H πορνοστάρ που δίνει μάχη εναντία στο υποχρεωτικό προφυλακτικό εξηγεί γιατί η βιομηχανία αντιδρά

H πορνοστάρ που δίνει μάχη εναντία στο υποχρεωτικό προφυλακτικό εξηγεί γιατί η βιομηχανία αντιδρά Facebook Twitter
Ariana Drehsler / the Guardian
11


Ένα νέο μέτρο που πρόκειται να έρθει προς ψήφιση στην Καλιφόρνια το Νοέμβριο, θα απαιτήσει από ηθοποιούς σε ταινίες πορνό να φορούν υποχρεωτικά προφυλακτικό στη διάρκεια των γυρισμάτων. Το μέτρο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από την μεγάλη και επικερδή βιομηχανία η οποία ανθεί εδραιωμένη στη Καλιφόρνια. Μια 27χρονη, διάσημη στο χώρο έχει ξεκινήσει μια καμπάνια ενημέρωσης εναντίον του νόμου τον οποίο κατηγορεί πως θα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα περιορίζει την καλλιτεχνική της ελευθερία.

«Κάνω πράξεις όπου κυριολεκτικά δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω προφυλακτικό, είτε αυτό είναι πρωκτικό, είτε πρόκειται για διπλή διείσδυση, είτε πρόκειται για πολλαπλές " λέει η Tasha Reign στην εφημερίδα Guardian. "Δεν μπορώ καν να φανταστώ που θα κάνω μια σκηνή με ομαδικό σεξ έτσι" προσθέτει και τονίζει πως δεν μπορεί καν να φανταστεί πως κάποιος θα της πει πώς να κάνει σεξ.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πορνοστάρ, υπάρχουν επίσης πολλά υλικοτεχνικά εμπόδια για το μέτρο όπως το πώς θα εξασφαλιστεί ότι το ίδιο προφυλακτικό δεν θα  βρεθεί μέσα σε περισσότερες από μία πρωταγωνίστριες; Μερικά άλλα θέματα που θέτει έχουν να κάνουν με το πώς θα αλλάζουν προφυλακτικά οι ηθοποιοί κατά την διάρκεια των σκηνών και τι θα γίνεται όταν την ώρα ενός γυρίσματος ένα προφυλακτικά σπάσει. "Το μεγαλύτερο ζήτημα για μένα είναι ότι ανοίγει το δρόμο περιορισμού διάθεσης του σώματός μου. Μισώ την ιδέα ότι κάποιος άνθρωπος πρόκειται να μου πει τι μπορώ και τι δεν μπορώ να κάνω" αναφέρει.

Η Reign είναι μια πορνοστάρ με μεγάλη συμμετοχή σε ταινίες, αλλά και μεγάλη ακτιβιστική δράση. Αυτή την περίοδο περιοδεύει στην πολιτεία και προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους που αυτός ο νόμος δεν πρέπει να περάσει. Ο Guardian την ακολούθησε μέχρι το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και κατέγραψε την προσπάθειά της να επικοινωνήσει τις ιδέες της με φοιτητές, αλλά και περαστικούς.

"Κάτι τέτοιο θα μας στερούσε την επιλογή που έχουμε για το αν θα χρησιμοποιήσουμε προφυλακτικά η όχι" τους εξηγεί η Reign. Όπως λέει, το μέτρο, "δίνει το κίνητρο σε ανθρώπους να μηνύουν τους πορνοστάρ, δίνοντάς τους πρόσβαση στα προσωπικά τους ονόματα, τις προσωπικές τους διευθύνσεις, ουσιαστικά σου παίρνει τα λεφτά που δίνεις για φόρους και τα διαθέτει για να ρυθμίσει νομικά μια βιομηχανία που είναι πολύ καλή στο να αυτορυθμίζεται". "Είναι θέμα δικαιώματος των γυναικών και ελευθερίας του λόγου. Κι είναι κάτι, που η πλειονότητα από εμάς δεν θέλει να περάσει. Και θέλουμε να πείτε όχι και να το διαδώσετε και τους φίλους σας" καταλήγει. 

Στην ιστοσελίδα "Vote Yes on Prop 60" αναφέρεται πως "τα προφυλακτικά στο πορνό είναι για την προστασία των εργαζομένων της Καλιφόρνια στη δουλειά τους". Παρόλο που η Reign και πολλοί ακόμη πορνοστάρ κάνουν τακτικά εξετάσεις για HIV και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, οι εξετάσεις είναι προαιρετικές.

Η Reign υποστηρίζει το κόμμα των Δημοκρατικών και την Χίλαρι Κλίντον. Ζει στο Λος Άντζελες μαζί με τα δύο τσιουάουα σκυλιά της, Cinderella και Bambi, και δύο γουρουνάκια, τους Harley and Quinn. Είναι απόφοιτος του UCLA με πτυχίο στις γυναικείες σπουδές. Και όπως λέει η ίδια, δεν μπήκε στην βιομηχανία πορνό για να διασύρεται από κάποιον σαν τον Weinstein, που δεν "έχει δουλέψει ποτέ στο πορνό" και δεν σέβεται τις επιλογές που κάνει αυτή και οι συνάδελφοί της. "Θέλω να μπορώ να πω: Είμαι πορνοστάρ. Έχω επιλογή στον τρόπο που προστατεύω τα γεννητικά μου όργανα. Αυτό για μένα είναι πολύ μεγάλο ζήτημα" τονίζει. 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM