Ο Τομ Φορντ υποστηρίζει πως όλοι οι άντρες πρέπει να υποστούν διείσδυση έστω μια φορά στη ζωή τους και εξηγεί το λόγο

Ο Τομ Φορντ υποστηρίζει πως όλοι οι άντρες πρέπει να υποστούν διείσδυση έστω μια φορά στη ζωή τους και εξηγεί το λόγο Facebook Twitter
18

Όταν πριν δέκα χρόνια ο Τομ Φορντ σχολίασε πως όλοι οι άντρες πρέπει να υποστούν διείσδυση έστω μία φορά στη ζωή τους, το δήλωσε ευθαρσώς και σηκώνοντας μάλιστα το φρύδι, μην αφήνοντας περιθώρια αμφισβήτησης. Τώρα σε νέα συνέντευξή του, στηρίζει εκ νέου την τότε άποψή του, εξηγώντας αυτή τη φορά και το λόγο που θεωρεί κάτι τέτοιο απολύτως απαραίτητο.

Ο 55χρονος σχεδιαστής έκανε αρχικά τη δήλωση σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό GQ το 2004. Πριν μερικές ημέρες μίλησε ξανά στο GQ, που τον ρώτησε αν εξακολουθεί να πιστεύει το ίδιο. Ο Τομ Φορντ απάντησε καταφατικά και εξήγησε κιόλας το γιατί. 

«Νομίζω θα τους βοηθούσε να καταλάβουν τις γυναίκες», υποστήριξε. «Βρίσκονται σε μία τόσο ευάλωτη θέση εκείνη τη στιγμή και πρόκειται για μία παθητική θέση. Κυρίως, όμως, πρόκειται για εισβολή, κατά κάποιον τρόπο, που ακόμη κι αν είναι συναινετική, αφορά κάτι πολύ προσωπικό. Και νομίζω ότι είναι θέμα ψυχοσύνθεσης αυτό που συμβαίνει εκείνη την ώρα, που μοιραία σε κάνει να καταλαβαίνεις τι ακριβώς ζουν οι γυναίκες καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Γιατί δεν πρόκειται μόνο για κάτι που έχει να κάνει με το σεξ. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη θεώρηση του κόσμου: για το πώς το ένα φύλο έχει την ικανότητα –και μάλιστα περιμένουν από αυτό – να εισβάλει, αλλά πάντα θα πρόκειται περί εισβολής. Και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που οι άντρες απλώς δεν καταλαβαίνουν», κατέληξε.

Ο Τομ Φορντ υποστήριξε βέβαια πως όταν έδωσε τότε τη συνέντευξη ήταν μεθυσμένος, στη διάρκεια της οποίας φέρεται μάλιστα να φλέρταρε και με τον συντάκτη που μιλούσε. «Απλώς του έκανα πλάκα» διευκρίνισε ο ίδιος, σχολιάζοντας βέβαια πως διάβασε εξονυχιστικά τη συνέντευξη όταν κυκλοφόρησε, και όπως λέει, συνεχώς αναρωτιόταν: «Θεέ μου, τι σκεφτόμουν;». 

Ο Τομ Φορντ υποστηρίζει πως όλοι οι άντρες πρέπει να υποστούν διείσδυση έστω μια φορά στη ζωή τους και εξηγεί το λόγο Facebook Twitter
Ο Τομ Φορντ με τον σύζυγό του Richard Buckley.

Επίσης για ακόμη μία φορά έσπευσε να τονίσει πως δεν έχει καμία σχέση με αυτό που πιστεύουν πολλοί για εκείνον. «Ο κόσμος βλέπει διαφημιστικές πινακίδες με το πρόσωπό μου πάνω και μετά έρχονται να με γνωρίσουν και νιώθω πως περιμένουν να δουν μια Kate Moss γυμνή και ξαπλωμένη πάνω σε ένα τραπέζι και κάποιον να τραβάει γραμμές κοκαΐνης και ουάου!» σχολιάζει. Στην πραγματικότητα όμως, όπως λέει, θα προτιμούσε να βρίσκεται στο σπίτι και να βλέπει μια σειρά με τον σύζυγό του φορώντας κάτι άνετο, αλλά ποτέ φόρμες, καθώς όπως εξηγεί, δεν έχει ούτε ένα ζευγάρι. 

Ο Τομ Φορντ είναι παντρεμένος με τον Richard Buckley εδώ και δύο χρόνια, με τον οποίο έχει σχέση περισσότερα από τριάντα. Μαζί έχουν έναν γιο ηλικίας 4 ετών, τον Jack. 

* Με πληροφορίες από Daily Mail

Πολιτισμός
18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Αυτό που περίμενα πώς και πώς να πει αλλά ΔΕΝ το είπε ο άτιμος είναι τί κατανάλωσε νωρίτερα. Να μην ξέρουμε κι εμείς, μην τυχόν καμιά φορά το πάρουμε κατά λάθος και πάθουμε τα ίδια; Μα τον καημένο, να μπερδεύει ξαφνικά τον βιασμό με το συναινετικό σεξ, έτσι στα καλά καθούμενα!... πολύ άγριο πράγμα πρέπει να ήταν αυτό, πολύ κακό παιδιά, τονε χτύπησε άσχημα. Απίστευτο...Ε, ρε τον άνθρωπα τί τον εβρήκε.. πάνω που είχε στρώσει την καριέρα του και όλα ήτανε φίνα.
Έλα μωρέ, μην είσαι τόσο αδυσώπητα σαρκαστικιά με τον μόδιστρο της βλαχιάς (sic). Είναι ωραία να απολαμβάνομε το σεξ και να το φωνάζομε, αλλά στο κάτω, κάτω της γραφής οι στατιστικές δείχνουν ότι πάνω απ' το 1/3 των γυναικών (σε μικρότερες ηλικίες, ακόμη μεγαλύτερα τα ποσοστά) δεν μπαίνουν, καν, σε φάση orgasmatron, με το all time classic "wham bam thank you ma'am". Βιασμός δεν είναι, αλλά έχει μία αίσθηση: ό,τι προαιρείσθε δια τον ερυθρό σταυρό, με θέα το ταβάνι.
Θα το παω ακομα παρα περα και θα πω πως... οταν τον παίρνεις μετα "ακούς" πιο πολύ! Μαθαίνεις να δέχεσαι, μπαίνεις κ στη θέση του άλλου. Στερείς απο τον εαυτό σου ...μια αλλη πλευρα του εαυτου σου που δε θα την ανακάλυπτες ποτε, και δεν αναφέρομαι μονο στην πράξη αλλα στο μετέπειτα! Υπαρχει μεγαλη πιθανοητα να απδομλισεις τα φύλα και την πατριαρχική ματσίλα με την οποία σε μεγάλωσαν. Εν ολιγοις εκτος των αλλων ανοιγει ΚΑΙ το μυαλο! ;) | "(Don't) try this at home!"
Κύριε Φορντ μας, εδω οι ψυχίατροι δεν μπορούν να τις καταλάβουν τις γυναίκες, θα τις καταλάβουμε εμείς, με συναινετική διείσδυση ή χωρίς ; Το πιθανότερο, να μας ανοιχτούν άλλοι δρόμοι και ορίζοντες......
Το ότι υπάρχει ερωτογενής περιοχή για τους άντρες στον πρωκτό, είναι γνωστό. Το αν όλοι οι άντρες θέλουν να την χρησιμοποιήσουν είναι δικό τους θέμα, όπως ισχύει και για τις γυναίκες και τους γκέι άντρες άλλωστε (άσχετα με το τι στερεοτυπικά θεωρείται σεξ). Δεν νομίζω ότι το σεξ με διείσδυση χάρισε σε καμιά ή κανένα επιφοίτηση να κατανοήσει τα γυναικεία κοινωνικά προβλήματα. Τα υπόλοιπα περί "εισβολής" και "ευαλωτότητας"-μιλώντας πάντα για σεξ και όχι για βιασμό-τα βρίσκω πολύ αντρική οπτική πάνω στο θέμα.Οι γυναίκες που θέλουν διείσδυση προφανώς την θέλουν γιατί ικανοποιούνται σεξουαλικά, δεν βιώνουν τον εαυτό τους σαν "απόρθητο κάστρο" που παραχωρείται στον "εισβολέα". Τέτοιες αναγωγές και ιδέες-άκρως πατριαρχικές και κυριαρχικές κατά τη γνώμη μου- μόνο επιβλαβείς είναι για τις γυναίκες. Κατά τα άλλα, πιστεύω ότι οι περισσότερες και οι περισσότεροι είναι ευάλωτες/οι σε μια τέτοια στιγμή.Πως να μην είμαστε, άλλωστε, αφού οι άντρες μεγαλώνουν με την ιδέα ότι πρέπει συνέχεια να είναι ικανοί για σεξ-ό,τι ψυχολογικά και αν περνάνε-και οι γυναίκες πρέπει να μην κάνουν σεξ πριν βρουν τον "έναν και μοναδικό" που δεν θα τις "εκμεταλλευτεί" για σεξ (ακριβώς επειδή παραχωρούνται στον "εισβολέα"/άντρα). Το μόνο καλό της δήλωσης το εντοπίζω στο να μην έχουν και οι str8 άντρες ταμπού να χρησιμοποιήσουν μία επιπλέον ερωτογενή τους περιοχή.Μακάρι να το κάνουν αν βρίσκουν ευχαρίστηση σε αυτό. Με τις υγείες μας!
Σωστά. Εξάλλου οι περισσότεροι γκέι άντρες, δεν αισθάνονται γυναίκες κατα τη διείσδυση. Απλώς δυο άντρες ενώνουν τα κορμιά τους σε σεξ. Το "ευάλωτο" είναι θέμα ατόμου....
Πως να στο πω..... ανοίγει άλλη πύλη για τον νοηματικό κόσμο που στερείται κανείς όταν δεν το κάνει. Νομίζω ότι καλά το εξήγησα. Ανατομικά τώρα ο προστάτης είναι πιο κοντά στον πρωκτό, οπότε δεν πρέπει να να γνωρίσει ποτέ κανείς αυτού του είδους ερεθισμό. Δεν το λες και σκοταδισμό.