Άννα Γουίντουρ εναντίον Γουάινσταϊν: Αισθάνομαι φριχτά για όσα έχουν βιώσει αυτές οι γυναίκες

Άννα Γουίντουρ εναντίον Γουάινσταϊν: Αισθάνομαι φριχτά για όσα έχουν βιώσει αυτές οι γυναίκες Facebook Twitter
0

Μια εβδομάδα μετά τo ξέσπασμα του σκανδάλου με τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, η Άννα Γουίντουρ, η οποία τον είχε συχνά στη συντροφιά της στις πρώτες σειρές των επιδείξεων, έκανε τελικά μια δήλωση.

«Η συμπεριφορά αυτή είναι τρομακτική και απαράδεκτη», δήλωσε η Άννα Γουίντουρ. «Αισθάνομαι φριχτά για το τι έχουν βιώσει αυτές οι γυναίκες και θαυμάζω το θάρρος τους να βγουν μπροστά και να μιλήσουν, Η καρδιά μου είναι κοντά τους, καθώς και στην Τζορτζίνα [σ.σ. Chapman, η σύζυγός του παραγωγού] και τα παιδιά. Όλοι έχουμε να διαδραματίσουμε ένα ρόλο στη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος όπου ο καθένας μπορεί να είναι ελεύθερος να δουλεύει χωρίς φόβο», πρόσθεσε η ισχυρή της Vogue.

Άννα Γουίντουρ και Χάρβεϊ Γουάινσταϊν είναι και οι δυο δυνατοί «παίχτες» στη Νέα Υόρκη και έχουν συναντηθεί και συνεργαστεί συχνά με την πάροδο των χρόνων, φιλοξενώντας μαζί διάφορες εκδηλώσεις. Αλλά ο Γουάινσταϊν ήταν επίσης βαθιά αναμειγμένος στη βιομηχανία της μόδας, και συχνά ήταν δίπλα της την πρώτη γραμμή στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης,

Η σύζυγος του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, Τζορτζίνα Τσάπμαν, ίδρυσε τον οίκο Marchesa και συχνά έχει φιλοξενηθεί στις σελίδες του Vogue ενώ πολλές από τις σταρ που φωτογραφήθηκαν για τα εξώφυλλα του περιοδικού έχουν φορέσει ρούχα του οίκου.

Πέρα από τη Vogue, όμως, ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ήταν ο παραγωγός της εκπομπής Project Runway ενώ η LVMH, ο γαλλικός πολυεθνικός όμιλος, κατέχει ακόμη και το 1% της εταιρείας Weinstein.

Ενώ ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν επένδυσε πολύ στη μόδα, όλοι αυτοί οι νέοι ισχυρισμοί (μερικοί από τους οποίους προέρχονται από  μοντέλα) σε συνδυασμό με την καταδίκη της Γουίντουρ είναι βέβαιο ότι τον απομονώνουν από το χώρο, όπως σημειώνει το περιοδικό New Yorker. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM