κακομεταχείριση, ο Νίσον δήλωσε ότι ήταν κάπου στη μέση για τους ισχυρισμούς εναντίον του Χόφμαν, λέγοντας ότι αυτό για το οποίο κατηγορήθηκε ήταν κάπως παιδικό.

Συζητώντας τους ισχυρισμούς εναντίον του Χόφμαν είπε: «όταν κάνεις ένα παιχνίδι και είσαι με την οικογένειά σου - άλλοι ηθοποιοί και τεχνικοί - κάνεις ανόητα πράγματα ... και γίνεται κάτι σαν πράξη για γούρι, αν δεν το κάνεις κάθε νύχτα σκέφτεσαι πως είναι κακή τύχη για την παράσταση»

Βέβαια ο Νίσον γρήγορα αποστασιοποιήθηκε από την συμπεριφορά για την οποία κατηγορείται ο Χόφμαν λέγοντας πως ο ίδιος δεν έχει πότε κάνει κάτι παρόμοιο.

Πολιτισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Το πολυσυζητημένο Civil War του Άλεξ Γκάρλαντ, η νέα πρόκληση της Κατρίν Μπρεγιά και η βαμπιρομπαλαρίνα Abigail ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μετά την αφή ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Τι έγινε στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Η πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο -χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας- Στέφανο Ντούσκο
NEWSROOM
2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ώστε έτσι ε ? Τώρα θα δεις! ''Εγώ η άγνωστη wannabe ηθοποιός που συνεργάστηκα με τον εν λόγω ηθοποιό τότε, στην τάδε ταινία μπλα μπλα μπλα... δηλώνω ότι υπέστη θύμα σεξουαλικής κακομεταχείρισης από τον ίδιο, εν ώρα διαλλείμματος στο μεταξύ των γυρισμάτων της ''χεστήκαμε ποιας'' ταινίας, με την πρόφαση να είναι άνευ σημασίας!'' Πώς σου φαίνεται αυτό, σωβινιστικό γουρούνι ?!?!
Αυτό που είναι εξοργιστικό είναι ότι βγαίνει η οποιαδήποτε και λέει ότι πριν χρόνια ο τάδε την άγγιξε ή την εκβίασε ή ακόμα και ότι την βίασε. Και όλα αυτά χωρίς αποδείξεις. Ο άλλος καταστρεφεται στην κυριολεξία χωρίς την παραμικρή απόδειξη για το ότι έκανε κάτι κακό.Και όμως ο λόγος της μετράει, ακόμα και αν θέλει να βλάψει έναν άνθρωπο ο οποίος πιθανόν και να μην έχει καμία σχέση μαζί της. Και αντί να τις σύρουν στα δικαστήρια και να τους πάρουν ότι έχουν και δεν έχουν, αυτοί πάλι φέρονται σαν κύριοι και απλώς αρνούνται τις κατηγορίες. Γιατί μόνο τα δικαστήρια μπορούν να αποφασίσουν και κανένας άλλος. Ελάτε στη θέση αυτών των ανδρών. Φανταστείτε μια πρώην που ένιωσε αδικημένη, μια θαυμάστρια που έκανε ότι μπορούσε για να πέσει στο κρεβάτι μαζί σας, και είτε έπεσε και μετά την απορρίψατε, ή την απορρίψατε από την πρώτη στιγμή.Φανταστείτε μια ματαιόδοξη και αδίστακτη γυναίκα που πατάει επί πτωμάτων, να κάνει ότι είναι δυνατόν για να πάρει έναν ρόλο και να γίνει διάσημη. Αυτά συμβαίνουν καθημερινά και σε όλο τον κόσμο όχι μόνο στο Χόλιγουντ.Αν είσαι ισχυρός και διάσημος και σε θέλουν για να σε εκμεταλλευτούν, αν είσαι ωραίος και σε γουστάρουν και εσυ πεις όχι, τότε την έβαψες. Καμία από αυτές δεν έπεσε θύμα παρενόχλησης από τους υδραυλικούς που φτιάχνουν τις βρύσες τους ή τους κηπουρούς που συντηρούν τους κήπους τους. Δηλαδή τι στο καλό? είναι άσχημες στα μάτια των απλών ανθρώπων και κουκλαρες στα μάτια των διάσημων, που δεν μπορούν να αντισταθούν και τους την πέφτουν σαν λιμάρια?Όλες μα όλες, ΜΑ ΟΛΕΣ! πέφτουν θύματα διασήμων, ισχυρών ή ωραίων ανδρών, που πολλές θέλουν και λίγες έχουν.Και όλα αυτά, πριν χρόνια έτσι αόριστα και κυρίως χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.
Αγαπητε μποξερ,Αυτο που ειναι εξοργιστικο ειναι που καποια καταγγειλει καποιον για παρενοχληση, και μερικοι σκεφτονται "ναι αλλα αν δεν το εκανε?". Ειλικρινα με ξεπερναει. Ειναι το μοναδικο αδικημα που προκαλει αυτην την αντιδραση, κανενα αλλο (και υπαρχουν παμπολλες κατηγοριες που θα μπορουσαν να καταστρεψουν την επαγγελματικη ζωη καποιου). Για να σας βγαλω απο το αγχος, δουλεια του δικαστηριου ειναι να αποφανθει αν το εκανε η οχι, και αν μετα ο κατηγορουμενος μπορει να κανει με τη σειρα του μηνυση για δυσφημιση και τα σχετικα. Οχι δικη σας. Δικιο εχετε να γραφετε οτι ειναι προβληματικο να ερχεται ο καθενας και η καθε μια μετα απο δεκα χρονια και να κατηγορει καποιον για σεξουαλικη παρενοχληση, καθιστωντας αν οχι αδυνατο, πολυ δυσκολο να βρεθει η αληθεια. Ποια ειναι η λυση? Σιγουρα οχι να γραφετε αυτα που γραφετε για γυναικες αρπαχτικα! Αλλα μαλλον να ενεργοποιηθει η κοινωνικη συνειδηση που να επιτρεπει και να ενθαρρυνει τα θυματα να καταγγελουν το συντομοτερο δυνατο τον καθε παπαρα, με η χωρις "αποδειξεις" (τι να γινει, δεν κυκλοφορουμε με μικροφωνακια, ουτε στην πεφτουν αναρμοστα με κοινο να παρακολουθει). Προφανως, εχουμε πολυ δουλεια ακομα σ'αυτον τον τομεα, τι λετε?Και κατι αλλο, γιατι εχουμε μπερδευτει λιγο. Κουκλαρα η μη, αν μου την πεφτει καθε μερα ο χασαπης ο μαναβης και ο υδραυλικος, οχι, δεν θα τους καταγγειλω. Απλα θα τους ριξω χυλοπιτα (η οχι, αναλογα τα κεφια). Αν ομως μου την πεσει ο εργοδοτης μου, ο παραγωγος μου, ο πασιγνωστος συμπρωταγωνιστης μου ενω εγω ειμαι ψιλοαγνωστη, η αυτος που τελος παντως θα παιξει ρολο στο επαγγελματικο μου μελλον, θα τον καταγγειλω. Την βλεπετε την διαφορα?Με εκτιμηση και συγκρατημενα νευρα.*
Απαντάτε σε σχόλιο επ' αυτού του άρθρου ή σε κάποιο άλλο;Αν απαντάτε σε σχολιο επ' αυτού του άρθρου δεν θα έπρεπε να έχετε κανενός είδους νεύρα. Συγκρατημένα ή μη.Λέει κάτι ξεκάθαρο τόσο το άρθρο όσο και το σχόλιο.Αυτο που λέει ο boxer είναι ακριβώς ο,τι συνέβη στον Στρος Καν που τώρα τα ΜΜΕ αγνοούν την αθωότητα του.
Αγαπητό καναπαιδάκι.Καταγγέλλω επίσημα και δημόσια ότι πριν 15 χρόνια, μπήκες στο σπίτι μου και έκλεψες χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Επίσης μου έφαγες το παστίτσιο που ειχα στο ψυγείο και χρησιμοποίησες την τουαλέτα χωρίς να τραβήξεις το καζανάκι.Επίσης καταγγέλλω ότι όταν σε έπιασα επ'αυτοφόρω μου έφερες το άδειο πυρέξ του παστίτσιου στο κεφάλι.Τα καταγγέλλω όμως τώρα για να μάθεις εσύ! Και όλα αυτά 15 χρόνια μετά με αποδείξεις. Τι? δεν έχω αποδείξεις?Τι εννοείς δεν μετράει ο λόγος μου σαν απόδειξη? Ξέρεις ποιος είμαι εγώ? Είμαι το κέντρο του σύμπαντος και όλοι έχετε την υποχρέωση να με προσκυνάτε και ο λόγος μου όχι μόνο είναι απόδειξη, αλλά είναι και νόμος!Κάτσε να συγκρατήσω τα νεύρα μου!