«Μου ζήτησε να φιλήσω μια γυναίκα. Ήμουν τρομοκρατημένη»-Και η Κάρα Ντελεβίν καταγγέλλει τον Γουάινσταϊν

«Μου ζήτησε να φιλήσω μια γυναίκα. Ήμουν τρομοκρατημένη»-Και η Κάρα Ντελεβίν καταγγέλλει τον Γουάινσταϊν Facebook Twitter
2

Η Κάρα Ντελεβίν είναι η τελευταία ηθοποιός που εξομολογείται την άσχημη εμπειρία της με τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, καταγγέλλοντας πως ο ισχυρός άντρας του Χόλιγουντ προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί και να την κάνει να φιλήσει μια άλλη ηθοποιό μπροστά του.

«Όταν άρχισα να δουλεύω ως ηθοποιός, δούλευα σε μια ταινία και έλαβα μια κλήση από τον Γουάινσταϊν με το ερώτημα αν είχα κοιμηθεί με κάποια από τις γυναίκες για τις οποίες έγραφαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ήταν μια πολύ περίεργη και άβολη κλήση ... δεν απάντησα σε καμία από τις ερωτήσεις του και έσπευσα να κλείσω το τηλέφωνο, αλλά πριν γίνει αυτό μου είπε ότι αν ήμουν ομοφυλόφιλη ή αποφάσιζα να είμαι με μια γυναίκα δημοσίως, δεν θα μου έδιναν ποτέ ρόλο στρέιτ γυναίκας και δεν θα κατάφερνα να γίνω ηθοποιός του Χόλιγουντ», έγραψε στο Instagram την Τετάρτη η ηθοποιός.

«Ένα ή δύο χρόνια αργότερα, είχα μια συνάντηση μαζί του και με έναν σκηνοθέτη, στο λόμπι ενός ξενοδοχείου για μια επερχόμενη ταινία. Ο σκηνοθέτης έφυγε από τη συνάντηση και ο Χάρβεϊ μου ζήτησε να μείνω και να συνομιλήσω μαζί του. Μόλις μείναμε μόνοι, άρχισε να καυχιέται για όλες τις ηθοποιούς με τις οποίες είχε κοιμηθεί και πώς είχε συμβάλλει στη σταδιοδρομία τους και μίλησε για άλλα ακατάλληλα πράγματα σεξουαλικής φύσης. Στη συνέχεια με κάλεσε στο δωμάτιό του. Αρνήθηκα γρήγορα και ρώτησα την βοηθό του αν το αυτοκίνητό μου ήταν έξω. Είπε ότι δεν ήταν και δεν θα ήταν για λίγο ακόμη και πως θα πρέπει να πάω στο δωμάτιό του», συνέχισε.

«Εκείνη τη στιγμή ένιωθα πολύ ανίσχυρη και φοβισμένη, αλλά δεν ήθελα να ενεργήσω έτσι ελπίζοντας ότι είχα εκτιμήσει λάθος την κατάσταση», συνέχισε η Ντελεβίν . «Όταν έφτασα, ανακουφίστηκα που είδα μια άλλη γυναίκα στο δωμάτιό και σκέφτηκα αμέσως ότι ήμουν ασφαλής. Μας ζήτησε να φιληθούμε και άρχισε να δίνει οδηγίες. Εγώ γρήγορα σηκώθηκα και τον ρώτησα αν ήξερε ότι μπορούσα να τραγουδήσω. Και άρχισα να τραγουδάω .... Σκέφτηκα ότι θα έκανε την κατάσταση καλύτερη ... περισσότερο επαγγελματική ... σαν οντισιόν ... Ήμουν τόσο νευρική. Μετά το τραγούδι είπα ξανά ότι έπρεπε να φύγω. Με συνόδευσε στην πόρτα, στάθηκε μπροστά της και προσπάθησε να με φιλήσει στα χείλη. Τον σταμάτησα και κατάφερα να βγω από το δωμάτιο. Τελικά πήρα το ρόλο για την ταινία και πάντα πίστευα ότι μου το έδωσε εξαιτίας όσων έγιναν. Έκτοτε αισθάνθηκα φοβερά άσχημα που έκανα την ταινία. Ένιωθα σαν να μην άξιζα. Ήμουν τόσο διστακτική για να μιλήσω. Δεν ήθελα να βλάψω την οικογένειά του. Ένιωσα ένοχη σαν να έκανα κάτι λάθος. Ήμουν επίσης τρομοκρατημένη που κάτι τέτοιο είχε συμβεί σε τόσες πολλές γυναίκες που ξέρω αλλά κανείς δεν είπε τίποτα εξαιτίας του φόβου», κατέληξε η ηθοποιός προτρέποντας όσες γυναίκες έχουν πέσει θύματα του παραγωγού να σπάσουν τη σιωπή τους και να μην αισθάνονται φόβο.

Η δήλωση της Ντελεβίν έρχεται μια μόλις μέρα μετά τις αντίστοιχες εξομολογήσεις που έκαναν οι Αντζελίνα Τζολί και η Γκούινεθ Παλτροου.

Πολιτισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM
Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.

Πολιτισμός / Ένα οργιαστικό ανοιξιάτικο σκηνικό από την Ελένη Κανελλοπούλου στη Βιτρίνα της Κριεζώτου

Tην Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00, το Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα παρουσιάζει τριαντάφυλλα, παπαρούνες και λεμόνια που μπλέκουν με φυλλώματα πάνω στον πηλό στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει».
NEWSROOM