Οι Τζόνι Ντεπ, Τσάρλι Σιν και Κέβιν Ντίλον στο πάρτι για τα 30 χρόνια της ταινίας «Platoon»

Οι Τζόνι Ντεπ, Τσάρλι Σιν και Κέβιν Ντίλον στο πάρτι για τα 30 χρόνια της ταινίας «Platoon» Facebook Twitter
2

Οι Τζόνι Ντεπ, Τσάρλι Σιν και Κέβιν Ντίλον μαζέυτηκαν την Κυριακή στο σπίτι του πρώτου στο Λος Άντζελες για να γιορτάσουν την 30η επέτειο της ταινίας «Platoon» που σκηνοθέτησε ο Όλιβερ Στόουν και ο Ντίλον δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία από το επικό reunion. 

Το διάσημο πολεμικό δράμα έκανε πρεμιέρα στις 24 Δεκεμβρίου 1986 με πρωταγωνιστή τον τότε μόλις 20 ετών Τσάρλι Σιν σε ένα ρόλο που αρχικά είχε προταθεί στον Κιάνου Ριβς αλλά τον απέρριψε επειδή η ταινία είχε πολλή βία. Το «Platoon» προτάθηκε το 1987 για 8 βραβεία Όσκαρ αλλά ο Σιν δεν συγκαταλεγόταν στις υποψηφιότητες. Ωστόσο οι συμπρωταγωνιστές του, Γουίλεμ Νταφόε και Τομ Μπέρεντζερ, ήταν υποψήφιοι για Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου. Τελικά ο Όλιβερ Στόουν κέρδισε το Όσκαρ σκηνοθεσίας και το «Platoon» τα αντίστοιχα Καλύτερης Ταινίας, Ήχου και Μοντάζ αλλά και τρεις Χρυσές Σφαίρες.

Αυτή είναι η φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram ο Κέβιν Ντίλον:

#platoon 30 year #reunion last night at #johnnydepp house #goodtimes @charliesheen

A post shared by Kevin Dillon (@kevindillonofficial) on

«Ο Τσάρλι ήταν ένας χαζούλης 17χρονος όταν πρωτοήρθε για την ταινία, τότε το 1984 που επρόκειτο αρχικά να την γυρίσουμε. Και σε εκείνα τα δύο χρόνια μετά μεγάλωσε. Νομίζω πως έκανε εξαιρετική δουλειά. Ήταν τέλειος για την ταινία. Μεταφέρει τη φρίκη εκείνου του μέρους. Μ' αρέσει η ερμηνεία του», είχε δηλώσει το 2011 ο Όλιβερ Στόουν στην 25η επέτειο της ταινίας. Όσο για τον ανερχόμενο τότε Τζόνι Ντεπ, που ήταν 22 ετών όταν έπαιξε στην ταινία, ο σκηνοθέτης λέει πως από την πρώτη στιγμή είχε καταλάβει πως θα γίνει σταρ. «Ήταν ένα πολύ εμφανίσιμο παιδί. Τον είδαμε και για άλλους ρόλους αλλά δεν πίστευα πως ήταν αρκετά έτοιμος για να παίξει τον ρόλο του Τσάρλι. Γνωριστήκαμε καλά μεταξύ μας μς στη ζούγκλα και πραγματικά πίστευα πως θα φτάσει ψηλά. Ήταν ντροπαλός. Νομίζω ήταν πριν το Jump Street», θυμάται ο όλιβερ Στόουν.

Φωτογραφίες από την εποχή των γυρισμάτων του «Platoon»:

Platoon? #johnnydepp #young #set #platoon #actor #artist #love ??

A post shared by IFOD (@ifodonelmstreet) on

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM