Ο Γκάρι Όλντμαν έπαθε δηλητηρίαση από την νικοτίνη των πούρων που κάπνισε για τον ρόλο του Ουίνστον Τσώρτσιλ

Ο Γκάρι Όλντμαν έπαθε δηλητηρίαση από την νικοτίνη των πούρων που κάπνισε για τον ρόλο του Ουίνστον Τσώρτσιλ Facebook Twitter
0

Δηλητηρίαση από την νικοτίνη των πούρων προκάλεσε στον Γκάρι Όλντμαν ο ρόλος του στην ταινία «Darkest Hour», όπου υποδύεται τον Ουίνστον Τσώρτσιλ και για τις ανάγκες του ρόλου έγινε αγνώριστος.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία Τζο Ράιτ, ακολουθεί τις πρώτες μέρες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν ο Χίτλερ με τους Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους.

Η αφοσίωση του Γκάρι Όλντμαν στον ρόλο υπήρξε μεγάλη και οι πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και αποκάλυπταν την απίστευτη μεταμόρφωση του ηθοποιού προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος πέρασε συνολικά περισσότερες από 200 ώρες στο μακιγιάζ στη διάρκεια των γυρισμάτων, που κράτησαν 58 ημέρες. 

Ωστόσο για να καταφέρει μια τέλεια πιστή απεικόνιση του Βρετανού πολιτικού, ο Γκάρι Όλντμαν χρειάστηκε να καπνίσει πάρα πολλά πούρα, καθώς ο Τσώρτσιλ τα λάτρευε, σε βαθμό που έπαθε δηλητηρίαση από την νικοτίνη. 

«Έπαθα σοβαρή δηλητηρίαση από την νικοτίνη. Υπήρχε ένα πούρο, καπνισμένο κατά 3/4 και το άναβαν ξανά, και μετά στη διάρκεια των λήψεων, αυτό τελείωνε και έσβηνε οπότε το αντικαθιστούσαν με καινούργιο- αυτό το κάναμε περίπου 10 με 12 φορές σε κάθε σκηνή», αποκάλυψε ο ηθοποιός. Μέχρι να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα ο Γκάρι Όλντμαν κάπνισε τουλάχιστον 400 πούρα Αβάνας «Romeo y Julieta», με περίπου 17. 000 ευρώ από το συνολικό κόστος παραγωγής των 25 εκατομμυρίων να πηγαίνει μόνο στην αγορά των πούρων. 

Με έναν αγνώριστο Γκάρι Όλντμαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο, φήμες θέλουν την ταινία να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα στα επόμενα Όσκαρ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του ηθοποιού για Χρυσή Σφαίρα.

Δείτε το trailer:

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM