Grace Jones: To μέγεθος μηδέν είναι σαν ζωντανός-νεκρός. Καθόλου σέξι...

Grace Jones: To μέγεθος μηδέν είναι σαν ζωντανός-νεκρός. Καθόλου σέξι... Facebook Twitter
0

H Grace Jones γεννήθηκε στην Τζαμάικα το 1948. Ανατράφηκε από τη γιαγιά της και τον βίαιο παππού της και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να μείνει με τους γονείς της όταν ήταν 13 ετών. Εκεί αναδείχθηκε σε ντίβα της μουσικής σφραγίζοντας με τον χαρακτήρα της και την ανατρεπτική τέχνη της μια ολόκληρη εποχή.

Ζωντανός θρύλος σήμερα, η Jones δεν σταματά να κάνει νέες προτάσεις και καθώς ολοκληρώνει το 11ο της άλμπουμ στούντιο, ένα νέο ντοκιμαντέρ που τιτλοφορείται «Grace Jones: Bloodlight και Bami» έρχεται να φωτίσει άγνωστες πτυχές της ζωής της.

Η Grace Jones μίλησε στον Guardian για το νέο ντοκιμαντέρ και μεταξύ άλλων κλήθηκε να αναφερθεί στη βία που έζησε ως παιδί από τον ίδιο της τον παππού. «Νομίζω ότι ήταν απαίσιο! Πιστεύω ότι ο ίδιος σκεφτόταν ότι ήταν σωστό. Με στρίμωχνε σε μια γωνιά και μου έλεγε "Γιατί δεν κηρύσσεις το ευαγγέλιο, να γίνει ιεραπόστολος ή καλόγρια;" Και το έκανε σε όλους, όχι μόνο σε εμένα, αλλά και στα αδέλφια μου. Μας έλεγε να διαβάζουμε την Αγία Γραφή και μας χτυπούσε».

«Ω παρακαλώ, ωριμάστε! Αυτό είναι μόνο που μπορώ να του πω» λέει όταν την ρωτάνε για τον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ και δηλώνει πως κάθε υποψήφιος για την προεδρία θα πρέπει να περνά από ψυχιατρικά τεστ. «Πιστεύω πραγματικά ότι έφερε ένα σκοτεινό σύννεφο πάνω από τον κόσμο. Κλίμα, μετανάστευση, τα πάντα ... Βρισκόμαστε σε μια σκοτεινή περίοδο», προσθέτει.

«Χαίρομαι που πλέον δεν το κάνω», λέει σχετικά με τη μόδα τώρα. «Πιθανότατα θα ήμουν νεκρή. Όλοι είναι τόσο κοκαλιάρηδες. Το μέγεθος μηδέν είναι σαν να βλέπεις ζωντανό-νεκρό. Δεν είναι καθόλου σέξι», λέει και στη συνέχεια αναφέρει πως οι αγαπημένοι της σχεδιαστές είναι οι Issey Miyake, Alaia, Kenzo και Philip Treacy. 

Τι την ενοχλεί στη σύγχρονη καθημερινή ζωή; «Όλα είναι ένα μεγάλο λάθος. Όπως το να περιμένω με το γιο μου για ένα ταξί Uber και εκείνος να μου λέει πως πρέπει να περπατήσουμε ως το αυτοκίνητο και πως δεν πρόκειται να μας περιμένει. Και του λέω πως δεν περπατάω μέχρι το ταξί και πως εκείνος πρέπει να έρθει σε εμάς.Αλλά θέλει να πάμε επειδή ο πελάτης βαθμολογείται. Ο πελάτης; Συγγνώμη...Έχουν έρθει τα πάνω-κάτω στον κόσμο. Και ο γιος μου επιμένει να φωνάζει να περπατήσουμε, αλλά του λέω όχι γιατί νιώθω σαν την Gloria Swanson στην Sunset Boulevard».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM