Ο Μάιλο Γιαννόπουλος λέει πως ο τυφώνας Ίρμα κατέστρεψε το σπίτι του ενώ πριν χλεύαζε το μέγεθος της καταστροφής

Ο Μάιλο Γιαννόπουλος λέει πως ο τυφώνας Ίρμα κατέστρεψε το σπίτι του ενώ πριν χλεύαζε το μέγεθος της καταστροφής Facebook Twitter
0

Ο Μάιλο Γιαννόπουλος ισχυρίζεται πως το σπίτι του στο Μαϊάμι καταστράφηκε από τον τυφώνα Ίρμα. O ακροδεξιός δημοσιογράφος δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει την σκεπή ενός σπιτιού στην περιοχή West Brickell, την οποία και έχει παρασύρει ο δυνατός αέρας, συνοδεύοντάς την με τη λεζάντα: «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΧΑΘΗΚΕ».

Το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα από την Φλόριντα προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές και καταστροφές σε πόλεις όπως το Μαϊάμι. Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ευρύτερη περιοχή της Καραϊβικής και οι αρχές φοβούνται πως ο δραματικός απολογισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται, όταν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις αποκατάστασης των ζημιών. 

Ο Μάιλο Γιαννόπουλος, πρώην εκδότης του συντηρητικού breitbart.com, συγγραφέας και θερμός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, πριν την πρόσφατη δημοσίευση για το σπίτι του, είχε χλευάσει αρκετές φορές δημοσίως το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε ο τυφώνας. 

Την περασμένη εβδομάδα, κι ενώ ο τυφώνας Ίρμα σάρωνε την Καραϊβική, είχε γράψει στο Facebook: «Σε περισσότερα θετικά νέα για τον τυφώνα Ίρμα, το Necker Island του Ρίτσαρντ Μπράνσον έχει ισοπεδωθεί». Λίγο αργότερα, κι ενώ ο τυφώνας κατευθυνόταν πως την Αϊτή, έγραψε πάλι στο Facebook: «Ο Ίρμα είναι έτοιμος να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε η Χίλαρι: να αφήσει την Αϊτή σε ερείπια». 

Η τελευταία άναρτηση ήταν αναφορά στην Χίλαρι Κλίντον, που κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ είναι ερωτηθεί σχετικά με το έργο του Clinton Foundation στην Αϊτή, μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2010 στην περιοχή. Emails που ήρθαν στη δημοσιότητα στο πλαίσιο του Νόμου Περί Ελεύθερης Πληροφόρησης ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως οι ορισμένοι κάτοικοι της Αϊτής που δέχθηκαν βοήθεια μετά το σεισμό ήταν «φίλοι του Μπιλ» και πως το ίδρυμα της οικογένειας Κλίντον επέδειξε ειδική μεταχείριση εκείνη την περίοδο σε άτομα που εμπλέκονταν με το ίδρυμα. Το ζεύγος Κλίντον έχει αρνηθεί κάθε σχετική κατηγορία.

Ο Μάιλο Γιαννόπουλος στις αρχές του έτους παραιτήθηκε από τη θέση του ως αρχισυντάκτης στην ιστοσελίδα Breitbart, στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για την παιδοφιλία. Η αποκάλυψη ενός ηχητικού ντοκουμέντου στο οποίο ο Γιαννόπουλος εμφανίζεται να επιδοκιμάζει τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ανδρών και αγοριών ηλικίας μόλις 13ετών, απορρίπτοντας τη σοβαρότητα της παιδοφιλίας, προκάλεσε οργή ακόμη και σε αυτούς που παραδοσιακά στήριζαν τις ακραίες θέσεις του.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM
Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM