Ο Μάικλ Ντάγκλας κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση αλλά λέει πως η ιστορία «βρωμάει»

Ο Μάικλ Ντάγκλας κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση αλλά λέει πως η ιστορία «βρωμάει» Facebook Twitter
3

Να απαντήσει προκαταβολικά στις κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης, πριν η σχετική ιστορία δει το φως της δημοσιότητας, αποφάσισε ο Μάικλ Ντάγκλας. 

Ο διάσημος ηθοποιός σε συνέντευξή του στο Deadline έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως ουδέποτε παρενόχλησε οποιονδήποτε έχει προσλάβει, όπως υποστηρίζει μια πρώην υπάλληλός του, η οποία ισχυρίζεται ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά και μετά την έβαλε στη «μαύρη λίστα».

Χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες «προϊόν σκευωρίας», ο Ντάγκλας εξηγεί πως τον Δεκέμβριο το περιοδικό Hollywood Reporter επικοινώνησε μαζί του για να του πει ότι ετοιμάζει ένα άρθρο με την φερόμενη ιστορία ανάρμοστης συμπεριφοράς από πλευράς του. Σε αυτό μια πρώην υπάλληλός του τον κατηγορεί πως την έβρισε, αυνανίστηκε μπροστά της και τελικά στην έβαλε στη «μαύρη λίστα» της βιομηχανίας του θεάματος. 

Αντί να περιμένει να ξεσπάσει το σκάνδαλο, ο ηθοποιός αποφάσισε να δώσει μια μεγάλη συνέντευξη σε μια προσπάθεια να «προλάβει» τις κατηγορίες και να παρουσιάσει πρώτος την δική του εκδοχή της ιστορίας. 

«Θυμήθηκα αυτή τη γυναίκα: εκλεπτυσμένη, έξυπνη, με καλό χιούμορ. Μια συγγραφέας, που είχε γράψει βιβλία, είχε εκδώσει μυθιστορήματα και ήταν φεμινίστρια και περήφανη γι' αυτό», λέει ο Μάικλ Ντάγκλας σχετικά με την γυναίκα που φέρεται να τον κατηγορεί σήμερα. 

Ο ηθοποιός παραδέχεται πως ενδεχομένως να μίλησε άσχημα μπροστά της. «Μίλησα στον ρεπόρτερ και είπα, "άκου, σχετικά με το αν χρησιμοποίησα ακατάλληλη γλώσσα μπροστά της, ζητώ συγγνώμη. Τίποτα από όσα είπα δεν απευθυνόταν σε εκείνη, ούτε εκείνη είπε πως τα έλεγα σε εκείνη. Ήμουν στο γραφείο μου και αυτόν τον τόνο χρησιμοποιώ όταν συνομιλώ με φίλους μου», λέει Μάικλ Ντάγκλας. 

Σχετικά με τις κατηγορίες πως αυνανίστηκε μπροστά της, στη συνέχεια την απέλυσε και μετά την έβαλε στη «μαύρη λίστα» του θεάματος, ο Μάικλ Ντάγκλας λέει πως είναι όλα ψέματα. «Ήταν μια κυρία που ασχολούνταν με το τμήμα ανάπτυξης της εταιρίας και τότε δεν τα πηγαίναμε καλά στον συγκεκριμένο τομέα, οπότε απλώς προχώρησα. Ποτέ δεν την έβαλα σε καμία μαύρη λίστα. Αν με ρωτούσε κόσμος από την βιομηχανία μας σχετικά με εκείνη, θα ήμουν ειλικρινής, αλλά ποτέ δεν την "έθαψα"», συνεχίζει ο ηθοποιός.

Ο Μάικλ Ντάγκλας λέει πως η συγκεκριμένη εμπειρία του έχει δημιουργήσει «φόβο» και πως παρόλο που στηρίζει την επιλογή των θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης να μιλήσουν ανοικτά, θεωρεί ότι στην δική του περίπτωση συμβαίνει κάτι διαφορετικό. 

«Θα ομολογούσα ο,τιδήποτε θα θεωρούσα πως είμαι υπεύθυνος. Και σίγουρα αυτό δεν είναι πως αυνανίστηκα μπροστά της. Κάτι μου βρωμάει σε αυτό. Θα το σεβόμουν αν ερχόταν σε μένα οποιαδήποτε στιγμή όλα αυτά τα χρόνια, για να μοιραστεί τον πόνο ή τις ανησυχίες της και θα ήμουν ο πρώτος που θα της απαντούσα. Αλλά αυτό τώρα, που πήγε κατευθείαν στις εφημερίδες, μου βρωμάει πάρα πολύ», καταλήγει ο ηθοποιός. 

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτό που λέει ο Ντάγκλας στην τελευταία παράγραφο είναι παράλογο: Είναι δυνατόν αν μία γυναίκα έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, αντί να καταγγείλει τον δράστη, να πάει και να του μιλήσει; Και να του πει τι ακριβώς δηλαδή;
> Είναι δυνατόν αν μία γυναίκα έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, αντί να καταγγείλει τον δράστη, να πάει και να του μιλήσει; Και να του πει τι ακριβώς δηλαδή; Μην το ξανακάνεις, δε θεωρώ σωστό αυτό που έκανες, θα σε καταγγείλω, παραιτούμε κλπ. Όποιος θα έκανε οποιασδήποτε και οποιαδήποτε θεωρεί ότι παρενοχλήθηκε. Δεν είπε ότι πάς να μιλήσεις σε κάποιον που σε βίασε με το κουζινομάχαιρο στο λαιμό. Για παρενόχληση μίλησε
ερώτησις:εφόσον ο αυνανισμός δεν είναι στιγμίαια πράξη αλλά έχει διάρκεια (συνήθως) η κυρία δεν αποχώρησε;Σε κάθε περίπτωση αρμόδιες αρχές είναι οι δικαστικές. Σε δημοσιογράφο πας αν θες δημοσιότητα, όχι δικαιοσύνη.