«Υποστηρίζω ολόψυχα τις γυναίκες που καταγγέλλουν τον Γουάινσταϊν» - Η Κέιτ Μπλάνσετ παίρνει θέση για το πολύκροτο σκάνδαλο

«Υποστηρίζω ολόψυχα τις γυναίκες που καταγγέλλουν τον Γουάινσταϊν» - Η Κέιτ Μπλάνσετ παίρνει θέση για το πολύκροτο σκάνδαλο Facebook Twitter
1

Η βραβευμένη με Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ έρχεται να προστεθεί στην μακρά λίστα των ηθοποιών που καταδίκασαν τις πράξεις του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάισταϊν.

«Οποιοσδήποτε άνθρωπος που είναι σε θέση εξουσίας ή έχει δικαιοδοσία που πιστεύει ότι είναι προνόμιό του να απειλεί, να εκφοβίζει ή να κάνει σεξουαλική επίθεση σε οποιαδήποτε γυναίκα συναντά ή εργάζεται μαζί του πρέπει να κληθεί να λογοδοτήσει. Ποτέ δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα βγει μπροστά και να μιλήσει για τέτοιες καταστάσεις και υποστηρίζω ολόψυχα όσες το έχουν κάνει», δήλωσε η Μπλάνσετ.

Η Μπλάνσετ συνεργάστηκε με τη Weinstein Co. σε φιλμ όπως το «Carol» και το «The Aviator».

Πολλές ακόμη μαρτυρίες για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, για να προστεθούν στις ήδη γνωστές, που κάνουν λόγο για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό, χειραγώγηση και εκφοβισμό.

Μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας New York Times την Πέμπτη , η Ιταλίδα ηθοποιός Άζια Αρτζέντο και δύο ακόμη γυναίκες βεβαίωσαν, ότι υπέστησαν βιασμό από τον μεγιστάνα του Χόλιγουντ.

«Όλες οι κατηγορίες των μη συναινετικών σεξουαλικών σχέσεων διαψεύδονται από τον κ. Γουάινσταϊν», σχολίασε η εκπρόσωπός του Σάλι Χόφμιστερ σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ των θυμάτων του παραγωγού φέρεται να ήταν και μεγάλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Αντζελίνα Τζολί και η Γκουίνεθ Πάλτροου.

 

«Υποστηρίζω ολόψυχα τις γυναίκες που καταγγέλλουν τον Γουάινσταϊν» - Η Κέιτ Μπλάνσετ παίρνει θέση για το πολύκροτο σκάνδαλο Facebook Twitter

Αποστροφή δηλώνουν οι Ομπάμα και σοκαρισμένη η Κλίντον

Σύμφωνα με το New Yorker, ο ίδιος ο Γουάινσταϊν, με τη βοήθεια δικηγόρων και της ομάδας δημοσίων σχέσεων που είχε, φρόντισε ώστε, εδώ και δεκαετίες, τίποτε να μην δημοσιοποιείται όσον αφορά τις περιπτώσεις παρενόχλησης, σεξουαλικής επίθεσης ή βιασμών.

Ο συντάκτης του άρθρου δηλώνει ότι ο παραγωγός φέρεται να είχε ζητήσει από την Άζια Αρτζεντο τους τελευταίους μήνες να καταθέσει υπέρ του.

Το New Yorker δημοσίευσε επίσης χθες το απόσπασμα μιας ηχογράφησης που πραγματοποίησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, όταν ο Γουάινσταϊν προσπαθούσε να προσελκύσει το μοντέλο από την Ιταλία Άμπρα Μπατιλάνα Γκουτιέρες στο δωμάτιό του. Ακούγεται ο επίμονος λόγος του παραγωγού, μεταξύ απειλής και τρυφερότητας, που της ζητεί να «μην χαλάσει τη φιλία τους για πέντε λεπτά» στο δωμάτιό του.

Η Χίλαρι Κλίντον επαίνεσε για το θάρρος τους τις γυναίκες που έχουν καταθέσει εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν με δήλωσή της την Τρίτη, πέντε ημέρες μετά τη δημοσίευση από τους New York Times της είδησης - βόμβας ότι ο μεγαλοπαραγωγός του Χόλυγουντ είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών, ενώ σε ανακοίνωση που δόθηκε χθες βράδυ στη δημοσιότητα, η Μισέλ και ο Μπαράκ Ομπάμα δηλώνουν «αηδιασμένοι» από τις κατηγορίες που αφορούν τον Γουάινσταϊν.

Η δήλωση της υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά το δεύτερο ρεπορτάζ των New York Times, στο οποίο άλλες τρεις γυναίκες αποκαλύπτουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και την απομάκρυνσή του από την εταιρία του.

«Είμαι σοκαρισμένη και συγκλονισμένη από τις αποκαλύψεις για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν» τονίζει η Χίλαρι Κλίντον στη δήλωση. «Η συμπεριφορά που περιγράφουν οι γυναίκες και καταγγέλλεται δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Το θάρρος τους και η υποστήριξη από τους άλλους είναι κρίσιμης σημασίας για να βοηθήσουμε να σταματήσει αυτό το είδος συμπεριφοράς», σύμφωνα με το Variety.

Για τον Γουάινσταϊν, ένθερμο υποστηρικτή των Δημοκρατικών και της υποψήφιας στις προεδρικές εκλογές, πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας και άλλες καταγγελίες.

Εκτός από την ιδιότητά του στον κλάδο της ψυχαγωγίας ως συνιδρυτή της Miramax και συμπροέδρου της εταιρείας Weinstein - από την οποία αποπέμφθηκε μετά τις καταγγελίες σε βάρος του, ο Γουάινσταϊν είναι γνωστός ως υποστηρικτής και δωρητής των προεκλογικών εκστρατειών της Χίλαρι Κλίντον και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

«Οποιοσδήποτε άνδρας συμπεριφέρεται με εξευτελιστικό τρόπο στις γυναίκες πρέπει να καταδικάζεται και να καθίσταται υπεύθυνος για τις πράξεις του, όποια κι αν είναι τα πλούτη του και η κοινωνική του κατάσταση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των Ομπάμα.

Η σύζυγος του Γουάινσταϊν, Τζορτζίνα Τσάπμαν ανακοίνωσε ότι τον εγκαταλείπει. «Η καρδιά μου ραγίζει για όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί τεράστιο πόνο εξαιτίας αυτών των ασυγχώρητων ενεργειών», δήλωσε η 41χρονη στο περιοδικό People. Η Τσάπμαν γεννημένη στο Λονδίνο, συνιδρύτρια του brand Marchesa, και ο 65χρονος παραγωγός του Χόλιγουντ έχουν μαζί δύο παιδιά.

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM