Ο Στέφανο Γκαμπάνα ξεσπά και στέλνει «στο διάβολο» όσους τον επέκριναν επειδή στηρίζει τη Μελάνια Τραμπ

Ο Στέφανο Γκαμπάνα ξεσπά και στέλνει «στο διάβολο» όσους τον επέκριναν επειδή στηρίζει τη Μελάνια Τραμπ Facebook Twitter
1

Ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας και συνιδρυτής μαζί με τον Ντομένικο Ντόλτσε του οίκου μόδας Dolce&Gabbana, Στέφανο Γκαμπάνα έχει υπερασπιστεί αρκετές φορές στο Instagram τη Μελάνια Τραμπ και απαντά με σκληρές εκφράσεις σε όσους τον επικρίνουν.


Ο σχεδιαστής μόδας δημοσίευσε πριν από δύο μέρες φωτογραφία του πρώτου επίσημου πορτρέτου της Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Στη φωτογραφία, η Μελάνια φορά ένα μαύρο μπλέιζερ του οίκου Dolce & Gabbana.


«Υπέροχη» έγραψε στην ανάρτηση ο σχεδιαστής ευχαριστώντας την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ (συντ. FLOTUS – First Lady of The United States) και συμπεριέλαβε τα hashtags «DGWoman», «MelaniaTrump» και «MadeInItaly».

#DGWoman BEAUTIFUL ❤❤❤❤❤ #melaniatrump Thank you ??❤❤❤ #madeinitaly?? Thanks to all those who appreciate our work ❤

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη stefanogabbana (@stefanogabbana) στις


Η ανάρτηση επικρίθηκε έντονα και ο σχεδιαστής μόδας επανήλθε με απαντήσεις. Ένας χρήστης έκανε dislike στη φωτογραφία και έγραψε: «Η κοινότητα LGBT αγωνίζεται τόσο σκληρά εναντίον αυτών των ανθρώπων για τα δικαιώματά της. Πώς μπορείς. Μην ακολουθείς, κάνε μποϊκοτάζ».


Ο Γκαμπάνα, ο οποίος έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος και έχει δεχθεί κριτική από την κοινότητα LGBT για τη στήριξή του στους Τραμπ στο παρελθόν, «ανταπέδωσε τα πυρά» στα ιταλικά γράφοντας «vai a cagare» το οποίο μεταφράζεται ως «πήγαινε στο διάβολο».

Εκπρόσωπος Τύπου του Dolce & Gabbana είπε ότι ο οίκος μόδας δεν έχει κανένα σχόλιο. Ο Γκαμπάνα έγραψε και σε άλλους ακολούθους του «να πάνε στο διάβολο». Όταν ένας χρήστης του Instagram έγραψε ότι με τη φωτογραφία που ανάρτησε ο Γκαμπάνα έχασε και έναν ακόλουθο και έναν θαυμαστή, ο σχεδιαστής μόδας απάντησε απλά «δεν με νοιάζει. πραγματικά!!!».


Ο Στέφανο Γκαμπάνα, ο οποίος παραδέχθηκε στα σχόλιά του ότι ο ίδιος διαχειρίζεται το λογαριασμό του στο Instagram, υπερασπίστηκε την ενδυματολογική επιλογή της Μελάνια, γράφοντας στα ιταλικά ότι η φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με πολιτική γραμμή.


Παρά την κριτική, οι περισσότεροι χρήστες στο Instagram που γράφουν στον λογαριασμό του Γκαμπάνα επικροτούν την ανάρτησή του με τη φωτογραφία της Μελάνια Τραμπ. «Είναι αστείο, άνθρωποι που σχολιάζουν την πολιτική δεν έχουν ιδέα τι λένε. Φοράει τα ρούχα σου όμορφα!!!» αναφέρεται σε ένα σχόλιο. Σε άλλο σχόλιο σημειώνεται: «Μου αρέσει η ανάρτηση! Τόσοι πολλοί άνθρωποι τη μισούν εξαιτίας του συζύγου της και εσύ έδειξες σεβασμό, όπως αξίζει σε μία γυναίκα. Συγχαρητήρια!!! Έχω εμμονή με τον @dolcegabbana και τώρα ακόμη περισσότερο!!! Τόση πολύ αγάπη!!!».

Beautiful couple!!!! ❤❤❤❤❤ @ivankatrump woman mamma businesswoman wife all in one woman!!! ❤❤❤

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη stefanogabbana (@stefanogabbana) στις


Τον Ιανουάριο ο Γκαμπάνα είχε δεχθεί και πάλι σχόλια για μια άλλη φωτογραφία της Μελάνια Τραμπ, την οποία κάποιοι εξέλαβαν ως ομοφοβική. Πολλοί ακόλουθοι επέκριναν τον σχεδιαστή για τη φαινομενική στήριξη σε έναν πρόεδρο που προωθεί πολιτικές κατά της κοινότητας LGBT. Όταν κάποιος ακόλουθος έγραψε, «λυπηρό όταν ένας ομοφυλόφιλος σχεδιαστής δεν ενδιαφέρεται για άλλες ομάδες που καταπιέζονται» ο Γκαμπάνα απάντησε με ένα συγκεχυμένο σχόλιο «Μην με αποκαλείς γκέι παρακαλώ!! Είμαι ένας άντρας!!! Το ποιον αγαπώ είναι η προσωπική μου ζωή».


Παρότι προκλήθηκε αντιπαράθεση για τις φωτογραφίες και τα σχόλια του Γκαμπάνα, ο σχεδιαστής συνέχισε να κάνει αναρτήσεις με φωτογραφίες των Τραμπ.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM