Ο Κέβιν Σπέισι αναζητά θεραπεία μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Ο Κέβιν Σπέισι αναζητά θεραπεία μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
3

Ο Κέβιν Σπέισι φέρεται να έχει ήδη αναζητήσει βοήθεια και θεραπεία μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που εξαπέλυσαν εναντίον του αρκετοί άντρες. Εκπρόσωπος του ηθοποιού ανέφερε πως «παίρνει τον απαιτούμενο χρόνο για έλεγχο και θεραπεία», χωρίς να διευκρινίσει ωστόσο το είδος της θεραπείας.  

Ο Σπέισι είναι ένας από τους πολλούς διάσημους άντρες του Χόλιγουντ που κατηγορήθηκαν για σεξουαλική παρενόχληση, ανάμεσά τους επίσης ο Ντάστιν Χόφμαν και ο σκηνοθέτης Μπρετ Ράτνερ. Αν και ο 80χρονος ηθοποιός εξέδωσε ανακοίνωση όπου ζητά συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, ο σκηνοθέτης από την άλλη αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία. Οι καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας στο Χόλιγουντ τον τελευταίο καιρό, από τότε που ξέσπασε το πρώτο σκάνδαλο με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Μετά την αποκάλυψη του Άντονι Ραπ πως ο Κέβιν Σπέισι τον παρενόχλησε όταν ήταν 14 ετών, κι άλλοι άντρες έχουν καταγγείλει δημοσίως ανάλογη συμπεριφορά από τον ηθοποιό. Ο παραγωγός ταινιών Τόνι Μοντάνα τον κατηγόρησε πως του έβαλε χέρι σε μπαρ στο Λος Άντζελες το 2003, κάτι που του προκάλεσε διαταραχή μετα-τραυματικού στρες (PTSD) για έξι μήνες. Επίσης στη δημοσιότητα ήρθαν και καταγγελίες εναντίον του από την περίοδο που ήταν καλλιτεχνικός διευθυντή στο Old Vic του Λονδίνου μεταξύ 2004 και 2015. Ο ηθοποιός από την πλευρά του έχει δηλώσει πως δεν θυμάται κανένα από τα περιστατικά, ζήτησε συγγνώμη για την συμπεριφορά του και παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος.

Οι ηθοποιοί Νατάσα Χέντστριτζ και Ολίβια Μαν, όπως επίσης και άλλες τέσσερις γυναίκες, κατηγόρησαν τον σκηνοθέτη και παραγωγό Μπρετ Ράτνερ, δημιουργό των μπλοκμπάστερ «Αλεξίσφαιροι Ντετέκτιβ» και «X-Men: Η τελική αναμέτρηση» για σεξουαλική κακοποίηση. Ο 48χρονος σκηνοθέτης διέψευσε επίσημα τις κατηγορίες αυτές σε μια δήλωση που έκανε ο δικηγόρος του στην αμερικανική εφημερίδα.

Σε μια άλλη υπόθεση, η συγγραφέας Άννα Γκρέιχαμ Χάντερ κατηγόρησε, μιλώντας στο Hollywood Reporter, τον Ντάστιν Χόφμαν- έναν από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς ηθοποιούς ηλικίας σήμερα 80 ετών, ότι έβαλε το χέρι του στα οπίσθια της επανειλημμένως και άφηνε συνεχώς σεξουαλικά υπονοούμενα όταν εκείνη ήταν 17 ετών, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Ο Θάνατος του Εμποράκου, του 1985.

Πολιτισμός
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια