Το γεύμα - έκπληξη στον Εμανουέλ Μακρόν από το Γαλλικό Ινστιτούτο

Το γεύμα - έκπληξη στον Εμανουέλ Μακρόν από το Γαλλικό Ινστιτούτο Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
4

Παρά το βαρύ και γρήγορο πρόγραμμα της επίσκεψης του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, ο Γάλλος Πρόεδρος φαίνεται ότι πρόλαβε να παραστεί και σε ένα σημαντικό γεύμα, όχι τόσο προβεβλημένο από τα ΜΜΕ, με λίγους προσκεκλημένους από την πνευματική ζωή του τόπου. Ο λόγος για το γεύμα που παρατέθηκε χθες στο Γαλλικό Ινστιτούτο προς τιμήν του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας, το οποίο και συνέφαγε με ανθρώπους των ελληνικών γραμμάτων και τεχνών, συνολικά 9 στον αριθμό. Ας σημειωθεί ότι επρόκειτο για μία κίνηση - έκπληξη του Μικαέλ Οσάν, διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου, προς τον Γάλλο Πρόεδρο, μια έκπληξη που κατάφερε να κρατήσει μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή.

Συγκεκριμένα, ο Εμανουέλ Μακρόν, συνοδευόμενος πάντα από τη σύζυγό του, Μπριζίτ, συνέφαγε με τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο, τον δημοσιογράφο και καθηγητή του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ της Παντείου, Νίκο Μπακουνάκη, τον σκηνοθέτη Πάνο Κούτρα, τον καθηγητή Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ, Παναγιώτη Τουρνικιώτη, τη διευθύντρια του ΕΜΣΤ, Κατερίνα Κοσκινά, την καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη, τον εικαστικό Χρίστο Καρά και τη συγγραφέα Φένια Παπαδόδημα.

Στο τραπέζι βρέθηκαν και δύο ακόμη μέλη της γαλλικής αποστολής που συνόδευε τον πρόεδρο, ο ισλαμολόγος Ζιλ Κεπέλ και ο συγγραφέας Εμανουέλ Καρέρ. Όπως έγινε γνωστό, τόσο ο Γάλλος Πρόεδρος όσο και η σύζυγός του θέλησαν να ενημερωθούν για την κίνηση ιδεών στην Ελλάδα και για τις απόψεις του πνευματικού κόσμου τόσο για την πορεία της Ευρώπης, όσο και για τη λογοτεχνική και καλλιτεχνική παραγωγή των τελευταίων ετών. Συζητήθηκαν επίσης, τα κοινά ελληνογαλλικά βιώματα, καθώς και θέματα γαστρονομίας, καθώς και οι δύο χώρες διαθέτουν ιστορία πλούσια σε γεύσεις, συνταγές και εστιατόρια. Κατά το ρεπορτάζ, τις συζητήσεις περί κουζίνας άνοιξαν τα εξαιρετικά πιάτα του chef Jean-Marie Hoffmann, που με την έμπνευση του κατάφερε να εντυπωσιάσει τόσο τον Εμανουέλ και την Μπριζίτ Μακρόν, όσο και τους υπόλοιπους συνδαιτυμόνες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, για ακόμη μία φορά τις συζητήσεις μονοπώλησε με το χιούμορ, την ευρυμάθεια και τις γνώσεις της Μπριζίτ Μακρόν που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με την αμεσότητα και την ευγένειά της. 

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια