Ο Λουτσιάνο Μπένετον αποφάσισε στα 82 του να επιστρέψει για να σώσει την εταιρία

Ο Λουτσιάνο Μπένετον αποφάσισε στα 82 του να επιστρέψει για να σώσει την εταιρία Facebook Twitter
1

Ο Λουτσιάνο Μπένετον, ένας από τους ιδρυτές της ομώνυμης ιταλικής επιχείρησης ενδυμάτων, ανακοίνωσε σήμερα την επιστροφή του σε ηλικία 82 ετών στο τιμόνι της εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η επιστροφή του γίνεται προκειμένου να βοηθήσει την Benetton να ορθοποδήσει.


«Το 2008, είχα αφήσει την επιχείρηση με 155 εκατομμύρια ευρώ ενεργητικό και την ξαναπαίρνω με 81 εκατομμύρια παθητικό το 2016. Και φέτος θα είναι χειρότερα τα πράγματα. Αυτό εμένα μου προκαλεί αφόρητη λύπη», δήλωσε ο Λουτσιάνο Μπένετον σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica. «Γι'αυτό και επιστρέφω», σημείωσε.

«Αντί να μας μιμούνται, η United Colors χάνει τα χρώματά της. Αποτύχαμε μόνοι μας. Τα καταστήματα, που εξέπεμπαν φως, έχουν γίνει σκοτεινά και θλιβερά», είπε.


Σύμφωνα με τον ίδιο, «το σοβαρότερο λάθος ήταν ότι σταματήσαμε να φτιάχνουμε πουλόβερ, ήταν σαν να αφαιρέσαμε το νερό από μια αντλία νερού».


«Η διαχείριση ήταν αμφιλεγόμενη, αλλά όχι με την ποινική έννοια. Ο προϋπολογισμός έχει φτάσει στο κόκκινο και τα σφάλματα είναι ακατανόητα», κατέληξε.


Υπεύθυνοι για τη διαχείριση της επιχείρησης ήταν πρωτίστως ο γιος του Αλεσάντρο και δευτερευόντως διευθυντές εκτός οικογενείας.


Ο αριθμός των εργαζομένων στην Benetton έχει μειωθεί από 9.766 το 2008 σε 7.328 σήμερα.


«Θα δώσουμε σε όλους μια ευκαιρία, αλλά οφείλουμε να ελαφρύνουμε την επιχείρηση», ήταν η απάντηση που έδωσε εξάλλου σε ερώτηση για το αν απειλούνται θέσεις εργασίας.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Το πολυσυζητημένο Civil War του Άλεξ Γκάρλαντ, η νέα πρόκληση της Κατρίν Μπρεγιά και η βαμπιρομπαλαρίνα Abigail ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μετά την αφή ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Τι έγινε στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Η πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο -χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας- Στέφανο Ντούσκο
NEWSROOM
2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια