«Ποτέ δεν έτρωγα σαλάτες»: Πώς να δείχνεις σαν την Κέιτ Μος (σύμφωνα με την Κέιτ Μος)

«Ποτέ δεν έτρωγα σαλάτες»: Πώς να δείχνεις σαν την Κέιτ Μος (σύμφωνα με την Κέιτ Μος) Facebook Twitter
7

Η Κέιτ Μος δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις. Η φιλοσοφία της σχετικά την δημοσιότητα είναι ίδια εδώ και 25 χρόνια, «Μην παραπονιέσαι ποτέ, μην εξηγείς ποτέ», με αποτέλεσμα να μιλά σπάνια. Πρόσφατα όμως μίλησε στην εφημερίδα Guardian για τα μυστικά ομορφιάς της, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων, πως δεν έτρωγε ποτέ σαλάτες και δεν περιποιούνταν τον εαυτό της. 

Παρόλο που είναι τοπ μόντελ εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες, η 43χρονη Κέιτ Μος παραδέχεται πως ουδέποτε έψαχνε μανιωδώς για τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς ούτε πρόσεχε ιδιαιτέρως την διατροφή της. Αντιθέτως λέει ότι μόλις πρόσφατα ανακάλυψε τι ακριβώς συμβαίνει σε όλη αυτήν την βιομηχανία «υγείας και ευεξίας».

Στη συνέντευξή της, που ήταν σε μορφή Q+A, αποκάλυψε πως πρόσφατα είδε πώς είναι μέσα ένα γυμναστήριο και εξεπλάγη που έχει φτάσει σε σημείο να ακολουθεί την νέα τάση του «juicing», να τρέφεται δηλαδή κυρίως με φρούτα και λαχανικά, καθώς στο παρελθόν ποτέ δεν της άρεσε να τρώει σαλάτες. Όσο για το δέρμα και πώς το περιποιείται είπε πως δεν έχει καν χρόνο να ασχοληθεί, κάτι που συμβαίνει και με τα μαλλιά της. Μάλιστα εξομολογείται πως μέχρι πρότινος έπεφτε βαμμένη για ύπνο και τώρα τελευταία αποφάσισε να το σταματήσει και να βάζει κρέμα νυκτός. 

«Ποτέ δεν έτρωγα σαλάτες»: Πώς να δείχνεις σαν την Κέιτ Μος (σύμφωνα με την Κέιτ Μος) Facebook Twitter
Η Kate Moss φωτογραφημένη από τους Mert Alas & Marcus Piggott το 2011 για το τεύχος Μάιος 2011 της ιαπωνικής Vogue.

Υγιεινή διατροφή: «Βασικά δεν έχω δει καμία βελτίωση από τότε που ξεκίνησα να τρώω πιο υγιεινά, δηλαδή σαλάτες και τέτοια. Ποτέ δεν συνήθιζα να τρώω σαλάτες και τώρα έχω φτάσει στο σημείο του "juicing"!».

Μαγείρεμα: «Μαγειρεύω, αλλά όχι όσο θα ήθελα επειδή είμαι πάντα απασχολημένη, αλλά φτιάχνω καλό ψητό. Επίσης φτιάχνω ωραίο πρωινό- τα αυγά είναι το φόρτε μου».

Προϊόντα ομορφιάς: «Δεν μπορούσα ποτέ να ασχοληθώ με πολλά προϊόντα, τα μπέρδευα και τελικά δεν είχα ιδέα τι να κάνω. Δεν έχω το χρόνο να κάθομαι εκεί για αιώνες και να βάζω κρέμες στο πρόσωπό μου».

Ύπνος με μακιγιάζ: «Ανά περιόδους πέφτω για ύπνο με το μέικ απ αλλά δεν θέλω να μου γίνει συνήθεια. Το αποτέλεσμα το βλέπεις την επόμενη μέρα. Το θέαμα δεν είναι καθόλου ωραίο».

Γυμναστήριο: «Ποτέ δεν υπήρξα τύπος του γυμναστηρίου. Πάντα σκεφτόμουν, "Μπα". Μου χάλαγε το κέφι, αλλά τελευταία έχω αρχίσει να ασκούμαι τακτικά και μου αρέσει. Είμαι σε πολύ αρχικό στάδιο αλλά έχω γραφτεί σε γυμναστήριο και με κάνει να νιώθω καλά».

Περιποίηση μαλλιών: «Ούτε τα ενυδατώνω ούτε τους βάζω προϊόντα ούτε τίποτα. Δεν ασχολούμαι πολύ με τη φροντίδα τους, δεν το έχω με τα μαλλιά».

Αγαπημένη συνήθεια: «Το μακιγιάζ, το λατρεύω. Ακόμη περισσότερο όταν δεν δουλεύω. Μου αρέσει να βάφομαι μόνη μου και να πειραματίζομαι. Μου αρέσει το σκούρο μάτι, γενικά το βάψιμο. Μου αρέσει να μεταμορφώνομαι, είναι το πάθος μου».

Η σημαντικότερη συμβουλή αυτοπεποίθησης: «Τα social media δεν είναι για μένα. Ποτέ δεν μου άρεσαν, όλη αυτή η φάση του "Κοιτάξτε με!"».

@louisvuitton X @supremenewyork have teamed up to create this one of a kind Pudsey Bear for @bbccin Let’s get him a good home, link to bid in our bio. Project by @kegrand #childreninneed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kate Moss Agency (@katemossagency) στις

Πολιτισμός
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM
Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.

Πολιτισμός / Ένα οργιαστικό ανοιξιάτικο σκηνικό από την Ελένη Κανελλοπούλου στη Βιτρίνα της Κριεζώτου

Tην Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00, το Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα παρουσιάζει τριαντάφυλλα, παπαρούνες και λεμόνια που μπλέκουν με φυλλώματα πάνω στον πηλό στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει».
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Νομίζω πως η Kate Moss έγινε γνωστή στα 90'ς απο τις φωτογραφίες στυλ heroin chic το οποιο ήταν μια "απάντηση" στο επιφανειακά (ίσως και ουσιαστικά) υπερ-healthy look που είχαν μέχρι τότε τα μοντέλα. Βέβαια αυτό επηρέασε πολύ αρνητικά τα στατιστικά νούμερα με την νευρική ανορεξία τότε. Δεν είχε ως μοντέλο κάτι το ιδιαίτερο (παντα κολλαγα στο γεγονος που έβλεπα οτι της "εφευγε" και το αριστερό μάτι, αν και στην Μπριτζιτ Μπαρντό έφευγε το ματι λίγο, δεν πειραζει αυτο ίσως να εξυπηρετεί και το heroin chic look.Υπήρξε αν θυμαμαι και heroin chic diet τοτε.)Το γεγονός οτι δεν προσεχε τον εαυτο της είναι ΕΜΦΑΝΕΣ παντως.
Γενικά φαίνεται αρκετά μεγαλύτερη από την ηλικία της. Μάλλον έπαιξε ρόλο το ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον εαυτό της και οι καταχρήσεις φυσικά. Αν αυτή είναι χαρούμενη με την εικόνα της εμένα μου περισσύει. Κατα τα άλλα την αγαπώ για το attitude της. Είναι από τα μοντέλα που ενώ δεν είναι παραδοσιακά όμορφη είχε τύπο και στύλ και αυτό είναι πού την έκανε τόσο δημοφιλή.
Και που έδωσε τώρα συνέντευξη, τί καταλάβαμε; Δεν κάνει το ένα, βαριέται το άλλο, δεν φρόντιζε ποτέ το σώμα της, τα μαλλιά της,το πρόσωπό της. Ολα της τα έδωσε απλόχερα η Τύχη και το dna της, πώς αλλιώς; Και τώρα μας λέει πως ξεκίνησε έναν πιο υγεινό τρόπο ζωής. Φαίνεται πως ίσως κάπου πήρε το αυτί της τη διάσημη ρήση της Coco Chanel : "Nature gives you the face you have at twenty. Life shapes the face you have at thirty. But at fifty you get the face you deserve".
Η Kate Moss με ενοχλεί σαν ''ιδέα'': την εκμεταλλεύτηκε η βιομηχανία της ομορφιάς για να επιβάλλει την εικόνα της αποστεωμένης γυναίκας της διπλανής πόρτας (εννοώ μετρίου ύψους και γενετικά όχι πολύ αδύνατη, όπως είναι τα δίμετρα μοντέλα που είναι εξωπραγματικά από τη φύση τους) ως κάτι το 'πανέμορφο' και 'εφικτό'. Κατά τ'άλλα, θεωρώ πως έζησε στο φουλ τη ζωή της και δεν πάει να φάει όλες τις σαλάτες του κόσμου τώρα, τα ποτά, τα ναρκωτικά και τα ξενύχτια δεν αναπληρώνονται, απλά μια μέρα ξυπνάς γερασμένος/η κατά μία δεκαετία. Βέβαια κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις, τη ζωή που έχει ζήσει οι περ/ροι ούτε στα όνειρα μας :)
Φαίνεται; Αυτό; κακές πλαστικές; οι καταχρήσεις και ναρκωτικά; Πάντως δεν θυμίζει σε τίποτα την πανέμορφη Kate των 20. Σε αντίθεση με άλλα μοντέλα, βλέπε Cindy Crawford, Naomi Campbell, Claudia Schiffer που παραμένουν γοητευτικότατες και είναι και μεγαλύτερες από την εν λόγω. Την Kate Moss θα την έκανα 5-10 χρόνια μεγαλύτερη από την ηλικία της.