Ο γιος του Μοχάμεντ Άλι κατέθεσε μήνυση εναντίον του Τραμπ για το αντιμεταναστευτικό διάταγμα

Ο γιος του Μοχάμεντ Άλι κατέθεσε μήνυση εναντίον του Τραμπ για το αντιμεταναστευτικό διάταγμα Facebook Twitter
0

Μήνυση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ για το αντιμεταναστευτικό διάταγμα, κατέθεσε ένας από τους γιους του θρύλου του μποξ Μοχάμεντ Άλι, επειδή κρατήθηκε και ανακρίθηκε δύο φορές λόγω της θρησκείας του.

Ο Μοχάμεντ Άλι Τζούνιορ, που έχει γεννηθεί στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια και είναι κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου, κρατήθηκε και ανακρίθηκε επί δύο ώρες κατά την επιστροφή του στις ΗΠΑ από τη Τζαμάικα νωρίτερα φέτος, εξαιτίας του ονόματός του που έμοιαζε με αραβικό. Ο 44χρονος ταξίδευε με τη μητέρα του Χαλίλα Καμάτσο-Αλι, πρώην σύζυγο του πυγμάχου. Μητέρα και γιος κρατήθηκαν για ανάκριση στο διεθνές αεροδρόμιο του Φορτ Λόντερντέιλ στην Φλόριντα στις 7 Φεβρουαρίου και ξανά για τους ίδιους λόγους στις 10 Μαρτίου.

Όπως έκανε τότε γνωστό ο δικηγόρος του, η Χαλίλα Καμάτσο-Αλι αφέθηκε ελεύθερη αφού έδειξε στους τελωνειακούς φωτογραφία της με τον πρώην σύζυγό της. Αλλά ο Μοχάμεντ Αλι Τζούνιορ δεν είχε μαζί του φωτογραφία με τον πατέρα του και κρατήθηκε επί δίωρο για να απαντήσει σε ερωτήσεις όπως «Από πού προέρχεται το όνομά σας», «Είστε μουσουλμάνος;» και παρόλο που απάντησε ότι είναι μουσουλμάνος, όπως ο πατέρας του, η ανάκρισή του συνεχίσθηκε.

Δύο και πλέον μήνες μετά το συμβάν, ο Μοχάμεντ Άλι Τζούνιορ αποκάλυψε πως κατέθεσε μήνυση μαζί με την μητέρα του και 1.300 ακόμη Μουσουλμάνους, που καταγγέλλουν πως έχουν υποστεί διακρίσεις λόγω της θρησκείας τους και παραβίαση των δικαιωμάτων τους, από τότε που ο Αμερικανός Πρόεδρος ψήφισε το νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα.

«Με σταμάτησαν χωρίς λόγο. Με σταμάτησαν επειδή το επίθετό μου είναι Άλι. Ένας Μουσουλμάνος. Ο πατέρας μου θα έκανε το ίδιο πράγμα με μένα. Εξακολουθούν να μην σέβονται τους ανθρώπους διαφορετικού χρώματος», λέει ο Μοχάμεντ Άλι Τζούνιορ. «Ανήκουμε όλοι στην ανθρώπινη φυλή και αν πρέπει να παλεύω για πάντα, ας είναι έτσι. Δεν θα ησυχάσω μέχρι να αρχίσουν να μας σέβονται ως ίσους, με ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα εφόσον είμαστε Αμερικανοί», προσθέτει.

Ο γιος του Μοχάμεντ Άλι κατέθεσε μήνυση εναντίον του Τραμπ για το αντιμεταναστευτικό διάταγμα Facebook Twitter
Ο Μοχάμεντ Άλι Τζούνιορ μαζί με την μητέρα του, Χαλίλα Καμάτσο- Άλι.

Ο δικηγόρος Κρις Μανσίνι, που ήταν μαζί του την δεύτερη φορά που κρατήθηκε πάλι στο ίδιο αεροδρόμιο, λέει πως ο Άλι υπέστη ξανά το ίδιο επειδή ήθελαν «να του δώσουν ένα μάθημα» που δημοσιοποίησε το πρώτο περιστατικό. «Ο Άλι θέλει να συνεχίσει το έργο του πατέρα του, είναι καλό, γλυκό παιδί με ανθρωπιστική φύση. Λάτρευε τον πατέρα του και εύχεται να είχε περάσει περισσότερο χρόνο μαζί του», σχολίασε ο Μανσίνι. «Το βλέπει όλο αυτό σαν μια μάχη. Ο πατέρας του ήταν ανθρωπιστής κι αυτό το κληρονόμησε. Ο Μοχάμεντ Άλι θα ήταν έξαλλος με όσα συμβαίνουν σήμερα. Δεν έχω καμία αμφιβολία, λόγω και του ιστορικού του, πως θα συμμετείχε στον αγώνα, έναν αγώνα για την ελευθερία και τις θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αξίες», καταλήγει. 

Ο Μοχάμεντ Άλι είχε αρνηθεί να υπογράψει για τον πόλεμο του Βιετνάμ επειδή ήταν αντίθετο στην θρησκεία του και για το λόγο αυτό του αφαίρεσαν τους τίτλους. Ήταν ακτιβιστής και υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των μαύρων και των Μουσουλμάνων. «Η ιστορία επαναλαμβάνεται 50 χρόνια αργότερα, καθώς στην Αμερική έχει φυτευτεί, συνειδητός και υποσυνείδητος ρατσισμός», σχολιάζει ο Μανσίνι.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM