Τζολί και Πιτ πρέπει να αποζημιώσουν Γαλλίδα designer με 565.000 ευρώ

Τζολί και Πιτ πρέπει να αποζημιώσουν Γαλλίδα designer με 565.000 ευρώ Facebook Twitter
0

Μια Γαλλίδα designer μηνύει το πρώην ζευγάρι, τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί καθώς όπως λέει δεν αναγνωρίστηκε η δουλειά που έκανε στον πύργο τους στην Προβηγκία, σύμφωνα με την Guardian.

Και ενώ οι δύο σταρ έχουν το διαζύγιό τους εν εξελίξει, τώρα έρχεται και αυτή η υπόθεση να τους τρέξει έως τα δικαστήρια.

Η σχεδιάστρια Οντίλ Σουντάν ισχυρίζεται ότι το πρώην ζευγάρι οδήγησε την εταιρία της Lumières Studio στην οικονομική καταστροφή, καθώς δεν κατέβαλαν πληρωμές για το έργο φωτισμού στην έπαυλή τους, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Τον Απρίλιο, εφετείο του Παρισιού έδωσε εντολή σε μία από τις εταιρίες του Πιτ και της Τζολί, να καταβάλουν στη Σουντάν 565.000 ευρώ, περιλαμβανομένων 60.000 ευρώ για προσβολή της επαγγελματικής της υπόληψης.

Το χρονικό

Αρχικά ο Πιτ και η Τζολί νοίκιασαν τον πύργο και στη συνέχεια έπεισαν τον τότε Αμερικανό ιδιοκτήτη να τους τον πουλήσει έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ.

Αφού έμειναν εκεί με τα έξι παιδιά τους, θέλησαν να κάνουν κάποιες αλλαγές και ανέθεσαν στη σχεδιάστρια να επιβλέπει το  έργο. Έτσι, το 2010, ο Πιτ ζήτησε από τη Σουντάν να βρει τρόπους να εκμεταλλευθεί το φυσικό φως στον πύργο και εκτιμάται ότι της έδωσε «λευκή επιταγή» για το φωτισμό τεσσάρων κτιρίων του κτήματος και των 40 δωματίων.

Δεν υπογράφηκε όμως κάποιο συμβόλαιο, αλλά η Σουντάν δήλωσε ότι χρέωνε την εταιρία του Πιτ και της Τζολί κάθε μήνα για τις υπηρεσίες της, ενώ η Lumières Studio έκανε τις μελέτες και εργασίες. Δύο έτη αργότερα, το έργο δεν είχε ολοκληρωθεί, με τους εργολάβους και τα συνεργεία να αναζητούν τις πληρωμές τους.

Όταν δεν υπήρχε ανταπόκριση στα αιτήματα της Σουντάν για χρήματα προκειμένου να πληρωθούν οι εργολάβοι και τα συνεργεία καθώς είχε προσλάβει 17 άτομα για το έργο,  η ίδια δήλωσε ότι αναγκάστηκε να σταματήσει τις δραστηριότητες της εταιρίας της, αν και έλαβε σχετική αμοιβή τελικά τον Απρίλιο.

Ωστόσο δηλώνει ότι συνεχίζει να μάχεται με σκοπό να αναγνωριστεί νόμιμα ως η δημιουργός του έργου φωτισμού στο Μιραβάλ. 

Με πληροφορίες από Guardian/AΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM