Νέο σκάνδαλο στο Χόλιγουντ: 38 γυναίκες κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση τον σκηνοθέτη Τζέιμς Τόμπακ

Νέο σκάνδαλο στο Χόλιγουντ: 38 γυναίκες κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση τον σκηνοθέτη Τζέιμς Τόμπακ Facebook Twitter
1

Νέο σκάνδαλο προκαλεί κλυδωνισμούς στο Χόλιγουντ καθώς σχεδόν 40 γυναίκες κατηγόρησαν σήμερα τον Αμερικανό σκηνοθέτη Τζέιμς Τόμπακ για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση, σε μια έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα Los Angeles Times.


Οι νέες αποκαλύψεις έρχονται να προστεθούν στο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν που συγκλονίζει το Χόλιγουντ και ώθησε πολλές ηθοποιούς να καταγγείλουν ανοιχτά πρακτικές τις οποίες πολλοί γνώριζαν αλλά αποσιωπούσαν στη βιομηχανία του κινηματογράφου.


Στη νέα έρευνα, στην οποία οι 31 από τις 38 ηθοποιούς ή επίδοξες ηθοποιούς δέχτηκαν να μιλήσουν επώνυμα, η καλιφορνέζικη εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Τζέιμς Τόμπακ, 72 ετών, συνήθιζε να «περιφέρεται στους δρόμους του Μανχάταν αναζητώντας ελκυστικές νέες γυναίκες».

Ο Τόμπακ υποσχόταν στις γυναίκες ότι θα κάνουν καριέρα χάρη στις διασυνδέσεις του, με σκοπό να τις πείσει να συναντηθούν μαζί του. Τις περισσότερες φορές, οι γυναίκες που δέχονταν να του μιλήσουν υποχρεώνονταν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για τη σεξουαλική ζωή τους και κατόπιν να τον παρακολουθήσουν να αυτοϊκανοποιείται μπροστά τους.


«Αισθάνθηκα σαν να ήμουν ιερόδουλη, ήταν μια απογοήτευση για μένα, για τους γονείς μου, για τους φίλους μου. Και δεν άξιζε να μιλήσω για αυτό σε κανέναν», εξήγησε η Αμερικανίδα ηθοποιός Αντρίνε Λαβάλι, περιγράφοντας μια συνάντησή της με τον Τόμπακ το 2008.


Ο σκηνοθέτης ζητούσε συχνά από τις ηθοποιούς να γδυθούν μπροστά του για να διαπιστώσει, όπως υποστήριζε, αν έχουν άνεση μπροστά στις κάμερες.


«Κατά περίεργο τρόπο, σκεφτόμουν: είναι ένα τεστ για να δει αν είμαι πραγματική ηθοποιός και αν μπορώ στα σοβαρά να γίνω ηθοποιός», είπε η Σταρ Ρινάλντ, την οποία προσέγγισε ο Τόμπακ στο Σέντραλ Παρκ πριν από περίπου 15 χρόνια.


Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, διαβεβαιώνοντας ότι δεν συναντήθηκε ποτέ με αυτές τις γυναίκες ή, αν συναντήθηκε ήταν μόνο για πέντε λεπτά και δεν θυμάται τίποτα.


Ο Τόμπακ είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτης και εργάζεται στον κινηματογράφο από το 1974. Η πιο πρόσφατη ταινία του, η "Ιδιωτική ζωή μιας σύγχρονης γυναίκας", με πρωταγωνίστρια τη Σιένα Μίλερ, προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί σε αρκετές ταινίες με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
4 ερωτησεις για την προσφατη υποθεση Γουα'ι'νστιν ( αλλα και μερικες για τον Τομπακ πιο πανω )1) Γιατι πηρε τοσα χρονια να ξεσκεπαστει η γνωστη σε ολους ( σε ΛΑ και ΝΥ ) συμπεριφορα Γουα'ι'νστιν απο τα δηθεν δημοκρατικα μηντια ;  2) Ποσες αλλες γυναικες μπορει να εχει βιασει ανα τον κοσμο ο χολιγουντιανος παραγωγος για τις οποιες ποτε δε προκειται να μαθουμε κατι, ειτε γιατι βρισκονται σε χωρες με διαφορετικη κουλτουρα απο τη Δυση σ οτι αφορα δικαιωματα των γυναικων, ειτε γιατι δε μιλανε αγγλικα, ειτε για καποιον αλλο λογο ; Η Μιραμαξ/Γουα'ι'νστιν ηταν μια παγκοσμιου βεληνεκους εταιρεια παραγωγης και διανομης ταινιων κι ο προεδρος της εζησε τη μιση του ζωη στα αεροπλανα.  3) Τι θα γινοταν αν ο Γουα'ι'νστιν ηταν γοης ;;Η αλλη σημαια των δημοκρατικων, ο Γουορεν Μπιτι θεωρειται γυναικας και πανισχυρος ( ο μοναδικος χολιγουντιανος σταρ που ειναι μελος του CFR ). Εχουν ακουστει και γι αυτον ομως πολλα ( εδω ενα προσφατο αρθρο : https://pagesix.com/2017/10/20/sean-young-accuses-harvey-weinstein-of-sexual-harassment/ ) Να το πω αλλιως : Πως θα αντιμετωπιζοταν ο Μπιτι αν ηταν οσο ασχημος ειναι ο Χαρβε'ι' Γουα'ι'νστιν; 4 ) Γιατι κανεις δε τολμα να κανει κριτικη στο ιδιο το Χολιγουντ και τη βιομηχανια κινηματογραφου ;;; Εχουν γραφτει ποτε βιβλια για τον συστηματικο σεξισμο, ρατσισμο και παν απ ολα τον γενοκτονο αντισημιτισμο εναντιον των αραβων;;; Γιατι το Χολιγουντ και η βιομηχανια κινηματογραφου ειναι ΠΑΝΤΑ στο απυροβλητο απο δυτικους διανοουμενους ; ( στο Αμαζον για παραδειγμα δεν υπαρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ εναντιον του Χολιγουντ ). Πως ειναι δυνατον ;;;