Ντροπιασμένη και οργισμένη: H Μις Κόσμος που χλευάστηκε από τον Τραμπ για τα κιλά της εξομολογείται

Ντροπιασμένη και οργισμένη: H Μις Κόσμος που χλευάστηκε από τον Τραμπ για τα κιλά της εξομολογείται Facebook Twitter
7

Η Alicia Machado έζησε επί 20 χρόνια με την αγωνία του εξευτελισμού της από τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τη κατάκτηση του τίτλου Miss Universe.

Ο χλευασμός της ήταν επαναλαμβανόμενος καθώς πέρα από την ιδιωτική επίπληξη, ο Τραμπ, μετέτρεψε το πρόβλημά της σε σόου και επέμεινε να συνοδεύει την έφηβη Machado, στο γυμναστήριο, όπου δεκάδες δημοσιογράφοι και εικονολήπτες τη κατέγραφαν να ασκείται για να χάσει βάρος, υπακούοντας στις εντολές του.

Ο Τραμπ πόζαρε δίπλα της για φωτογραφίες και κάποια στιγμή είχε δηλώσει περιπαικτικά "Αυτή είναι κάποια που της αρέσει να τρώει". Σε κάποια άλλη εμφάνισή του την είχε αποκαλέσει"Miss Piggy".

Τη Δευτέρα το βράδυ, η Χίλαρι Κλίντον στράφηκε εναντίον του Τραμπ υπενθυμίζοντας αυτή την ιστορία και σχολιάζοντας τις θέσεις του απέναντι στις γυναίκες.

"Αυτός είναι ένας άνθρωπος που έχει αποκαλέσει τις γυναίκες γουρούνια και σκύλες και έχει πει πως η εγκυμοσύνη είναι κάτι ενοχλητικό για τους εργοδότες. Είναι αυτός που είπε πως οι γυναίκες δεν αξίζουν ίση αμοιβή, εκτός αν κάνουν τη δουλειά που θα έκανε ένας άντρας εξίσου καλά.  Και ένα από τα χειρότερα πράγματα που είπε ήταν για μια γυναίκα σε διαγωνισμό ομορφιάς", είπε η Κλίντον η οποία στη συνέχεια υπενθύμισε σε όλους πως την αποκαλούσε 'Miss Piggy' για το βάρος της και 'Miss Housekeeping' επειδή ήταν Λατίνα. "Έχει όνομα Ντόναλντ. Το όνομά της είναι Alicia Machado. Και έχει γίνει πολίτης των ΗΠΑ και μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι πρόκειται να ψηφίσει αυτόν το Νοέμβριο ", πρόσθεσε.

Ντροπιασμένη και οργισμένη: H Μις Κόσμος που χλευάστηκε από τον Τραμπ για τα κιλά της εξομολογείται Facebook Twitter
Η Alicia Machado στέφεται Miss Universe τον Μάιο του 1996
Ντροπιασμένη και οργισμένη: H Μις Κόσμος που χλευάστηκε από τον Τραμπ για τα κιλά της εξομολογείται Facebook Twitter
Ο Donald J. Trump επιτηρεί την προσπάθεια απώλειας βάρους της Machado
Ντροπιασμένη και οργισμένη: H Μις Κόσμος που χλευάστηκε από τον Τραμπ για τα κιλά της εξομολογείται Facebook Twitter
H Machado γυμνάζεται μπροστά σε δημοσιογράφους που έχουν κληθεί από τον Trump

Η Machado, λέει ότι ποτέ δεν κατάφερε να ξεπεράσει την τραυματική εμπειρία του δημόσιου εξευτελισμού της. Η Μις Υφήλιος 1996, η οποία μεγάλωσε στη Βενεζουέλα, είπε ότι είχε υποστεί διατροφικές διαταραχές και ψυχολογικά τραύματα ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του Τραμπ.

"Ήμουν άρρωστη. Υπέφερα από ανορεξία και  βουλιμία για πέντε χρόνια", είπε σε μια συνέντευξη στη εφημερίδα "The New York Times το Μάιο. "Ήμουν 18. Ήμουν απλά ένα κορίτσι." είπε και αφηγήθηκε το πώς ο Τραμπ την πίεζε να χάσει βάρος  λέγοντας ότι ήταν δουλειά της ως Μις Υφήλιος να παραμείνει σε άριστη φυσική κατάσταση. Την Τρίτη το πρωί, ο Τραμπ είχε την ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη, αλλά δεν το έκανε - και ας έχουν γίνει γνωστά όλα όσα η Machado εξομολογήθηκε πως πέρασε εξαιτίας του. Κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό που έφερε στην επιφάνεια η αντίπαλός του στο ντιμπέιτ και το μόνο που είχε να πει ήταν πως η Machado είχε πάρει βάρος και του είχε δημιουργήσει πρόβλημα.

Η Machado θέλει σήμερα να υπενθυμίσει σε όλους τον χλευασμό και τα σχόλια του Τραμπ για τα κιλά της, δηλώνει πως οι πληγές της από την περίοδο εκείνη δεν έχουν κλείσει και πως τα τελευταία χρόνια επισκέπτεται ψυχολόγο για να τις καταπολεμήσει.

Με πληροφορίες από Νew York Times και Guardian

Πολιτισμός
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM