Η πριγκίπισσα του Κεντ ζητά συγνώμη για τη "ρατσιστική" καρφίτσα

Η πριγκίπισσα του Κεντ ζητά συγνώμη για τη "ρατσιστική" καρφίτσα Facebook Twitter
0

«Δεν είχε την πρόθεση να προσβάλλει κανέναν και ζητά συγνώμη για την παρεξήγηση και την ένταση που δημιουργήθηκε», δήλωσε εκπρόσωπος της πριγκίπισσας του Κέντ, και ενώ χθες η καρφίτσα της προκάλεσε συζητήσεις και σχόλια που έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου.

Η φωτογραφία της πριγκίπισσας Μάικλ, τελικά απεικόνιζε έναν Αφρικανό και έδωσε λαβή για συζητήσεις που αναφέρονταν σε ρατσιστικές δηλώσεις της ίδιας κατά το παρελθόν, ενώ από πολλούς αυτή η καρφίτσα θεωρήθηκε ως προσβλητικό υπονοούμενο για την καταγωγή της Μέγκαν Μαρκλ.

Η πριγκίπισσα του Κεντ ζητά συγνώμη για τη "ρατσιστική" καρφίτσα Facebook Twitter

Και οι δυο τους ήταν προσκεκλημένες στο προ-Χριστουγεννιάτικο γεύμα της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ και η επιλογή του συγκεκριμένου αξεσουάρ σκανδάλισε τον Τύπο και τους χρήστες των social media που έκαναν λόγο για μία εξαιρετικά άστοχη κίνηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της πριγκίπισσας, Simon Astaire φρόντισε επίσης να τονίσει ότι «αυτή η καρφίτσα ήταν δώρο προς την πριγκίπισσα, η οποία την έχει φορέσει πολλές φορές στο παρελθόν».

Όπως κι αν έχει, μετά κι από αυτή τη δημόσια απολογία, ακόμη και το BBC μπήκε στη διαδικασία να σχολιάσει ότι αυτό είναι ένα κόσμημα, το οποίο προφανώς και η πριγκίπισσα δεν θα τολμήσει να φορέσει ξανά.

Ας σημειωθεί επίσης, ότι παρά την απολογία, τα Μέσα φροντίζουν πάντα να θυμίζουν ότι ο πατέρας της συγκεκριμένης γαλαζοαίματης υπήρξε υψηλόβαθμος των SS της Ναζιστικής Γερμανίας...

 

Με στοιχεία από το BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM