Ούμα Θέρμαν και Τζέρεμι Ρένερ θα τιμηθούν στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

Ούμα Θέρμαν και Τζέρεμι Ρένερ θα τιμηθούν στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι Facebook Twitter
0

Οι ηθοποιοί Ούμα Θέρμαν και Τζέρεμι Ρένερ θα τιμηθούν στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι που αρχίζει στην λουτρόπολη της Τσεχίας στις 30 Ιουνίου.

Η Θέρμαν, ηθοποιός και κινηματογραφική παραγωγός θα παραλάβει το ειδικό βραβείο του προέδρου του Φεστιβάλ, στην εναρκτήρια τελετή της διοργάνωσης στην ιστορική πόλη της Τσεχίας και ο Ρένερ θα παραλάβει το ίδιο βραβείο στην τελετή λήξης, στις 8 Ιουλίου.

Η Ούμα Θέρμαν που ήταν φέτος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο παράλληλο τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών «Ένα Κάποιο Βλέμμα» έχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της στη μίνι σειρά «Hysterical blindness» και ήταν υποψήφια για Όσκαρ για τον ρόλο της στην ταινία «Pulp Fiction» του Κουέντιν Ταραντίνο.

Ο Ρένερ, υποψήφιος δύο φορές για Όσκαρ, είναι γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες The Hurt Locker, The Avengers, Captain America και Mission Impossible.


Το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι αρχίζει με την προβολή της κωμωδίας του Μίχαελ Σοουάλτερ The Big Sick και θα κλείσει με το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας του Ντένις Βιλενέβ Arrival (Η Άφιξη) ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

πηγή: ΑΠΕ/ ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM