Ο Σαλβαντόρ Σομπράλ, νικητής της φετινής Eurovision, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς

Ο Σαλβαντόρ Σομπράλ, νικητής της φετινής Eurovision, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς Facebook Twitter
0

Σε μεταμόσχευση καρδιάς υποβλήθηκε ο Σαλβαντόρ Σομπράλ, ο τραγουδιστής από την Πορτογαλία που κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision το 2017.

Σύμφωνα δημοσιεύματα, ο 27χρονος τραγουδιστής έκανε την εγχείριση το απόγευμα της Παρασκευής και τώρα νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα θεραπείας του νοσοκομείου Santa Cruz της Λισαβόνα, καθώς οι γιατροί θέλουν να παρακολουθήσουν την πορεία της νέας του καρδιάς. 

Ο ντροπαλός Σαλβαντόρ, που είχε αρνηθεί επανειλημμένα να μιλήσει δημοσίως για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αποφάσισε τελικά να επιβεβαιώσει την έντονη φημολογία σχετικά με την αδύναμη καρδιά του μέσω μιας «αποχαιρετιστήριας» συναυλίας τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Δυστυχώς ήρθε η ώρα να παραδώσω το σώμα μου στην επιστήμη», είχε πει τότε στη συναυλία του ο ίδιος, τραγουδώντας στη συνέχεια το «Hello, Goodbye» των Beatles. Ο τραγουδιστής πέρασε τους τελευταίους τρεις μήνες μέσα στο νοσοκομείο εν αναμονή της μεταμόσχευσης που θα του έσωσε τη ζωή. 

Το βίντεο με το αποχαιρετιστήριο τραγούδι του Σαλβαντόρ Σομπράλ στη συναυλία του τον Σεπτέμβριο, στη διάρκεια του οποίου ξέσπασε σε κλάματα:

 

«Ας ελπίσουμε πως θα αναρρώσει και θα συνεχίσει ζώντας μια κανονική ζωή», σχολίασε ο Dr Miguel Abecasis, επικεφαλής του καρδιολογικού τμήματος του νοσοκομείου Santa Cruz, όπου πραγματοποιήθηκε η μεταμόσχευση του Σαλβαντόρ Σομπράλ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τραγουδιστής είναι καλά στην υγεία του, έχοντας υποβληθεί σε μια εγχείριση συνολικής διάρκειας τεσσάρων ωρών, αλλά θα χρειαστεί πολύ καιρό μέχρι να αναρρώσει πλήρως. Ο γιατρός αποκάλυψε επίσης πως όταν ο Σαλβαντόρ έμαθε πως βρέθηκε μόσχευμα, του ευχήθηκε καλή τύχη και έκανε και λίγη πλάκα με τους γιατρούς, ζητώντας τους να ακούν κλασική μουσική στη διάρκεια της επέμβασης. 

Οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν καθόλου εύκολοι για τον νεαρό τραγουδιστή, που νοσηλευόταν ζώντας με τεχνητή καρδιά, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι δεν θα καταφέρει να ζήσει αρκετά ώστε να προλάβει να κάνει την μεταμόσχευση. Τον Οκτώβριο, αν και βρέθηκε κατάλληλο μόσχευμα, οι γιατροί αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην επέμβαση καθώς η υγεία του τραγουδιστή ήταν σε εκείνο το σημείο πολύ εύθραυστη. 

Από τότε που κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision, ο Σαλβαντόρ Σομπράλ είχε γίνει κάτι σαν «εθνικός ήρωας» για τους Πορτογάλους. Το τραγούδι «Amar pelos dois» [σ.σ. Αγάπη αρκετή για δύο] που τραγούδησε έχει γράψει η αδερφή του, που ανέβηκε μαζί του επί σκηνής μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων. 

Το τραγούδι «Amar pelos dois» που κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision:

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM