Οι Pussycat Dolls αρνούνται πως ήταν «κύκλωμα πορνείας» και λένε πως η Kaya Jones χρειάζεται βοήθεια

Οι Pussycat Dolls αρνούνται πως ήταν «κύκλωμα πορνείας» και λένε πως η Kaya Jones χρειάζεται βοήθεια Facebook Twitter
0

Οι Pussycat Dolls αρνούνται τις κατηγορίες πως ήταν «κύκλωμα πορνείας», τις οποίες εξαπέλυσε η Kaya Jones, πρώην μέλος του ποπ συγκροτήματος. Την κατηγορούν πως ψάχνει δημοσιότητα κι εκείνη εξηγεί τους λόγους που έκανε τώρα τις αποκαλύψεις. 

Η 33χρονη Kaya,που έφυγε από τις Pussycat Dolls το 2005, έχοντας παραμείνει για τρία χρόνια, δήλωσε πως εκείνη και τα υπόλοιπα μέλη δέχονταν πολύ συχνά σεξουαλική παρενόχληση από στελέχη της μουσικής βιομηχανίας. Το συγκρότημα απάντησε στις κατηγορίες της λέγοντας πως παρόλο που στηρίζει τις γυναίκες οι οποίες μιλούν δημοσίως για την κακοποίηση, αρνείται να στηρίξει τους ισχυρισμούς της Jones. Μάλιστα την προτρέπουν να βρει βοήθεια και λένε πως είναι εδώ για να την στηρίξουν σε αυτό. 

«Οι Pussycat Dolls στήριζαν ανέκαθεν, και θα το κάνουν για πάντα, την γυναικεία δύναμη και αλληλεγγύη. Υποστηρίζουμε όλες τις γυναίκες που μίλησαν δημοσίως και με γενναιότητα για τις φρικτές εμπειρίες κακοποίησης, παρενόχλησης και εκμετάλλευσης. Ωστόσο, αρνούμαστε να στηρίξουμε τους ψευδείς ισχυρισμούς πως τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος συμμετείχαν σε δραστηριότητες, που απλώς δεν συνέβησαν ποτέ», αναφέρει το συγκρότημα σε επίσημη ανακοίνωση. Παράλληλα καταγγέλλουν πως η Kaya «υποβαθμίζει» τη δουλειά τους και «κλέβει τη δημοσιότητα από τα εκατομμύρια θύματα που τόλμησαν να μιλήσουν». 

«Αν και δεν γνωρίζουμε για τις εμπειρίες της Kaya που φέρονται να έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της σύντομης συνεργασίας της μαζί μας, πριν το συγκρότημα υπογράψει δισκογραφικό συμβόλαιο, μπορούμε με βεβαιότητα να καταθέσουμε πως δεν αντιληφθήκαμε οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντί μας. Αν η Kaya βίωσε κάτι, το οποίο δεν γνωρίζουμε, τότε την συμβουλεύουμε να πάρει τη βοήθεια που χρειάζεται και είμαστε εδώ για να την στηρίξουμε», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Όσο για την δημιουργό του συγκροτήματος, Robin Antin, για την οποία η Kaya είπε πως τους έδινε μόλις 500 δολάρια για κάθε εμφάνιση, ενώ εκείνη έβγαζε εκατομμύρια, οι Pussycat Dolls στην ανακοίνωσή τους την στηρίζουν απολύτως. «Από τότε που δημιουργήθηκαν, οι Pussycat Dolls και η Robin Antin έχουν στηρίξει και ενισχύσει γυναίκες από κάθε τομέα να προχωρήσουν την καριέρα τους. Σε περίπτωση που κάποιο μέλος ή συνεργάτης αναφέρει οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης ή παρενόχλησης, θα ληφθεί πολύ σοβαρά και θα διερευνηθεί», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Οι Pussycat Dolls αρνούνται πως ήταν «κύκλωμα πορνείας» και λένε πως η Kaya Jones χρειάζεται βοήθεια Facebook Twitter

Η Kaya από την πλευρά της επιμένει στους ισχυρισμούς της και λέει πως περιμένει ότι πολύ σύντομα κι άλλα μέλη του συγκροτήματος θα επιβεβαιώσουν δημοσίως τα λεγόμενά της. Όσο για τους λόγους που έφυγε από το συγκρότημα, λέει πως αφορμή στάθηκε ένα 4χρονο κορίτσι που είχε έρθει τότε σε μια συναυλία της. «Με κοίταξε στα μάτια και μου είπε, "Είσαι μια Pussycat Doll". Το έλεγε σαν να ήμουν η Wonder Woman. Τότε σκέφτηκα, "Τι κάνεις; Αυτό το κορίτσι θέλει να σου μοιάσει. Αν το καταφέρει θα έχει να αντιμετωπίσει σεξουαλικά αρπακτικά και λεκτική και σωματική κακοποίηση, θα υποφέρει από διατροφικές διαταραχές, θα σκεφτεί μέχρι και να αυτοκτονήσει. Τότε αποφάσισα πως δεν μπορώ να το συνεχίσω άλλο. Και δεν μετανιώνω καθόλου που γύρισα την πλάτη μου στις Pussycat Dolls», δήλωσε. 

Σχετικά με το γιατί αποφάσισε να το κάνει τώρα, είπε πως επειδή ήταν στο φεστιβάλ στο Λας Βέγκας όπου έγινε πριν δύο εβδομάδες το μακελειό, ένιωσε πως η ζωή είναι πολύ εύθραυστη και πως δεν ήθελε να πάρει το μυστικό «μαζί στον τάφο». Ρόλο έπαιξε επίσης και το σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν.«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, πως αυτό συμβαίνει στην βιομηχανία του θεάματος. Δεν είναι μόνο αυτός», σχολίασε.  

Η 56χρονη Robin Antin διέψευσε κατηγορηματικά την Kaya, σχολιάζοντας πως στην πραγματικότητα δεν υπήρξε καν αληθινό μέλος των Pussycat Dolls και πως απλώς ήθελε τα δικά της «15 λεπτά διασημότητας». 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM