ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Σκληρή επίθεση στη Lorde με ολοσέλιδη καταχώρηση στην Washington Post

Σκληρή επίθεση στη Lorde με ολοσέλιδη καταχώρηση στην Washington Post Facebook Twitter
0

Με μια ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώρηση στην Washington Post επιτέθηκε Ραβίνος στην τραγουδίστρια Lorde την οποία κατηγορεί για μισαλλοδοξία ενώ πυρά δέχεται και η Νέα Ζηλανδία για προκαταλήψεις εναντίον του Ισραήλ.

Η διαφήμιση, στην πέμπτη σελίδα της εφημερίδας, πληρώθηκε από τον γνωστό ισραηλινό ραβίνο Shmuley Boteach και επικρίνει την ποπ σταρ για την ένταξή της σε «παγκόσμιο αντισημιτικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ». 

Η καταχώρηση περιλαμβάνει μια φωτογραφία της Lorde με φόντο την εικόνα ανθρώπων που τρέχουν σε ερείπια με  μωρά στην αγκαλιά τους και τίτλο «Η Lorde και η Νέα Ζηλανδία αγνοούν τη Συρία για να επιτεθούν στο Ισραήλ».

Πρόσφατα η τραγουδίστρια ακύρωσε συναυλία που είχε προγραμματιστεί στο Τελ Αβίβ για τον Ιούνιο μετά από κριτική ακτιβιστών που ανήκουν στο κίνημα Boycott, Divestment, Sanctions.

Η απόφαση ήρθε επίσης μετά από μια ανοικτή επιστολή των φανς της από τη Νέα Ζηλανδία που υποστήριξαν ότι η εμφάνισή της εκεί θα έδειχνε υποστήριξη για την κατοχή της Παλαιστίνης.

Ο ραβίνος Boteach εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και σε ένα βίντεο που προβλήθηκε και στην Times Square καθώς χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Λατρεύω τη Νέα Ζηλανδία, είναι μία από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου ... τι κάνει η Νέα Ζηλανδία με το μίσος και τη μισαλλοδοξία εναντίον του Ισραήλ, της μοναδικής δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή;» ανέφερε.

Η διαφήμιση αναφέρει ότι η απόφαση της Lorde έδειξε πώς υπάρχει  μια «αυξανόμενη προκατάληψη κατά του εβραϊκού κράτους» στη Νέα Ζηλανδία.

Αναφέρει επίσης την επιλογή της Νέας Ζηλανδίας να ψηφίσει, μαζί με 127 χώρες, υπέρ ενός ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών που ζητά από τις ΗΠΑ να αποσύρουν την απόφασή τους να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Ενώ η Lorde ισχυρίζεται ότι ανησυχεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα, υποκριτικά επέλεξε να διεξάγει δύο συναυλίες στη Ρωσία του Πούτιν, παρά την υποστήριξή του στη γενοκτονία από το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ», αναφέρει η διαφήμιση σχετικά με τη Συρία.

«Ας μποϊκοτάρουμε αυτούς που μας μποϊκοτάρουν και να πούμε στη Lorde και στους συμπατριώτες της ότι το εβραϊκό μίσος δεν έχει θέση στον εικοστό πρώτο αιώνα», καταλήγει η ολοσέλιδη καταχώρηση.

Οι μάνατζερ της τραγουδίστριας δεν έχουν απαντήσει και δεν έχουν για την ώρα σχολιάσει το δημοσίευμα.

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μετά την αφή ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Τι έγινε στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Η πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο -χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας- Στέφανο Ντούσκο
NEWSROOM
2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM
Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα την επιλογή του νέου διευθυντή

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα στην επιλογή του νέου διευθυντή

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργός οικονομικών της χώρας επί κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον, Τζορτζ Όσμπορν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ικανοποιήσει το παράτυπο αυτό αίτημα του Ρίσι Σούνακ
NEWSROOM