Η Lana Del Rey σταματά να χρησιμοποιεί την σημαία των ΗΠΑ και ανάλογους συμβολισμούς λόγω Τραμπ

Η Lana Del Rey σταματά να χρησιμοποιεί την σημαία των ΗΠΑ και ανάλογους συμβολισμούς λόγω Τραμπ Facebook Twitter
2

Από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή με το άλμπουμ «Born to Die» το στιλ της Lana Del Rey, από τις εμφανίσεις της στις συναυλίες μέχρι τα βιντεοκλίπ της, έχει «χτιστεί» με βάση μια νοσταλγική, στα όρια του κιτς μερικές φορές, αισθητική.

Με στίχους όπως το «Tell me I'm your National Anthem» και ωδές σε είδωλα του Χόλιγουντ, η διάσημη τραγουδίστρια έχει ταυτιστεί τα τελευταία πέντε χρόνια με την απόλυτη εικόνα της «Americana», όλων αυτών των αντικειμένων και συμβολισμών δηλαδή που παραπέμπουν στην σημαία και το κράτος των ΗΠΑ. Ωστόσο σε πρόσφατη συνέντευξή της εξομολογήθηκε πως δεν πρόκειται να την ξαναδούμε να κουνά την Αστερόεσσα στην νέα της περιοδεία Lust for Life. 

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν πλέον είναι «άβολο» να συνεχίσει να βλέπει με ρομαντισμό την Αμερική τώρα που είναι Πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ, η Lana είπε: «Οπωσδήποτε άλλαξα την εικόνα στα βίντεο της περιοδείας μου. Δεν σκοπεύω να έχω την αμερικανική σημαία να κυματίζει ενώ τραγουδώ το "Born to Die". Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Είναι μια μεταβατική περίοδος και το γνωρίζω πολύ καλά. Νομίζω θα ήταν ανάρμοστο να βρίσκομαι στη Γαλλία με μια αμερικανική σημαία. Θα ένιωθα κάπως περίεργα τώρα- το 2013 δεν ένιωθα περίεργα».  

Κι αυτό δεν είναι το μοναδικό κομμάτι στην εμφάνιση και τις πολιτικές πεποιθήσεις της Lana που έχει αλλάξει από τότε που εξελέγη ο Τραμπ. Κληθείσα να σχολιάσει παλαιότερες δηλώσεις της πως «το θέμα του φεμινισμού δεν είναι απλώς μια ενδιαφέρουσα αντίληψη», είπε πως τα πράγματα έχουν αλλάξει για εκείνη «επειδή τα πράγματα έχουν ανατραπεί πολιτισμικά». «Από την πρώτη στιγμή οι γυναίκες άρχισαν να νιώθουν λιγότερο ασφαλείς με τη νέα κυβέρνηση. Τι θα γίνει αν αποσύρουν το Planned Parenthood; Τι θα γίνει αν δεν μπορούμε να παίρνουμε αντισυλληπτικά; Τώρα, όταν ο κόσμος μου κάνει τέτοιες ερωτήσεις, νιώθω λίγο διαφορετικά», λέει η τραγουδίστρια.

«[Το τραγούδι] "God Bless America – And all the Beautiful Women in it" είναι μια μικρή κραυγή για τις γυναίκες και οποιονδήποτε δεν νιώθει πάντα ασφαλής να περπατά στο δρόμο αργά τη νύχτα», καταλήγει, διευκρινίζοντας πως η περιοδεία Lust for Life θα έχει μεγαλύτερη πολιτική υπόσταση συγκριτικά με παλαιότερες δουλειές της. 

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM