Τι κατέθεσε η Taylor Swift στο δικαστήριο για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε

Τι κατέθεσε η Taylor Swift στο δικαστήριο για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε Facebook Twitter
0

Την Πέμπτη, η Taylor Swift κατέθεσε για πρώτη φορά στο δικαστήριο για το περιστατικό με τον DJ David Mueller, τον οποίο κατηγορεί ότι το 2013 έχωσε το χέρι του κάτω από τη φούστα της και προχώρησε σε μία άσεμνη χειρονομία.

«Το χέρι του έμεινε κολλημένο πίσω μου καθώς απομακρυνόμουν από κοντά του» δήλωσε η Swift κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. «Με χούφτωσε, ξεκάθαρα. Με χούφτωσε για πολλή ώρα», πρόσθεσε.

«Ήταν σοκαριστικό. Δεν μου είχε συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν κάτι παρόμοιο», ομολόγησε η Αμερικανίδα σταρ της ποπ.

Στην αγωγή που κατέθεσε η 27χρονη τραγουδίστρια έκανε λόγο για κατάφωρη επίθεση ενώ και ο σωματοφύλακάς της υποστηρίζει πως ήταν μάρτυρας στο περιστατικό.

Ο DJ David Mueller μήνυσε και αυτός με την σειρά του την Swift το 2015, ισχυριζόμενος ότι η κατηγορία της τον οδήγησε να χάσει τη δουλειά του.

Η νεαρή τραγουδίστρια δήλωσε ακόμη ότι σοκαρίστηκε από το περιστατικό και προσπάθησε να απομακρυνθεί όσο πιο μακριά γινόταν από τον Mueller, αλλά δεν ήθελε να διακόψει την εκδήλωση και να απογοητεύσει όσους περίμεναν στην ουρά.

Τι κατέθεσε η Taylor Swift στο δικαστήριο για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε Facebook Twitter
Η φωτογραφία από την συνάντηση που οδήγησε σε δίκη

Είπε, επίσης, ότι εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να αποκαλύψει τι είχε συμβεί χωρίς να την ακούσουν διάφοροι άνθρωποι που στέκονταν κοντά της και πως το περιστατικό ήταν κάτι που δεν ήθελε να μαθευτεί.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, η Swift προκάλεσε γέλια στην αίθουσα, ακόμη και από τους ενόρκους, όταν υποστήριξε ότι ο σωματοφύλακάς της, Greg Dent, είδε τον Mueller να της σηκώνει τη φούστα, αλλά πως θα έπρεπε κάποιος να βρίσκεται από κάτω της για να δει με τα μάτια του τη χειρονομία «και δεν είχαμε κάποιον σωματοφύλακα εκεί».

Ωστόσο, ήταν πιο σοβαρή όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόλυση του Mueller λόγω του περιστατικό. «Πιστεύεται ότι ο Mueller έπαθε ότι του άξιζε;» τη ρώτησε ο συνήγορός του Gabriel McFarland.

«Δεν έχω νιώθω τίποτα για τον Mueller. Δεν τον ξέρω» απάντησε η Swift για να προσθέσει: «Νομίζω πως αυτό που έκανε ήταν ποταπό, τρομακτικό και σοκαριστικό».

Ο Αμερικανός DJ, με τη σειρά του, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι δεν έκανε καμία χειρονομία εναντίον της Swift. Σχολιάζοντας, μάλιστα, την επίμαχη φωτογραφία, την έχει χαρακτηρίσει «περίεργη» αλλά επιμένει ότι ακούμπησε την τραγουδίστρια στα πλευρά και όχι στα οπίσθια.

Ο συνήγορος του Mueller με τη σειρά του τόνισε ότι το χέρι του πελάτη του «δεν βρίσκεται κάτω από τη φούστα της Swift και το ρούχο δεν ανασηκωμένο καθ' οποιονδήποτε τρόπο».

Παραδέχτηκε ακόμη στο δικαστήριο ότι τέτοιες χειρονομίες είναι λάθος, αλλά το να κατηγορείς κάποιον ψευδώς για μία τέτοια πράξη είναι απαράδεκτο.

Η δίκη συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από Guardian και ABC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM