Επιστολή από 65 κορυφαίους συγγραφείς και καλλιτέχνες προς τον Τραμπ για το αντιμεταναστευτικό διάταγμα

Επιστολή από 65 κορυφαίους συγγραφείς και καλλιτέχνες προς τον Τραμπ για το αντιμεταναστευτικό διάταγμα Facebook Twitter
Η Zadie Smith και ο Patrick Stewart συγκαταλέγονται ανάμεσα στους 65 ανθρώπους που υπογράφουν την επιστολή.
0

Εξήντα πέντε από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς και καλλιτέχνες του κόσμου συνέταξαν από κοινού επιστολή, στην οποία ασκούν δριμεία κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το αντιμεταναστευτικό του διάταγμα και τον παροτρύνουν να το ξανασκεφτεί. 

Την επιστολή (διαβάστε την ολόκληρη εδώ), που δημοσιεύθηκε στο PEN America, υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Zadie Smith, Martin Amis, J.M. Coetzee, Patrick Stewart, Margaret Atwood, Jonathan Franzen, Siri Hustvedt, Jhumpa Lahiri, Azar Nafisi, Anish Kapoor, Orhan Pamuk και Philip Roth.

Σε αυτήν, συγγραφείς και καλλιτέχνες καλούν τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο «να ανακαλέσει το εκτελεστικό διάταγμα της 27ης Ιανουαρίου 2017» και να «συγκρατηθεί από το να εισάγει εναλλακτικά μέτρα που ομοίως βλάπτουν την ελεύθερη κυκλοφορία και παγκόσμια ανταλλαγή τεχνών και ιδεών». 

Τα μέτρα που εισηγήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ ενάντια στους παράτυπους μετανάστες και την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών από επτά μεγάλες μουσουλμανικές χώρες έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων εντός και εκτός της χώρας. 

* Με πληροφορίες από New York Times

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM