Τζέιν Φόντα για το σκάνδαλο Γουαϊνστάιν: Ο κόσμος νοιάζεται επειδή τα θύματα είναι διάσημοι και λευκοί

Τζέιν Φόντα για το σκάνδαλο Γουαϊνστάιν: Ο κόσμος νοιάζεται επειδή τα θύματα είναι διάσημοι και λευκοί Facebook Twitter
0

Η Τζέιν Φόντα οραματίζεται έναν κόσμο όπου οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον ανθρώπων όπως ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν δεν θα κερδίζουν προσοχή απλώς και μόνο επειδή τα θύματα είναι «λευκοί και διάσημοι». 

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε ως εκπρόσωπος του The Women's Media Centre στην εκπομπή «All In With Chris Hayes» του MSNBC, όπου σχολίασε πως έγχρωμες γυναίκες έχουν κάνει παρόμοιες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και επιθέσεις όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κανείς δεν είχε δώσει την ίδια σημασία με τώρα.

«Μοιάζει σαν να έχει αλλάξει κάτι», σημείωσε η Τζέιν Φόντα. «Κρίμα όμως που η αλλαγή μάλλον οφείλεται στο ότι πολλές από τις γυναίκες που υπήρξαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν είναι διάσημες και λευκές και τις γνωρίζουν όλοι. Αυτό έχει που συμβαίνει πολύ καιρό στις μαύρες γυναίκες και άλλες έγχρωμες, και δεν βγαίνει παραέξω με τον ίδιο τρόπο», πρόσθεσε. «Ελπίζω όλο αυτό να λειτουργήσει σαν ντόμινο και να συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες βιομηχανίες, όπου γίνεται το ίδιο», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM