Πέθανε ο Κινέζος φωτογράφος Ren Hang σε ηλικία 30 ετών

Πέθανε ο Κινέζος φωτογράφος Ren Hang σε ηλικία 30 ετών Facebook Twitter
0
Πέθανε ο Κινέζος φωτογράφος Ren Hang σε ηλικία 30 ετών Facebook Twitter

Ο διάσημος Κινέζος φωτογράφος Ren Hang πέθανε σε ηλικία 30 ετών, όπως επιβεβαιώνουν φίλοι του, καθώς και ο εκδότης Pierre Bessard και ο Βέλγος γκαλερίστας Dries Roelens.

Ο Ren Hang έγινε παγκοσμίως γνωστός για τα «αστικά γυμνά» πορτρέτα του, στα οποία φωτογράφιζε γυμνούς νέους, συνήθως συμπατριώτες του, σε σύγχρονα αστικά περιβάλλοντα. Οι δουλειές του είχαν απαγορευθεί στη χώρα του ενώ ο ίδιος είχε επισκεφθεί και την Αθήνα προ διετίας, στο πλαίσιο της ατομικής έκθεσης που διοργάνωσε ο πολιτιστικός οργανισμός Atopos CVC.

Η είδηση κυκλοφόρησε σήμερα στα social media, όταν φίλοι του προβοκάτορα καλλιτέχνη άρχισαν να τη διαδίδουν αναφέροντας ότι ο Ren πέθανε σήμερα το πρωί στο Βερολίνο.

«Ο φίλος μου Ren Hang μας άφησε σήμερα το πρωί, στο Βερολίνο. Είμαι λυπημένος και βρίσκομαι σε κατάσταση σοκ» έγραψε ο εκδότης Pierre Bessard.

Ο Βέλγος γκαλερίστας Dries Roelens, ιδιοκτήτης της γκαλερί Stieglitz19 όπου εκτίθεται αυτό το διάστημα η δουλειά το καλλιτέχνη, επιβεβαίωσε τα άσχημα νέα: «RIP Ren Hang, ποιητής, φωτογράφος, μάγος. Ήσουν ο καλύτερος, ο πιο μαγικός» έγραψε στο Facebook.

Ο ολλανδικός εκδοτικός οίκου DeMorgen κάνει λόγο για αυτοκτονία, ενώ το Dazed που αναμετέδωσε την είδηση βρίσκεται σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους του καλλιτέχνη για περισσότερες πληροφορίες.

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα ωμά, περίεργα, ονειρικά γυμνά έργα του Ρεν Χανγκ

Εικαστικά / Τα ωμά, περίεργα, ονειρικά γυμνά έργα του Ρεν Χανγκ

Ο διεθνούς φήμης Κινέζος φωτογράφος Ren Hang μπορεί να μη μιλά καλά αγγλικά, όμως οι εικόνες «αστικού» γυμνού που έχουν λογοκριθεί αυστηρά στη χώρα του και τις οποίες θα παρουσιάσει στην Αθήνα διατηρούν τη δύναμή τους, όπου κι αν εκτίθενται.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM