O Morrissey επιτίθεται στη Βασίλισσα και τους πολιτικούς με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ

O Morrissey επιτίθεται στη Βασίλισσα και τους πολιτικούς με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ Facebook Twitter
1

Σε μία δήλωση εναντίον τόσο της Βασίλισσας της Αγγλίας όσο και των πολιτικών του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησε ο τραγουδιστής Morrissey με αφορμή το χθεσινό αιματοκύλισμα στη γενέτειρά του που στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους και τραυμάτισε σοβαρά άλλους 59. Σ' αυτή του τη αιχμηρή δήλωση ο πρώην αρχηγός των Smiths κατηγόρησε τους πολιτικούς ότι εκείνοι ζουν ασφαλείς από τέτοιου είδους τρομοκρατικά χτυπήματα, τη στιγμή που όλη η υπόλοιπη χώρα είναι εκτεθειμένη και απολύτως ευάλωτη σε τέτοιου είδους χτυπήματα. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι τον Ιούνιο δολοφονήθηκε εν ψυχρώ η βρετανίδα βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Τζο Κοξ. 

Κατά τον ίδιο τρόπο, ο Morrissey κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη μεταναστευτική πολιτική της, λέγοντας ότι η πρωθυπουργός δεν θα άλλαζε ποτέ τη στάση της, αν δεν υπήρχαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις. Ας σημειωθεί ότι το σχόλιο γίνεται σε μία χρονική στιγμή, κατά την οποία ο βομβιστής Salman Abedi, έχει ήδη διαπιστωθεί ότι ήταν Βρετανός, από το Μάντσεστερ. Γι' αυτό και το επόμενο σχόλιο του τραγουδιστή αφορούσε τον τρόμο των πολιτικών αρχικά να συσχετίσουν τον Abedi με το Ισλαμικό Κράτος. Άλλωστε, αυτό δεν είναι μόνο άποψη του Morrissey, αλλά και αρκετών πολιτών στη Βρετανία, που κατηγορούν πολιτικούς - οπαδούς της πολιτικής ορθότητας και τον φόβο τους να αναφέρονται ανοιχτά στο Ισλάμ, κάθε φορά που σημειώνονται αντίστοιχα περιστατικά. 

«Στη σύγχρονη Βρετανία όλοι φαίνονται να πετρώνουν από τον φόβο τους, όταν πρέπει να πουν δημοσίως όσα έτσι κι αλλιώς ομολογούν ιδιωτικώς. Οι πολιτικοί μας δηλώνουν ατρόμητοι, ωστόσο εκείνοι δεν υπήρξαν ποτέ τα θύματα. Πόσο εύκολο είναι να είσαι ατρόμητος όταν είσαι απολύτως προστατευμένος από τη γραμμή του πυρός. Όμως, ο απλός κόσμος είναι απροστάτευτος. Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ, Andy Burnham λέει ότι αυτή η επίθεση ήταν δουλειά ενός εξτρεμιστή. Ενός τι; Ενός κουνελιού που το γύρισε στον εξτρεμισμό;», δήλωσε καυστικά ο τραγουδιστής. Ο ίδιος επέκρινε ανοιχτά την πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ζει στη δική της αλεξίσφαιρη φούσκα.

«Επίσης, το να λες ότι δεν θα μας λυγίσουν οι τρομοκράτες σημαίνει ότι δεν θα λυγίσουν εσένα ως πρωθυπουργό και την πολιτική σου για τη μετανάστευση. Γιατί ο νεαρόκοσμος στο Μάντσεστερ έχει ήδη λυγίσει. Ευχαριστούμε για τη μία από τα ίδια, Τερέζα», έγραψε σε αυστηρό τόνο και στο Facebook ο τραγουδιστής, ενώ από την κριτική του δεν γλίτωσε ούτε η Βασίλισσα της Αγγλίας, για την οποία ο Morrissey παρατήρησε με φλέγμα ότι εξέφρασε με πολύ δυνατές λέξεις τη θλίψη της, όμως το ανοιξιάτικο πάρτι στους κήπους του Μπάκιγχαμ δεν μπήκε στον κόπο να το ακυρώσει... 

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια