Ο πρίγκιπας Χάρι υπερασπίστηκε τον πατέρα του στις επικρίσεις για τον θάνατο της Νταϊάνα: Στάθηκε δίπλα μας

Ο πρίγκιπας Χάρι υπερασπίστηκε τον πατέρα του στις επικρίσεις για τον θάνατο της Νταϊάνα: Στάθηκε δίπλα μας Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο μικρότερος γιος της πριγκίπισσας Νταϊάνας, υπερασπίστηκε σήμερα τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε ο πατέρας τους, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος, τον θρήνο του ίδιου και του αδελφού του για τον θάνατο της μητέρας τους πριν από 20 χρόνια.


Το ντοκιμαντέρ "Νταϊάνα, 7 ημέρες", αφηγείται τα γεγονότα που ακολούθησαν τον θάνατο της πριγκίπισσας, τον Αύγουστο του 1997. Η Νταϊάνα σκοτώθηκε μαζί με τον σύντροφό της, τον Ντόντι αλ Φαγιέντ, σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι.


Τα παιδιά της, οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι που τότε ήταν 15 και 12 ετών, μίλησαν για πρώτη φορά για τον θάνατό της σε ένα άλλο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε τον Ιούλιο. Κανείς τους όμως δεν αναφέρθηκε στον ρόλο που έπαιξε ο πατέρας τους την εποχή εκείνη.


"Στάθηκε δίπλα μας" είπε ο Χάρι για τον Κάρολο σε αυτό το ντοκιμαντέρ του BBC. "Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα για έναν γονιό είναι να πει στο παιδί του ότι ο άλλος γονιός πέθανε", πρόσθεσε.


Μετά τον θάνατο της Νταϊάνας η βασιλική οικογένεια δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε στην πριγκίπισσα η οποία, εκτός από τον αγώνα της για να προσαρμοστεί στον νέο ρόλο της είχε να αντιμετωπίσει και την απιστία του συζύγου της.

Κάποιοι ενοχλήθηκαν επίσης από το γεγονός ότι οι νεαροί πρίγκιπες αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν πεζή το φέρετρο της μητέρας τους ενώ περνούσε από τους δρόμους του Λονδίνου, εν μέσω του πλήθους που θρηνούσε. Μάλιστα ο αδελφός της, ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ, χαρακτήρισε "παράξενη και σκληρή" την απόφαση αυτή. Ο ίδιος ο Χάρι είχε δηλώσει στο αμερικανικό περιοδικό Newsweek τον Ιούνιο ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να το βιώσει αυτό "υπό οποιεσδήποτε συνθήκες".


Επανερχόμενος όμως στο θέμα, είπε στο BBC ότι πλέον τον χαροποιεί το γεγονός ότι συμμετείχε κατ' αυτόν τον τρόπο στην κηδεία της μητέρας του. Ο αδελφός του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, έχει δηλώσει ότι ήταν καθήκον τους να συμμετάσχουν και ότι η απόφαση που είχε ληφθεί τότε ήταν "συλλογική".


Ο πρίγκιπας υπερασπίστηκε επίσης τη γιαγιά του, την βασίλισσα Ελισάβετ, που είχε αποφασίσει να αποτραβηχτεί η οικογένεια σε ένα απομονωμένο κάστρο στη Σκωτία μετά τον θάνατο της Νταϊάνας. Όπως είπε, με τον τρόπο αυτό τους δόθηκε η ευκαιρία να θρηνήσουν.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί από το BBC το βράδυ της Κυριακής.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM