Forbes: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι της τεχνολογίας

Forbes: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι της τεχνολογίας Facebook Twitter
0

O Bill Gates παραμένει ο πιο πλούσιος δισεκατομμυριούχος στον τομέα της τεχνολογίας έχοντας, ωστόσο, να αντιμετωπίσει τον έντονο ανταγωνισμό του ιδιοκτήτη της Amazon, Jeff Bezos.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η περιουσία του συνιδρυτή της Microsoft εκτιμάται στα 84.5 δισ. δολάρια, ελάχιστα μεγαλύτερη από του αφεντικού της Amazon που ανέρχεται στα 81.7 δισ.

Στην 3η θέση της λίστας με τους 100 πιο πλούσιους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας βρίσκεται ο Mark Zuckeberg (69.6 δισ.), σχεδόν 16 δισ. πλουσιότερος σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Tην πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν διαδοχικά οι: Larry Ellison (Oracle), Larry Page (Google - Alphabet Inc), Sergey Brin (Google), Jack Ma (Alibaba), Ma Huateng (Tencent Inc.), Steve Ballmer (Microsoft), Michael Dell (Dell Technologies).

Το ύψος της συνολικής περιουσία των 100 δισεκατομμυριούχων που περιέχονται στη λίστα ξεπέρασε φέτος για πρώτη φορά το 1 τρισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 21% μέσα σε διάστημα μόλις 12 μηνών.

Ο Jack Ma, ιδιοκτήτης της Alibaba αναδείχτηκε ο πιο πλούσιος επιχειρηματίας στην Ασία, με περιουσία που φτάνει τα 37.4 δισ., 11.6 δισ. περισσότερα δηλαδή απ' ότι πέρυσι.

Από τους 100 της λίστας, οι 50 είναι Αμερικανοί υπήκοοι (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων 8 από την πρώτη δεκάδα), ενώ 33 κατάγονται από την Ασία.

Με πληροφορίες από Forbes και Financial Times

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM