Forbes: H Amy Schumer μόλις άλωσε το τελευταίο αντρικό οχυρό της ψυχαγωγίας

Forbes: H Amy Schumer μόλις άλωσε το τελευταίο αντρικό οχυρό της ψυχαγωγίας Facebook Twitter
Είναι η πρώτη φορά που γυναίκα σκαρφαλώνει στην πρώτη πεντάδα της λίστας των ακριβοπληρωμένων - αποκλειστικά ανδρών - κωμικών του Forbes
1

Μέχρι σήμερα, καμία γυναίκα κωμικός δεν είχε καταφέρει να φτάσει στην κορυφή της λίστας Forbes. Οι ακριβοπληρωμένοι, αστείοι του κόσμου του θεάματος, ήταν άντρες, μόνο άντρες, μία σκληρή γραμμή πατριαρχίας, όπως επισημαίνει και το Vanity Fair, που περνούσε από πατέρα σε γιο, το πολύ πολύ από αδελφό σε αδελφό. 

Όμως, φέτος αυτό άλλαξε και μία κυρία, όχι απλώς κατάφερε να χωρέσει ανάμεσα στους άντρες συναδέλφους τους, αλλά τους ξεπέρασε και έγινε επισήμως ακριβοπληρωμένη γυναίκα κωμικός: ο λόγος για την Amy Schumer, που βάσει της λίστας βρίσκεται πλέον στη θέση 4 με έσοδα που αγγίζουν τα 17 εκ. δολάρια. Και η αλήθεια είναι πως ο προηγούμενος χρόνος υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγικός για την ηθοποιό, αφού είδε να επιτυγχάνεται κάθε της στόχος. 

Το βιβλίο της "The Girl with the Lower Back Tattoo" σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων, ενώ είχε προηγηθεί μία εξαιρετική συμφωνία για την έκδοση του - που πρόσθεσε 8 εκ. δολάρια στον τραπεζικό λογαριασμό της. Επίσης, το τηλεοπτικό σόου της "Inside Amy Schumer" είναι από τα υψηλότερα σε τηλεθέαση προγράμματα και φυσικά, ας σημειωθεί και η συμμετοχή της στην ταινία "Trainwreck" και το διαφημιστικό που έκανε για την "Bud Light". Ειδικά, η συνεργασία με το συγκεκριμένο brand μπύρας, οι αναρίθμητες συμμετοχές της και τα solo live σε stand up comedies εκδηλώσεις, πρακτικά έκαναν την ηθοποιό μηχανή παραγωγής χρημάτων, όπως επισημαίνεται και στο Forbes και με "ιστορικές επιδόσεις σε σύγκριση με τους άντρες συναδέλφους της".  

...Οι κριτικοί εκτιμούν ότι η επιτυχία της Schumer έχει να κάνει και με το είδος του λόγου και του χιούμορ της, που ξεφεύγει από τα όρια της φεμινιστικής εμμονής, "αγκαλιάζοντας" και -φαινομενικά- κόντρα στην κωμική ρητορική της, στοιχεία.



Όσοι παρατηρούν προσεκτικά τα βήματα και την πορεία της Schumer τα τελευταία χρόνια έχουν να επισημάνουν ότι αυτό δεν είναι το μόνο ρεκόρ που έσπασε φέτος η ηθοποιός: ήταν και η γυναίκα κωμικός που ηγήθηκε κωμικού σχήματος στο Madison Square Garden, ένα "άβατο" των αντρών κωμικών, μέχρι χθες. Επίσης, άφησε πίσω της δύο γυναίκες συναδέλφους της, επίσης διάσημες για το καυστικό χιούμορ και ομοίως ακριβοπληρωμένες: την Tina Fey και την Chelsea Handler. Τόσο το κοινό όσο και οι κριτικοί εκτιμούν ότι η επιτυχία της Schumer έχει να κάνει και με το είδος του λόγου και του χιούμορ της, που ξεφεύγει από τα όρια της φεμινιστικής εμμονής, "αγκαλιάζοντας" και -φαινομενικά- κόντρα στην κωμική ρητορική της, στοιχεία. 

Όπως έκανε πριν από λίγο καιρό, συμπράττοντας ακόμη και με την "ιέρεια" της αμερικανικής "Vogue", Άννα Γουϊντουρ για τη δημιουργία ενός πραγματικά σκωπτικού βίντεο, όπου οι δύο γυναίκες αντάλλαζαν δουλειές...

Κι αν η Schumer κατάφερε να βρεθεί για πρώτη φορά, ως η πρώτη γυναίκα κωμικός στη λίστα του Forbes και στη θέση 4, ποιοι είναι αυτοί που κατέχουν τις πρώτες 3 θέσεις; Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Kevin Hart με 87,5 εκ. δολάρια, στη δεύτερη ο Jerry Seinfeld με 43,5 εκ. δολάρια και στην τρίτη ο Terry Fator με 21 εκ. δολάρια. Και οι τρεις είναι από τους κωμικούς που γεμίζουν θέατρα και στάδια, εξαιρετικά δημοφιλείς στο κοινό και από εκείνους που για χρόνια ανταγωνίζονταν μεταξύ τους για την πρώτη θέση της λίστας Forbes. Μόνο που τώρα τα πράγματα άλλαξαν και στην πρώτη 5άδα είναι αναγκασμένοι να υποδεχθούν μια κυρία.

Με στοιχεία από Forbes, Vanity Fair 

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM