Ο Peter Dinklage από το «Game of Thrones» εκλιπαρεί τους φαν να σταματήσουν να αγοράζουν χάσκι και ο λόγος είναι σοβαρός

Ο Peter Dinklage από το «Game of Thrones» εκλιπαρεί τους φαν να σταματήσουν να αγοράζουν χάσκι και ο λόγος είναι σοβαρός Facebook Twitter
1

Έκκληση προς τους θαυμαστές του «Game of Thrones» να μην αγοράζουν σκύλους χάσκι, επειδή μοιάζουν με τους ανταρόλυκους που πρωταγωνιστούν στη σειρά, απευθύνει ο ηθοποιός Peter Dinklage. Το δημοφιλές σόου έχει πυροδοτήσει μια τεράστια αύξηση στη ζήτηση αυτής της ράτσας λόγω των φυσικών ομοιοτήτων που έχουν στην εμφάνιση οι συγκεκριμένοι σκύλοι με τα σχεδόν μυθικά πλάσματα του Westeros. 

Όπως φαίνεται, οι θαυμαστές της σειράς έχουν αρχίσει να αγοράζουν μανιωδώς χάσκι από pet shop και εκτροφείς, στα οποία συχνά δίνουν επίσης ονόματα από τους αγαπημένους τους χαρακτήρες. Σύντομα όμως διαπιστώνουν πως η φροντίδα και η δέσμευση που απαιτεί η κατοχή ενός τέτοιου σκύλου είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να εγκαταλείπουν τελικά τα ζώα σε καταφύγια ή στο δρόμο. 

Από τότε που έκανε πρεμιέρα το 2011 το «Game of Thrones», τα καταφύγια ζώων στη Μεγάλη Βρετανία αναφέρουν πως έχει καταγραφεί αύξηση σχεδόν 700% στα χάσκι που εγκαταλείπονται. 

Ο Peter Dinklage από το «Game of Thrones» εκλιπαρεί τους φαν να σταματήσουν να αγοράζουν χάσκι και ο λόγος είναι σοβαρός Facebook Twitter

Ο ηθοποιός Peter Dinklage, που στη σειρά υποδύεται τον Tyrion Lannister, αποφάσισε να συνεργαστεί με την PETA US για να αποτρέψει από το ανησυχητικό φαινόμενο και να υπενθυμίσει στους θαυμαστές του GoT -και όχι μόνο- πως οι σκύλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μέλη της οικογενείας που οι ιδιοκτήτες τους έχουν χρέος να φροντίζουν για όλη τους τη ζωή. Παράλληλα καλεί όσους επιλέγουν να αποκτήσουν σκύλο να μην προτιμούν την υιοθεσία και ποτέ να μην αγοράζουν. 

«Παρακαλώ όλους εσάς τους πολλούς και υπέροχες θαυμαστές του Game of Thrones. Καταλαβαίνουμε πως λόγω του πόσο δημοφιλείς είναι οι ανταρόλυκοι, πολλοί θα βγείτε έξω να αγοράσετε χάσκι. Αυτό όχι μόνο βλάπτει τους αδέσποτους σκύλους στα καταφύγια που περιμένουν μια ευκαιρία να βρουν ένα καλό σπιτικό, αλλά τα καταφύγια αναφέρουν επίσης πως πολλά από αυτά τα χάσκι εγκαταλείπονται- όπως συμβαίνει συχνά όταν αγοράζονται σκύλοι παρορμητικά, χωρίς να κατανοούνται οι ανάγκες τους», λέει ο διάσημος ηθοποιός. «Παρακαλώ, παρακαλώ, αν σκοπεύετε να φέρετε έναν σκύλο στην οικογένειά σας, βεβαιωθείτε πως είστε προετοιμασμένοι για μια τόσο τεράστια ευθύνη και να θυμάστε πάντα, πάντα, να υιοθετείτε από κάποιο καταφύγιο», καταλήγει. 

Σύμφωνα με την PETA, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μιας δημοφιλής τηλεοπτική σειρά ή μια ταινία οδηγεί σε αυξημένη ζήτηση για ζώα που προβάλλονται στην οθόνη. Τα «Beverly Hills Chihuahua», «Legally Blonde», «101 Dalmatians» και «Men in Black» είχαν επίσης πυροδοτήσει μια έκρηξη στη ζήτηση για τις ράτσες των σκύλων που προβλήθηκαν αντίστοιχα στο καθένα με την κατάληξή τους να είναι ακριβώς ίδια- οι ιδιοκτήτες τα εγκατέλειπαν μετά από λίγο καιρό. 

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια