O Alexander Wang κατηγορεί τον Philipp Plein για αντιγραφή και το αποδεικνύει με ένα βίντεο

O Alexander Wang κατηγορεί τον Philipp Plein για αντιγραφή και το αποδεικνύει με ένα βίντεο Facebook Twitter
1
O Alexander Wang κατηγορεί τον Philipp Plein για αντιγραφή και το αποδεικνύει με ένα βίντεο Facebook Twitter
Alexander Wang και Philipp Plein

Στην εποχή του ίντερνετ, τα δελτία τύπου για να επικοινωνήσεις μια δήλωση είναι περιττά καθώς μπορείς μέσα από τα social media να πεις όσα θες και να στείλεις το μήνυμα.

Κάπως έτσι, ο σχεδιαστής Alexander Wang ανέλαβε σήμερα μέσα από τα social media να ενημερώσει τους θαυμαστές του και όλο τον κόσμο της μόδας για μια, κατά τον ίδιο, κραυγαλέα περίπτωση αντιγραφής από έναν συνάδελφό του.

Πριν από λίγες μέρες, ο σχεδιαστής Philipp Plein παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο την κολεξιόν του. Ο Wang όμως δεν φαίνεται να εντυπωσιάστηκε και σίγουρα δεν βρήκε πρωτότυπη την επίδειξη. Για την ακρίβεια βρήκε πολλές ομοιότητες με ένα δικό του σόου, και σε μια κίνηση μάλλον ασυνήθιστη για τον κόσμο της μόδας αποφάσισε να εκθέσει τον συνάδελφό του με ένα βίντεο που έγινε viral και τελικά προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στο χώρο.

Ο σχεδιαστής δημοσίευσε στο Instagram ένα μονταρισμένο βίντεο που αντιπαραθέτει τα δύο σόου και με αιχμηρό τρόπο σχολίασε «Μπορώ να αντιγράψω την εργασία σας; Ναι απλά να την αλλάξετε λίγο για να μη φαίνεται η αντιγραφή...»

?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Wang (@alexwangny) στις

Ούτε ο Wang, αλλά ούτε και ο «κατηγορούμενος» Plein έχουν από εκείνη την ώρα σχολιάσει περαιτέρω, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο η συζήτηση για την παρθενογέννεση, την έμπνευση και την αντιγραφή στη μόδα, έχει αναθερμανθεί και διχάζει.

Ο μόνος που για την ώρα έχει σχολιάσει τις κατηγορίες είναι ο Simon Costin, ο δημιουργός του σκηνικού που περιλαμβάνεται στις κατηγορίες. «Είναι αρκετά περίεργο πραγματικά. Υποθέτω ότι θα μπορούσαμε να πούμε ότι και οι δύο έχουν αθλητικό θέμα, αλλά είναι πολύ διαφορετικά σκηνικά. Επίσης, οι φωτογραφίες που επέλεξε ο Wang είναι πολύ παραπλανητικές, διότι το σύνολο ήταν ένα γιγαντιαίο γυμναστήριο και επέλεξε μια εικόνα που είναι πολύ σκοτεινή από την αρχή του σόου. Βρίσκω το όλο πράγμα αρκετά περίεργο», είπε.

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια