Είναι από τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς και από τα πιο επιδραστικά fashion icons της βιομηχανίας του θεάματος. Όμως, ούτε η Blake Lively δεν μένει ψύχραιμη μπροστά σε όσα μπορεί να φέρει μπροστά στα μάτια της μια απλή αναζήτηση του ονόματός της στη Google. Όπως αποκάλυψε η ηθοποιός σε συνέντευξη της στο Variety, όταν μετά από χρόνια έβαλε το όνομα της στο δημοφιλές «ψαχτήρι», τα αποτελέσματα σχεδόν τη βύθισαν σε κατάθλιψη.

 

«Στην αρχή μονολογούσα: α, κοίτα, άλλη μία φωτογραφία μου στην οποία είμαι ντυμένη σαν πριγκίπισσα της Ντίσνεϊ. Είχα καιρό να το κάνω, και τώρα, όπως και την προηγούμενη φορά πριν από χρόνια όλη αυτή η αναζήτηση κατέληξε με το να πέσω σε βαθιά κατάθλιψη. Πιστεύω, λοιπόν, ότι ένας βασικός κανόνας είναι να αποφεύγεις να γκουγκλάρεις τον εαυτό σου γιατί το Διαδίκτυο δεν είναι ευγενικό», λέει η ηθοποιός. 

 

Η ίδια αναφέρθηκε και σε όσα έτυχε να διαβάσει για την εικόνα της και για τις επαγγελματικές επιλογές της και παρά το ότι είναι από τα αρκετά συμπαθή πρόσωπα του Χόλιγουντ, ωστόσο, δεν έκρυψε ότι διάβασε και πράγματα που της προκάλεσαν πικρία και αναστάτωση, γι' αυτό και όσο γίνεται προσπαθεί να μην παρακολουθεί τα όσα γράφονται είτε για την ίδια είτε για την οικογένεια της.