Mε οργή απαντά η Emily Ratajkowski στο λεύκωμα με τις γυμνές της πολαρόιντς

Mε οργή απαντά η Emily Ratajkowski στο λεύκωμα με τις γυμνές της πολαρόιντς Facebook Twitter
0
Mε οργή απαντά η Emily Ratajkowski στο λεύκωμα με τις γυμνές της πολαρόιντς Facebook Twitter

Πριν μερικές ημέρες επανακυκλοφόρησε μια συλλογή αδημοσίευτων φωτογραφιών της Emily Ratajkowski, οι οποίες είχαν τραβηχτεί από τον Jonathan Leder σε ένα σπίτι στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκειά συνάντησής τους το 2012, αρκετό καιρό πριν το διάσημο σήμερα μοντέλο αρχίσει να φλερτάρει με την φήμη και την κορυφή της μόδας.

Η φωτογράφηση που πολλοί χαρακήρισαν πορνογραφική και περιέχει γυμνά και ημίγυμνα ενσταντανέ, αν και είχε ξαναδημοσιευτεί παλιότερα, προκάλεσε τόση αίσθηση που η Emily Ratajkowski αποφάσισε να πάρει δημοσίως θέση, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει πως δεν θέλει να έχει καμία σχέση με όλο αυτό. 

Σε πολλαπλές αναρτήσεις της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η ίδια δήλωσε πως η συλλογή εκδόθηκε χωρίς την άδειά της και την αποκάλεσε «παραβίαση», λέγοντας πως αντίκειται σε όλα όσα παλεύει: το δικαίωμα μιας γυναίκας να χρησιμοποιεί το σώμα της με τους δικούς της όρους. 

Το λεύκωμα με τίτλο «Leder/Ratajkowski» περιλαμβάνει συνολικά 71 φωτογραφίες που δεν έχουν ξαναδημοσιευθεί. «Τραβούσαμε φωτογραφίες για δύο νύχτες...Μόνο εγώ κι εκείνη. Ήταν πολύ, ας το πούμε, άνετη με το σώμα της», αναφέρει ο Leder ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση τους παιχνιδιάρικη και διασκεδαστική. Ο Leder, που ειδικεύεται στις ερωτικές φωτογραφήσεις, χρησιμοποίησε κάμερα Polaroid και ο εκδοτικός οίκος Imperial Publishing χαρακτηρίζει το βιβλίο «μια σπάνια ματιά σε μια γεννημένη σταρ λίγο πριν την έκρηξη».

Η Ratajkowski έγραψε την Τετάρτη πως αρχικά σκέφτηκε να μη σχολιάσει τίποτα και να μην δώσει καμία σημασία στον Leder, ωστόσο «έφτασε στα όριά της» και ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει. «Το βιβλίο και οι εικόνες μέσα συνιστούν παραβίαση» είπε η ίδια, συμπληρώνοντας σε άλλο μήνυμα πως οι 5 από τις 100 φωτογραφίες που τώρα έχουν βγει στην δημοσιότητα τραβήχτηκαν στο πλαίσιο φωτογράφησης για περιοδικό και χρησιμοποιήθηκαν για αυτόν ακριβώς τον λόγο. «Αυτές οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται χωρίς την άδειά μου αποτελούν παράδειγμα για ακριβώς το αντίθετο από αυτό που πρεσβεύω: Οι γυναίκες να επιλέγουν πότε και πως θέλουν να μοιραστούν την σεξουαλικότητά τους και τα σώματά τους».


Το βιβλίο πωλείται στην τιμή των 80 δολαρίων και τον επόμενο Φεβρουάριο, η γκαλερί Castor στη Νέα Υόρκη θα φιλοξενήσει έκθεση με όλη τη συλλογή. 

* Με πληροφορίες από Harper's Bazaar

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM