Η «Σέρσεϊ Λάνιστερ» καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Η «Σέρσεϊ Λάνιστερ» καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν Facebook Twitter
1

Η Λένα Χίντεϊ, η «Σέρσεϊ Λάνιστερ» του Game of Thrones πρόσθεσε τη φωνή της στον αυξανόμενο αριθμό των γυναικών που έχουν αποκαλύψει τις ιστορίες τους με τον Χάρβεϊ Γουάισταϊν μιλώντας για σεξουαλική παρενόχληση.

Η Χίντεϊ δήλωσε ότι αισθάνθηκε εντελώς ανίσχυρη μετά από μια συνάντηση που έλαβε χώρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

«Κάποια στιγμή ο Χάρβεϊ μου ζήτησε να πάω βόλτα μαζί του στο νερό και έκανε κάποιο σχόλιο, μια χειρονομία και απλά γέλασα, αλλά ήμουν πραγματικά συγκλονισμένη» έγραψε στο Twitter. «Θυμάμαι ότι σκέφτηκα πως πρέπει να είναι ένα αστείο, είπα κάτι σαν ..."Ω έλα ρε φίλε τώρα; Θα ήταν σαν να φιλάω τον μπαμπά μου! Ας πάμε να πιούμε ένα ποτό, να επιστρέψουμε στους άλλους. Ποτέ δεν ξαναβρέθηκα σε κάποια άλλη ταινία της Miramax», προσθέτει η ηθοποιός.

Μια άλλη συνάντηση με τον Γουάινσταϊν έγινε μερικά χρόνια αργότερα στο Λος Άντζελες. Οι δυο τους συναντήθηκαν με την Λένα Χίντεϊ να πιστεύει ότι θα ήταν ένα ραντεβού για να συζητήσουν για δουλειές, είπε.

«Πάντα σκεφτόμουν ότι ποτέ δεν θα δοκιμάσει τίποτα μαζί μου πάλι, όχι αφού είχα γελάσει και του είχα πει ποτέ σε ένα εκατομμύριο χρόνια. Πίστευα ότι θα τηρούσε τα όριά μου».

«Με ρώτησε μερικές ερωτήσεις σχετικά με την προσωπική μου ζωή και τα ερωτικά μου και εγώ οδήγησα τη συζήτηση σε κάτι λιγότερο προσωπικό. Στη συνέχεια πήγε στην τουαλέτα, επέστρεψε και είπε να ανέβουμε στο δωμάτιο για να μου δώσει ένα σενάριο. Μπήκαμε στον ανελκυστήρα και η ενέργεια άλλαξε αμέσως. Ολόκληρο το σώμα μου τέθηκε σε υψηλό συναγερμό, ο ανελκυστήρας ανέβαινε και του είπα "Δεν ενδιαφέρομαι για τίποτα άλλο πέρα από δουλειά, παρακαλώ μην πιστέψεις ότι μπήκα εδώ μαζί σου για οποιονδήποτε άλλο λόγο, τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί". Δεν ξέρω τι με έκανε να το πω αυτό εκείνη τη στιγμή, αλλά μόνο πως είχα την αίσθηση ότι έπρεπε να του πω να μην έρχεται κοντά μου».

«Δεν μίλησε μετά αλλά ήταν οργισμένος. Βγήκαμε από το ασανσέρ και πήγαμε προς το δωμάτιο ενώ εκείνος είχε τα χέρια του στην πλάτη μου. Όταν το κλειδί του δωματίου του δεν δούλεψε είχε πραγματικά εξαγριωθεί και με πήγε ξανά στο ασανσέρ κρατώντας  σφιχτά το χέρι μου από πίσω».

Έπειτα, είπε ότι εξαγριωμένος ο Γουάινσταϊν την συνόδευσε έξω από το ξενοδοχείο και της είπε να μην πει σε κανέναν για την συνάντησή τους. «Ένιωσα εντελώς ανήμπορη», έγραψε, «Μπήκα στο αυτοκίνητό και ξέσπασα σε κλάμα», είπε η ηθοποιός.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM