Η Ρις Γουίδερσπουν αποκάλυψε ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από σκηνοθέτη σε ηλικία 16 ετών

Η Ρις Γουίδερσπουν αποκάλυψε ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από σκηνοθέτη σε ηλικία 16 ετών Facebook Twitter
0

Στην αποκάλυψη ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης από σκηνοθέτη σε ηλικία 16 ετών προχώρησε η Ρις Γουίδερσπουν, διευκρινίζοντας μάλιστα πως δεν ήταν η μοναδική φορά που της συνέβη κάτι τέτοιο.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός αναφέρθηκε και αυτή με τη σειρά της στις εμπειρίες των γυναικών στην κινηματογραφική βιομηχανία, στον απόηχο του σκανδάλου Γουάινσταϊν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην εκδήλωση του περιοδικού Elle στο Χόλιγουντ, το βράδυ της Δευτέρας.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη εβδομάδα για τις γυναίκες στο Χόλιγουντ, για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο, και πολλές βιομηχανίες αναγκάζονται να θυμούνται και να ξαναζούν πολλές, δυσάρεστες αλήθειες» τόνισε η 41χρονη ηθοποιός και πρόσθεσε: «Έχω και 'γω τις δικές μου εμπειρίες, οι οποίες μου ξανάρχονται ολοζώντανες και δεν με αφήνουν να κοιμηθώ, να σκεφτώ ή να μιλήσω για τα αίσθημα του άγχους ή της ενοχής που νιώθω επειδή δεν μίλησα νωρίτερα».

«Νιώθω αηδία για τον σκηνοθέτη που μου επιτέθηκε όταν ήμουν 16 ετών και θυμό για τους ατζέντηδες και τους παραγωγούς που με έκαναν να αισθάνομαι ότι η σιωπή μου ήταν όρος για να κρατήσω τη δουλειά», συνέχισε η Γουίδερσπουν.

«Και εύχομαι να μπορούσα να σας πω ότι ήταν απλώς ένα μεμονωμένο περιστατικό στην καριέρα μου, αλλά δυστυχώς δεν ήταν. Βίωσα πολλαπλές εμπειρίες παρενόχλησης και επίθεσης και δεν μιλώ συχνά γι' αυτές», παραδέχτηκε η 41χρονη ηθοποιός.

«Ακούγοντας όλες αυτές τις ιστορίες τις τελευταίες ημέρες και αυτές τις γενναίες γυναίκες να μιλούν ανοιχτά απόψε για πράγματα που επί της ουσίας μας ζήτησαν να κρύψουμε κάτω από το χαλί, με έκαναν να θέλω να μιλήσω, να μιλήσω δυνατά γιατί αυτή την εβδομάδα ένιωσα λιγότερο μόνη απ' όσο σε όλη την καριέρα μου», τόνισε ακόμη η Γουίδερσπουν, προσθέτοντας μία ακόμη συγκλονιστική μαρτυρία για την νοσηρή κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στο Χόλιγουντ και ευρύτερα στο χώρο του θέαματος.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM