«Κοκτέιλ» 5 φαρμάκων είχε πάρει ο Τάιγκερ Γουντς όταν συνελήφθη σε άσχημη κατάσταση

«Κοκτέιλ» 5 φαρμάκων είχε πάρει ο Τάιγκερ Γουντς όταν συνελήφθη σε άσχημη κατάσταση Facebook Twitter
0

Πέντε διαφορετικά φάρμακα είχε στον οργανισμό του ο Τάιγκερ Γουντς, όταν συνελήφθη τον Μάιο στη Φλόριντα των ΗΠΑ, με την υποψία οδήγησης υπό την επήρεια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Όπως αναφέρει το BBC, η ανάλυση ούρων έδειξε ένα μείγμα ισχυρών παυσίπονων, υπνωτικών και αγχολυτικών φαρμάκων, καθώς και THC, που αποτελεί χημικό συστατικό της κάνναβης.

Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε πάρει τα αναλγητικά Vicodin και Dilauid, τα ηρεμιστικά/υπνωτικά Xanax και Ambien, καθώς και Delta-9 carboxy THC. Σημειώνεται πως η φαρμακευτική κάνναβη είναι νόμιμη στη Φλόριντα. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν ο Γουντς είχε συνταγές για όλα τα παραπάνω.

Βίντεο από τη σύλληψή του, είχε δοθεί στη δημοσιότητα από την αστυνομία, και σε αυτό εμφανίζεται ο αθλητής σε άσχημη κατάσταση. Οι αστυνομικοί είχαν δει ένα αυτοκίνητο να κινείται περίεργα στην πλευρά του δρόμου με τα φώτα των φρένων να αναβοσβήνουν και δύο σκασμένα λάστιχα.

Το βίντεο έδειχνε τους αξιωματικούς να προσεγγίζουν το αυτοκίνητο και από αυτό να βγαίνει ο Γουντς, ο οποίος είναι σε κακή κατάσταση και δεν ήξερε καν πού βρισκόταν. Το πλάνο δείχνει επίσης ότι ο Γουντς σκοντάφτει μετά από μια δοκιμασία ελέγχου που υποβάλλεται πριν από τη σύλληψή του. Ο αξιωματικός που ήταν υπεύθυνος για τη κράτηση, είπε ότι ο παίκτης του γκολφ ήταν ανίκανος να περπατήσει μόνος του και δεν μπορούσε να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά.

Ωστόσο το αλκοτέστ είχε καταγράψει ποσοστό αλκοόλ αίματος 0,00% και ο Γουντς είχε ανακοινώσει αργότερα πως η κατάστασή του προκλήθηκε από συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Μετά τη σύλληψή του, ο διάσημος αθλητής του γκολφ, προσέφυγε σε «επαγγελματική βοήθεια» για θεραπεία, και είπε πως ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα με στόχο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την αλόγιστη χρήση φαρμάκων.

«Πρόσφατα, προσπαθούσα μόνος μου να αντιμετωπίσω τον πόνο στην πλάτη και τις διαταραχές στον ύπνο, μεταξύ αυτών και αϋπνία, αλλά τώρα καταλαβαίνω ότι ήταν λάθος να το κάνω χωρίς ιατρική καθοδήγηση», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωταθλητής του γκολφ, ο οποίος αναρρώνει από εγχείρηση στην πλάτη.

Όσον αφορά την κατηγορία για οδήγηση υπό την επήρεια, ο Γουντς δήλωσε αθώος. Τώρα αναμένεται να δεχθεί μία μικρότερη κατηγορία για ασυνείδητη οδήγηση και να μπει σε πρόγραμμα επιτήρησης για 12 μήνες, σύμφωνα με το BBC.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM