Το Der Spiegel δημοσιεύει ηχητικό ντοκουμέντο για τον Morrissey και τον εκθέτει

Το Der Spiegel δημοσιεύει ηχητικό ντοκουμέντο για τον Morrissey και τον εκθέτει Facebook Twitter
6

Η γερμανική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel κυκλοφόρησε ηχητικό ντοκουμέντο από την συνέντευξη του τραγουδιστή Morrissey που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Ο τραγουδιστής στην επίμαχη συνέντευξη υπερασπίζεται μεταξύ άλλων τον ηθοποιό Κέβιν Σπέισι και τον παραγωγό ταινιών Χάρβεϊ Γουάινστιν για την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης, ενώ χαρακτηρίζει το γερμανικό κράτος «βιαστή» της Ευρώπης και μιλά για τα ανοιχτά σύνορα και τις μεταναστευτικές ροές.

Αν και ο Morrissey μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης αρνήθηκε ότι υπερασπίστηκε τους δύο άντρες για το σκάνδαλο που έχει προκαλέσει τριγμούς στο Χόλιγουντ, και δήλωσε ότι γενικά παραποιήθηκαν τα λεγόμενά του, το γερμανικό περιοδικό τον «αδειάζει» δημοσιεύοντας το ηχητικό της συνέντευξης.

Οι προκλητικές δηλώσεις

Ο τραγουδιστής επικρίθηκε έντονα όταν τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησε η μετάφραση ενός μέρους της συνέντευξης του. Στη συνέντευξη, ο Morrissey στην ουσία κατηγορεί το θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, Άντονι Ραπ, ότι έχει μερίδιο ευθύνης στην υπόθεση. Σημειώνεται ότι ο Ραπ είχε κατηγορήσει τον Σπέισι ότι προσπαθούσε να τον κακοποιήσει όταν ήταν μόλις 14 χρονών.

«Ο Σπέισι ήταν 26 ετών και το αγόρι 14. Οι γονείς του πού ήταν;», είπε ο Morrissey στη συνέντευξή του. Αναρωτιέται κάποιος αν το αγόρι ήξερε τι θα μπορούσε να συμβεί. Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ ποτέ δεν βρέθηκα σε τέτοιες καταστάσεις στα νιάτα μου».

Για την κίνηση ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση παγκοσμίως υπό τον τίτλο «Me Too» ο τραγουδιστής δήλωσε ότι «συμφωνώ με όλα αυτά ως ένα βαθμό, ωστόσο από ένα σημείο και μετά καταντά θέατρο όλο αυτό, αφού όλοι είναι ένοχοι για σεξουαλική παρενόχληση. Όποιος έχει πει σε έναν άλλον ότι ναι μου αρέσεις, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση».

Για την ΕΕ και την πολυπολιτισμικότητα, δήλωσε ότι κάθε χώρα πρέπει να υπερασπίζεται την ταυτότητά της και τόσο στη Γερμανία όσο και στη Βρετανία πολλοί άνθρωποι πέθαναν για να διατηρηθεί αυτή η ταυτότητα, και κανείς δεν μπορεί να πει ότι η ταυτότητα ενός κράτους δεν σημαίνει τίποτα. Επίσης φάνηκε επιφυλακτικός για τα ανοιχτά σύνορα και τις μεταναστευτικές ροές.

Ο Morrissey ισχυρίστηκε ότι τα λόγια του είχαν παραποιηθεί από τα μέσα ενημέρωσης και κατηγόρησε το Der Spiegel ότι έδωσε επίτηδες συγκεκριμένα τμήματα της συνέντευξης στη δημοσιότητα παραποιώντας τις δηλώσεις του. Ο τραγουδιστής μάλιστα σε ανάρτησή του στο Facebook την περασμένη Δευτέρα καταφέρεται με σκληρές εκφράσεις κατά του γερμανικού περιοδικού.

Πολιτισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Αν προσέξουμε καλά τι είπε, οι περισσότεροι-μη κρυμμένοι πίσω από το «δάκτυλο» μας, θα συμφωνήσουμε μαζί του.Δεν είναι και τόσο ακατανόητες οι διαχωριστικές γραμμές που βάζει, αν και λεπτές.
Όσο η παγκοσμιοποίηση θα βαθαίνει τόσο φωνές σαν του Morrissey θα ακούγονται non politically correct και γραφικές ενώ βασικά λέει αυτονόητα πράγματα (πχ ότι οι γονείς ενός 14χρονου είναι υπεύθυνοι για την επιμέλειά του ή ότι δεν γίνεται να κάνεις σεξ με κάποιον δίχως σεξουαλική παρενόχληση αν στενέψουμε υπερβολικά τον ορισμό της).Το μέλλον που φύλο, εθνική καταγωγή, θρησκεία και προτιμήσεις οιουδήποτε είδους δεν θα παίζουν κανένα ρόλο είναι κοντά. Μόνο πόσα βγάζεις ή πόσα έχεις. Μόνο το χρήμα θα είναι ταυτότητα.Ήδη πχ στον Καναδά σε ρωτάνε όταν πας για δουλειά "αν νιώθεις ότι ανήκεις σε κάποια μειονότητα". Αν νιώθεις... Όχι αν ανήκεις όντως. Στην συντηρητική Ελλάδα νομοθετήσαμε να μπορείς να αλλάζεις φύλο αναλόγως πως νιώθεις όχι του τι είσαι βιολογικά. Επισήμως πάμε στην εποχή είσαι ό,τι δηλώνεις αρκεί να έχεις λεφτά να το υποστηρίζεις.
«Ο Σπέισι ήταν 26 ετών και το αγόρι 14. Οι γονείς του πού ήταν;Αναρωτιέται κάποιος αν το αγόρι ήξερε τι θα μπορούσε να συμβεί. Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ ποτέ δεν βρέθηκα σε τέτοιες καταστάσεις στα νιάτα μου». Όποιος έχει πει σε έναν άλλον ότι ναι μου αρέσεις, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση». Πηγή: www.lifo.grΑν σε μια υποκριτική κοινωνία λες τα πράγματα όπως είναι εκτίθεσαι.Εγώ μια χαρά τον βρίσκω.
μια χαρά τα είπεμας έχουν πρήξει με αυτό το δήθεν σκάνδαλο της αηδίας, της υποκρισίας και της αποστείρωσηςκαι για τους Γερμανούς λίγα είπε!
και για τους Γερμανούς λίγα είπε! Πηγή: www.lifo.grΔεν είπε αυτό που γράφει η Lifo. Νομίζω έγινε λάθος στη μετάφραση. Είπε ότι το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα των βιασμών και οτι η Γερμανία πρέπει να παραμείνει γερμανική και φάνηκε κάπως αντίθετος στις μεταναστευτικής ροές.